شناسهٔ خبر: 67306733 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

قطعی ۲۴ ساعته برقِ صنایع در هفته و ضرر هزار میلیارد تومانی

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در حال حاضر بسیاری از صنایع ما با ۲۴ ساعت قطعی برق در هفته مواجهند که این قطعی یک هزار میلیارد تومان بار مالی برای این حوزه در استان به دنبال دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، فیروز ابراهیمی در حاشیه نمایشگاه صنعت ساختمان تاسیسات (معماری، عمران) صنایع سرمایشی و گرمایشی در مشهد گفت: نمایشگاه صنعت ساختمان مشهد با حضور برندهای مختلف ملی به یکی از بهترین نمایشگاه‌های کشور تبدیل شد.

وی با اشاره به رکود اقتصادی بویژه در حوزه ساختمان در چند دهه اخیر در کشور افزود: این در حالی است که وقتی صنعت ساختمان  به پویایی می‌رسد حداقل یکصد صنعت دیگر نیز از رونق آن بهره مند می‌شوند.

ابراهیمی یادآور شد: خوشبختانه بخش خصوصی در این حوزه باوجود همه سختی‌ها توفیقات بسیار خوبی داشته است، اما اگر شرایط مالی دولت یا بخش‌های عمرانی و بودجه‌های عمرانی کشور در تدوین و میزان تحقق بودجه‌هایشان دقت شود، اقتصاد ما می‌تواند از این حوزه بسیار منتفع شود.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: با توجه به این که در سال اول قانون برنامه هفتم هستیم و در این برنامه دیده شده که باید به رشد 8 درصدی و تورم تک رقمی برسیم، لازمه‌اش پویا شدن حوزه‌های اقتصادی به ویژه پیشران‌های اقتصاد مثل صنعت ساخت و ساز است که امیدوارم با کمک مسئولان  این امر محقق شود، زیرا بخش خصوصی تکالیفش را انجام داده است.

وی گفت: امیدواریم  بازنگری در بودجه‌های حوزه عمران و میزان تخصیص و تحققش صورت بگیرد و اینطور نشود که به یک‌باره به آخر سال برسیم و دریابیم که به عنوان مثال80 درصد بودجه استان در حوزه عمران جذب نشده و به خزانه باز گشته است.

ابراهیمی تصریح کرد: اگر این اتفاقات رخ بدهد برای رشد 8 درصدی اقتصاد و همچنین تورم تک رقمی کمک بزرگی می‌تواند باشد اگرچه این کار سخت است، اما شدنی است، زیرا یکی از حوزه ها و میزان های اقتصادی که بار اصلی را می‌تواند بر دوش بکشد حوزه ساخت و ساز است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تاکید کرد: دولت در تخصیص بودجه و در عملیاتی کردن آن باید دقت لازم را داشته باشد و این در حالی است که  این موضوع مربوط به این دولت و دولت قبلی نیست بلکه طی بازده زمانی 10 الی 15 ساله است که ما تقریباً در تخصیص بودجه‌های عمرانی و  بودجه‌های طرح‌های زیربنایی شاید کمترین تخصیص را داشته‌ایم و کمترین کارهای عمرانی را انجام داده‌ایم .

ابراهیمی با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری گفت: سال‌های زیادی است که مقام معظم رهبری به درستی دغدغه رشد جمعیت را دارند. از طرفی جمعیت ما با یک شیب تندی به سمت پیر شدن گام برمی‌دارد. اگر چه اقداماتی که دولت‌ها طی این سال‌ها برای افزایش  نرخ باروری در کشور انجام داده اند حدود رقمی معادل با 6 دهم درصد است. یعنی اگر ما در 10  الی 15 سال گذشته هر سال به میزان نیروگاه‌هایی که داشتیم 6 دهم درصد به آن افزایش می‌دادیم و سرمایه‌گذاری می‌کردیم امروز دچار این کاستی و گرفتاری بزرگ نبودیم.

وی تاکید کرد: در حال حاضر بسیاری از صنایع ما با 24 ساعت قطعی برق در هفته مواجهند، البته  تقسیم‌بندی‌های لازم  برای شهرک‌ها و نواحی مختلف شده است،  اما به هرحال هر روز قطع برق در استان یک هزار میلیارد تومان بار مالی برای این حوزه دارد که عدد بسیار زیادی است.

 ابراهیمی یادآور شد: در همین شرایط متاسفانه برق ما صادر می‌شود، یعنی در حال حاضر با وجود کمبودی که در داخل داریم  تولیدات را تعطیل و برق را صادر می‌کنیم و متأسفانه هزینه فروش صادرات برق را هم  نمی‌توانیم دریافت کنیم و باید به مجامع مختلف شکایت و سپس پیگیری کنیم که بتوانیم  حداقل‌ترین‌هایی را که در واقع صادر کردیم، دریافت کنیم.

وی گفت: به نظر من وقت آن رسیده که  تدبیر بیشتری اندیشیده شود. برای مثال هنگامی که قانون بودجه سال 1403 و پیوست هایش را می نگریم، ( البته همان حدی را که در خروجی رسانه‌ها آمده است و آن را بررسی می‌کنیم)، شاهد حوزه‌های بسیار ناکارآمدی هستیم که بودجه‌های آن ها حدود 70 الی 80 و گاهی بیش از یک درصد افزایش پیدا می‌کند که هیچ خاصیت و کارکرد و برون دادی برای کشور به همراه ندارد و ظاهراً  هدف  فقط بلعیدن این بودجه است.

انتهای پیام/282

نظر شما