شناسهٔ خبر: 67297283 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

واریزی جدید 2/300/000 تومانی برای همه بازنشستگان از امروز | پرداخت مابه‌التفاوت فروردین از لحظاتی دیگر

افزایش سالیانه حقوق مستمری‌بگیران این سازمان، طبق گزارش، مطابق روال هر ساله، پس از تعیین و تصویب میزان افزایش سالیانه از سوی هیأت وزیران و ابلاغ مصوبه مربوطه اجرایی شده است.

صاحب‌خبر -

خبرنگار شکیبا بقال زاده: سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد: طبق اطلاع قبلی درباره زمان پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین ماه مستمری‌بگیران عزیز این سازمان، به اطلاع می‌رساند فرایند پرداخت حقوق خردادماه مطابق زمان‌بندی قبلی به صورت کامل انجام شده و مطابق اعلام قبلی از شنبه آینده، فرایند پرداخت مابه‌التفاوت فروردین‌ماه، مطابق لیست اعلامی و بر اساس حروف الفبا انجام می‌شود.

افزایش سالیانه حقوق مستمری‌بگیران این سازمان، طبق گزارش، مطابق روال هر ساله، پس از تعیین و تصویب میزان افزایش سالیانه از سوی هیأت وزیران و ابلاغ مصوبه مربوطه اجرایی شده است.

پیش از این حقوق اردیبهشت‌ ماه و خرداد ماه مستمری‌ بگیران سازمان تأمین‌ اجتماعی، مطابق با افزایش سالانه پرداخت و مقرر شده بود مابه‌التفاوت فروردین‌ماه بلافاصله پس از اتمام فرایند پرداخت حقوق خردادماه به حساب مستمری‌بگیران این سازمان واریز شود./اقتصادانلاین

اعمال همسان سازی حقوق بازنشستگان با افزایش ۱ میلیون ۶۰۰ هزار تومانی

 مهدی عیسی زاده رئیس سابق کمیسیون اجتماعی و فراکسیون بازنشستگان مجلس شورای اسلامی طی گفتگویی با   گفت از ابتدای سال جاری تاکنون هر روز یکی از  مسئولان دولت وعده اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان را می‌دهند اما سه ماه از سال گذشت و به خرداد ماه رسیدیم  هنوز هیچ کاری  در خصوص اجرای  متناسب سازی انجام نگرفته است و متاسفانه مدیران دولت هر روز امروز و فردا می کنند 

وی خطاب به  داود منظور رئیس سازمان برنامه بودجه کشور افزود: بارها در رسانه ها و شبکه های اجتماعی  اعلام کردید  حقوق بازنشستگان  اردیبهشت ماه   متناسب می شود سپس یک ماه بعد دوباره گفتید که  پایان خرداد عملیاتی می‌شود اما نه تنها کاری صورت نگرفته بلکه سازمان امور  اداری و استخدامی کشور هنور اقدامی در تدوین آیین نامه اجرایی ان انجام نداده است و معلوم نیست کی می خواهند آن را انجام دهند از طرفی دیگر  هیچ تحرکی هم در صندوق‌های بازنشستگی  دیده نمی شود آنچه در این میان بیشتر دیده می‌شود مسابقه مسولان در دادن وعده هاست آقای منظور ! بازنشستگان چقدر باید انتظار بکشند .

رئیس سابق کمیسیون اجتماعی مجلس  اظهار داشت : متاسفانه اتفاقی که در آخرین روز  سال ۱۴۰۱ و در آستانه عید نوروز برای حقوق فرهنگیان افتاد و کام خیلی از  معلمان عزیز را تلخ کرد این بار در حال تکرارشدن  برای بازنشستگان عزیز کشوراست  که قطعا محصول چنین بی تدبیری هایی جز کاهش سرمایه اجتماعی و تولید نارضایتی برای بازنشستگان  ،منافع دیگری برای کشور نخواهد داشت .

