به گزارش میراث آریا، نشستی روز شنبه ۲ تیرماه ۱۴۰۳ با حضور محمد محسنی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، معاون میراثفرهنگی و شورای روستای کوخرد بستک در راستای بررسی وضعیت آثار تاریخی این روستا برگزار شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان با اشاره به اینکه سازه آبی ترنه متعلق به دوره صفویه و قاجاریه است که به شماره ۱۰۹۲۷ در سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، افزود: این سازه آبی منحصربهفرد بر روی رود مهران برای هدایت آب شیرین از زیر رودخانه آبشور ساخته شده است.
او اظهار کرد: در این نشست مقرر شد با همکاری شورا، دهیاری و خیرین طرح مرمت این سازه آماده و با نظارت ادارهکل میراثفرهنگی این بنای تاریخی مرمت شود.
محسنی در خصوص تکمیل موزه مردمشناسی کوخرد گفت: یک بنای تاریخی تبدیل به موزه مردمشناسی شده که مراحل دریافت مجوز بهرهبرداری آن در دست اقدام است که امیدواریم بهزودی این موضوع محقق شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان تأکید کرد: پس از دریافت مجوز، تأسیسات این موزه با همکاری بخش خصوصی و خیرین تکمیل خواهد شد.
نام قدیم کوخرد سیبه بوده است. مردم سیبه پس از ورود دین اسلام مسلمان میشوند و نام سیبه را به «کُویِ خِرَد» تغییر میدهند که به معنای دیار عاقلان و دانایان، خردمندان و هوشیاران است که در اثر کثرت استعمال و باگذشت زمان به کوخرد تبدیل میشود. از مهمترین آثار باستانی این روستا دو گنبدان، شهر باستانی سیبه، حمام سیبه، ترنه و مجموعه عظیم سنگنگارههاست.
انتهای پیام/
نظر شما