شناسهٔ خبر: 67278599 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

افشای چهره پشت‌پرده همسترکامبت/ این بازی متعلق به کیست؟

فرادید : در حالی که قبلا فقط حدس‌هایی دربارۀ ریشۀ روسی این بازی زده می‌شد، حالا تقریبا می‌توان اطمینان داشت که همستر کامبت متعلق به سرمایه‌داران روس است.

صاحب‌خبر -

وبسایت روزنامۀ روسی The Bell اخیرا ادعا کرده است که بر اساس برخی تحقیقاتی که روزنامه‌نگارانش انجام داده‌اند، چهرۀ پشت‌پردۀ بازی همسترکامبت را کشف کرده است. طبق این گزارش، ادوارد گورینوویچ، کارآفرین روسی در حوزۀ فناوری اطلاعات و بنیان‌گذار شرکت‌های CarPrice و CarMoney، یکی از سازندگان این بازیِ وایرال‌شده است.

منابع نشریۀ The Bell ادعا می‌کنند که دو ماه قبل از راه‌اندازی همستر کامبت، یعنی زمانی که هیچ‌کس هنوز نام آن را نشنیده بود، همزمان با دامنۀ اینترنتی اصلی این بازی، یک دامنۀ دیگر نیز دقیقا با نام (Hamsterkombat) با پسوند «دات کام» ثبت شده است.

ثبت همزمان این دو دامنه قطعا نمی‌توانسته تصادفی و از جانب افرادی بی‌ارتباط با یکدیگر بوده باشد. اما نکته اینجاست که بر خلاف دامنۀ اصلی، ثبت کنندگان دامنۀ دوم فراموش کرده بودند که اطلاعات ثبت‌کننده را پاک کنند. در نتیجه خبرنگاران توانستند ببینند که چه کسی پشت این ثبت دامنه قرار دارد.

آدرس ایمیل ap@arenum.games که در هنگام ثبت دامنه به کار رفته بود، به شرکت Arenum Ltd در قبرس تعلق داشت. فهرست سهامداران این شرکت شامل ادوارد گورینوویچ و همچنین دیگر کارآفرینان روسی یعنی الکساندر زلنسچیکوف و الکساندر پاشنیک می‌شوند.

بنابراین در حالی که قبلا فقط حدس‌هایی دربارۀ ریشۀ روسی این بازی زده می‌شد، حالا تقریبا می‌توان اطمینان داشت که همستر کامبت متعلق به سرمایه‌داران روس است.

ادوارد گورینوویچ کیست؟

ادوارد گورینوویچ سرمایه‌گذار جوان و ریسک‌پذیری است که شرکت CarPrice او در سال 2015 در لیست ۱۰۰ استارت‌آپ مورد توجه اروپا قرار گرفت و جمعاً حدود ۴۲ میلیون دلار سرمایه جذب کرد.

در سال ۲۰۱۷، گورینوویچ از سمت مدیرعاملی CarPrice استعفا داد و در چندین استارتاپ دیگر سرمایه‌گذاری کرد، از جمله Dbrain، R-Set و  blizkie.ru؛ او همچنین در پروژه موسوم به Expload که به بازیکنان امکان کسب درآمد از مسابقات، ماموریت‌ها و فروش اقلام را می‌دهد، سرمایه‌گذاری کرد.

در سال ۲۰۱۸، گورینوویچ پلتفرم بلاک‌چین Mytime را تأسیس کرد؛ توسعه‌ای منحصر به فرد که به مردم اجازه می‌دهد برای زمانی که در خدمات مختلف شرکت‌ها صرف می‌کنند، ارز رمزنگاری شده دریافت کنند. هدف این پلتفرم حذف واسطه‌ها بین کاربران و کسب‌وکارها است و منافع دو طرف را تأمین می‌کند.


ارتباطات Hamster Kombat با تلگرام

نشریۀ The Bell همچنین ادعا کرده که ذینفعانه مستر کامبت شامل پیام‌رسان تلگرام نیز می‌شوند؛ البته این مورد کاملا طبیعی است چون این بازی در بستر تلگرام راه‌اندازی شد. برای تلگرام، همستر کامبت فرصتی بود نه تنها برای کسب درآمد از ارز دیجیتال جدید بلکه برای تبلیغ بلاک‌چین TON و نشان دادن این پلتفرم به عنوان فروشگاهی برای انواع اپلیکیشن‌ها.

به گفته پاول دوروف، بنیان‌گذار تلگرام، این پیام‌رسان به مرور زمان قرار است به یک برنامه مشابه با وی‌چت چین تبدیل شود که خدمات مختلفی را در یک پلتفرم ارائه می‌کند. به گفته برخی منابع، هیاهویی که پیرامون همستر کامبت شکل گرفته، بزرگترین کمپین تبلیغاتی رایگان در تاریخ تلگرام است.

 

نظر شما