عیسی زاده ادامه داد : انتظار داشتیم  در شرایطی که مجلس بودجه و جداول را به دولت ابلاغ کرده مسولان سازمان برنامه و بودجه ،سازمان امور اداری و استخدامی و صندوقهای بازنشستگی هم در آستانه انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری با اجرای  ۴۰درصدی  متناسب سازی حقوق بازنشستگان  از ابتدای سال ۱۴۰۳ شور و شوق و نشاطی را در جامعه ۷میلیون نفری بازنشستگان   ایجاد می کردند  ولی متاسفانه حقوق خرداد ماه هم بدون  اعمال متناسب‌سازی به بازنشستگان پرداخت شد .

 نماینده سابق مردم شریف میاندو آب در مجلس   با بیان اینکه متاسفانه مصوبه معیشتی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گرفتار  دیوان سالاری اداری شده ،اظهار داشت : ای کاش  این مطالبه قانونی بازنشستگان  در دولت شهید رئیسی اجرا می شد و کام  ۷میلیون بازنشسته و خانواده های شان  را شیرین می کرد  ولی صد افسوس که برخی از مسولان بدون توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور این نقطه قوت مجلس و دولت را  در مسیر ناهموار دیوان سالاری انداختند و اثر مثبت آن را از بین بردند و همین مساله ، موجب اعتراض بازنشستگان شده است  .

  عیسی زاده با اشاره  به حساسیت و نگاه حمایتی شهید آیت الله  رئیسی  به وضعیت معیشتی و حقوق بازنشستگان گفت ایشان معتقد بود  کسی که بازنشسته می شود، هزینه های زندگی اش از کارمند شاغل بیشتر است و حتی این عبارت را به کار می‌بردند که «کارمندان خرج اولاد دارند ولی بازنشسته ها خرج نوه ها را هم دارند».  لذا همواره  تاکید داشتند که باید حق  و حقوق بازنشستگان  کامل و به موقع پرداخت شود و این رویکرد در نظام اجرایی در دستور کار  مدیران باشد 

رئیس سابق  کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود  وقتی دولت  یک در صد ارزش افزوده بر مالیات  را از ابتدای سال اجرایی کرده  چطور نتوانست  مصوبه متناسب سازی حقوق بازنشستگان را درخرداد ماه اجرا  کند اصلا هیچ بهانه ای قابل قبول نیست و این بیشتر به قصور و ترک فعل برخی از مسولان بر می گردد که باید مجلس دوازدهم به این مورد  رسیدگی نماید.

برابر جداول ابلاغی بخش دوم قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، مبلغ قطعی پنجاه هزار میلیارد تومان برای متناسب سازی بازنشستگان کشوری، لشکری و فولاد در نظر گرفته شده است.

در حال حاضر تعداد بازنشستگان و مستمری بگیران موصوف در حدود دو میلیون و ششصد هزار نفر است.

با یک محاسبه و تقسیم ساده مشخص می گردد سرانه در نظر گرفته شده برای متناسب سازی حقوق هر فرد بازنشسته و مستمری بگیر در سال جاری به صورت میانگین در حدود مبلغ «یک میلیون و ششصد هزار تومان» خواهد بود و سایر اعداد و ارقام بالاتر و مطروحه در برخی رسانه ها، بدون توجه به این موضوع بوده و فاقد اعتبار مالی و پشتوانه کارشناسی است.

مفاد حکم قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور به شرح زیر است:

«تبصره ۶-

ر-در سال ۱۴۰۳ نرخ مالیات بر ارزش‌افزوده موضوع ماده (۷) قانون مالیات بر ارزش‌افزوده مصوب سال ۱۴۰۰ به میزان یک واحد درصد به عنوان سهم دولت افزایش می‌یابد.

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق فولاد از محل منابع حاصل از این بند انجام می‌شود.».

به اطلاع بازنشستگان عزیز می‌رساند اخیراً مطلبی در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان توسط فرد یا افرادی صرفاً در جهت جلب توجه و بهره‌برداری برای منافع شخصی منتشر می شود حاوی اطلاعات کذب و پر از تناقض است.

