شناسهٔ خبر: 67332631 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران کشور خبر داد؛

پرداخت ۴۳ درصد مطالبات گندمکاران در کشور| گلستانی ها یک ریال هم دریافت نکردند

گرگان- ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران کشور با بیان اینکه تاکنون مطالبات گندمکاران گلستان پرداخت نشده، گفت: در سطح کشور تقریبا ۴۳ درصد مطالبات پرداخت شده و نزدیک ۵۷ درصد آن باقی مانده است.

صاحب‌خبر -

علی قلی ایمانی در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار کرد: بیش از چهار میلیون تن گندم در کشور خریداری و تقریبا ۴۳ درصد مطالبات پرداخت شده و نزدیک ۵۷ درصد آن باقی مانده است.

مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران کشور با بیان این مساله که تاکنون مطالبات گندمکاران گلستان پرداخت نشده، افزود: بیش از ۹۰۰ هزار تن گندم در این استان خریداری شده و امیدواریم این رقم به بالای یک میلیون تن برسد تا گلستان بعد از خوزستان در رتبه دوم تولید گندم کشور قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه تاکنون مطالبات پرداخت نشده و دولت قول داده که به زودی پرداخت شود، افزود: کشاورزان گلستان برای کشت دوم نیازمند نقدینگی هستند و از طرفی اکثر آنها از بانک مساعدت گرفته و با تاخیر در پرداخت بدهی بانکی، باید جریمه دیرکرد بپردازند.

ایمانی در ادامه به کشاورزان توصیه کرد که بذر خود مصرفی برای کشت سال آینده را نگهداری نکنند چرا که ممکن است به انواع آلودگی ها دچار باشد.

مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران کشور اضافه کرد: برای تهیه بذور از مراکز مجازی که وزارت جهاد کشاورزی تعیین کرده بذر با اطمینان تهیه کنید زیرا با نظارت موسسه بذر و نهال کشور آزمایش و تایید می شوند و با اطمینان می توان آن را خریداری کرد.

کارگزاری ها بدون آورده اقدام به خرید گندم کردند

وی خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی حدود ۵۰۰ هزارتن بذرتهیه می کند که ۴۰ هزار تن آن در گلستان تولید می شود.

ایمانی با بیان اینکه برخی از کشاورزان با شرکت های کارگزار بذر برای کشت گندم بذری قرار داد می بندند، افزود: این کارگزاری ها با مجوزی که دریافت کردند با منابع کشاورز و منابع بانک کاسبی و سود می برند.

وی ادامه داد: اگر ۴۰ هزار تن گندم برای استان گلستان تدارک ببینیم با قیمت امسال به ۸۴۰ میلیارد تومان منابع نیار داریم اما متاسفانه این کارگزاری ها بدون هیچ آورده ای و تنها با یک باسکول و انبار خرید اقدام به خرید گندم بذری کشاورزان کردند.

ایمانی گفت: با توجه به اینکه کارگزاری ها این منابع را در اختیار ندارند، از سیستم بانکی وام دریافت و سود بانکی این تسهیلات را هم روی قیمت بذر محاسبه می کنند.

وی با بیان اینکه کارگزاری ها در مدت شش ماه ۱۰۰ میلیارد تومان سود می دهند، افزود: اگر هر روز با تاخیر پول کشاورز را پرداخت کنند روزی ۵۵۰ میلیون تومان از جیب کشاورز سود می برند.

هیچ کدام از کارگزاری ها مطالبات گندمکاران را پرداخت نکرده اند

مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران کشور با تاکید بر این مساله که باید پول کشاورز نقدی پرداخت شود، افزود: از ۱۰خرداد که خرید انجام شده اما هیچ کدام از کارگزاری ها مطالبات گندمکاران را پرداخت نکرده است.

ایمانی با اشاره به اینکه زمانی که کشاورز به کارگزاری مراجعه می کند، این جواب را می شنود که هنوز موفق به دریافت تسهیلات نشده اند، گفت: کشاورز وام با سود ۲۳ درصد دریافت کرده تا بتواند محصول را کشت کند و هر روزی که نتواند تسهیلات را بپردازد باید جریمه دیگر کرد پرداخت کند و این یک ضرر برای کشاورزان محسوب می شود.

وی ادامه داد: در حالی که کشاورز ضرر می کند هر چه دیرتر این کارگزاری ها پول کشاورز را بدهند، روزانه ۵۵۰ میلیون تومان به نفع آنهاست و کشاورز به کمباین دار، بانک، بازاری و دیگر اقشار بدهکار می شود و همه این موارد به پرداخت به موقع مطالبات گندم گره خورده است.

مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران کشور با تاکید بر این مساله که دستگاه های نظارتی باید ورود پیدا کنند، یادآور شد: کالا را از کشاورز دریافت کردند اما بهای آن پرداخت نشده که این معامله شبه دارد و متاسفانه تاکنون مشخص نکردند که چه زمانی مطالبات کشاورز را پرداخت خواهند کرد.

وی گفت: سال گذشته پرداخت مطالبات گندم بذری پنج سال طول کشید و کوتاهی به این دلیل است که کارگزاری ها به دنبال این هستند که دیرتر تسهیلات دریافت کنند و سود کمتری به بانک بپردازند و در این میان ضرر آن بر دوش کشاورز است.

وی افزود: امسال حدود ۱۷ کارگزاری، گندم بذری کشاورزان را بدون هیچ سرمایه جاری خریداری کردند و انتظار می رود دستگاه های نظارتی ورود کنند و اجازه ندهند این روند ادامه دار شود.

نظر شما