به همین منظور جناب حسین قاسمی از کارشناسان با تجربه و با سابقه در حوزه امور فنی و اداری جهت آگاهی و اطلاع بازنشستگان مطلبی نوشته اند که در زیر می خوانید:

اولا این ۵۰ همت صرفا مربوط به بازنشستگان کشوری و لشکری و فولاد است و ربطی به تامین اجتماعی ندارد.

تامین اجتماعی از محل پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی در سال‌جاری ۱۳۰ همت برای همسان سازی شان در نظر گرفته شده است.

در رابطه با نحوه همسان سازی تا زمانی که آیین نامه رونمایی نشود نمی توان نظر قطعی داد.

نظرات بر اساس گمانه ها و اینکه فردی چنین گفت و دیگری چنان گفت، جز ایجاد ناراحتی و استرس برای بازنشستگان عزیز نتیجه دیگری نخواهد داشت.

آنچه مسلم است این است که ۵۰ همت به طور میانگین برای حدود ۲/۳ میلیون نفر بازنشسته کشوری و لشکری مشمول همسان سازی ( حداقل ۲۰۰ هزار نفر از مجموع ۲/۵ میلیون در سال اول مشمول نیستند) به طور میانگین ماهیانه ۱/۸ میلیون بابت همسان سازی به ارمغان خواهد آورد.

از طرف دیگر دولت موظف است آیین نامه را بر مبنای شاغل مشابه و هم‌تراز تعیین نماید و یقینا ملاک شان در هر دستگاه میانگین خواهد بود.

پی نوشت :

برخی از بازنشستگان معزز سوال نموده اند که چرا حدود ۲۰۰ هزار نفر از بازنشستگان مشمول همسان سازی در سال اول اجرا نیستند. ؟

 با عنایت به اینکه در سال اول اجرای برنامه ۴۰ درصد تفاوت حقوق بازنشسته با ۹۰درصد حقوق مشمول کسور شاغل هم‌تراز مبنای محاسبه احکام خواهد بود و در سال دوم ۳۰ درصد و در سال سوم هم ۳۰ درصد تفاوت مدنظر است تا حقوق بازنشسته به ۹۰ درصد حقوق مشمول کسور شاغل مشابه و هم‌تراز برسد.

بنابراین بازنشستگان سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ که از فوق العاده های ویژه، خاص یا رتبه بندی در دستگاه های مختلف بهره مند شده اند و این افزایش در میانگین حقوق بازنشستگی شان موثر بوده است، بالطبع حقوق بازنشستگی شان فعلا از حقوق بازنشستگی سنوات قبل به اضافه ۴۰ درصد همسان سازی بیشتر است و در سال اول مشمول نخواهند شد.

در قالب مثال بازنشسته ۱۴۰۲ با گروه ۱۶ و مدیریت در حال حاضر حکمش حداقل ۲۰ میلیون می باشد.

بازنشسته سال ۴۰۰ و قبل از آن که مشمول همسان سازی سال ۹۹ شده است، حکمش حداکثر ۱۵/۵ میلیون و در صورت اجرای همسان سازی ۴۰ درصدی حداکثر ۱۸ تا ۱۸/۵ میلیون خواهد شد.

بنابراین در قالب مثال فوق بازنشسته ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ با گروه ۱۶ یا طبقه ۱۲ که هم اکنون حکمش بالاتر از مبلغ ۱۸ یا ۱۸/۵ باشد مشمول همسان سازی در سال اول نیست و در سال‌های بعد از همسان سازی در صورت داشتن شرایط بهره مند خواهد شد.

این امر در سال‌های ۹۶ تا ۹۹ نیز برای بازنشستگان جدید اتفاق می افتاد، چون میانگین دو سال آخر خدمتشان در سال بازنشستگی از حقوق بازنشستگان مشمول همسان سازی بر اساس تغییر امتیازات ماده ۱۰۹ و ۱۱۰ قانون م خ ک بیشتر بود.

بدیهی است اگر بازنشسته جدیدی حقوقش از امتیازات یا روش همسان سازی جدید کمتر باشد، او نیز مشمول همسان سازی خواهد بود.

نظر شما