شناسهٔ خبر: 67262678 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنو | لینک خبر

نوری قزلجه: منظور آقایان از «ما می‌توانیم» در مناظره، ادامه وضع موجود است

عضو فراکسیون مستقلین مجلس در ادامه ابراز داشت: وقتی وارد بحث سوالات می‌شویم معمولا اغلب نامزدها از سوالات اصلی فاصله گرفتند و کلا فضا در بحث بود تقریبا همه در این زمینه در شرایط تساوی بودند.

صاحب‌خبر -
روزنو :

نوری قزلجه: منظور آقایان از «ما می‌توانیم» در مناظره، ادامه وضع موجود است

عضو هیات موسس فراکسیون مستقلین گفت: یک نکته‌ای که خیلی تلاش می‌کردند جا بیندازند بحث اینکه «می‌توانیم» یا «نمی‌توانیم» بود، در کشور همه ما معتقدیم که «می‌توانیم» اما این دوستان مقصودشان از «می‌توانیم» ادامه وضع موجود بود، به دنبال جا انداختن این مساله بودند و می‌خواستند آقای پزشکیان را متهم که معتقد است «نمی‌توانیم» و ایشان هم میگفت که با این شیوه کنونی نمی‌توانیم.

غلامرضا نوری قزلجه نماینده مردم بستان‌آباد در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با نخستین مناظره انتخابات ریاست جمهوری و ارزیابی حضور از کاندیداها در این مناظره، گفت: قبل از هرچیز می‌خواهم از صداوسیما تشکر کنم که به نظرم خوب برنامه ریزی کرده بودند خصوصاً دکور و چیدمانی که طراحی شده بود نوعاً فضا را می‌برد به سمتی که یک مقدار آرامش در جلسه باشد و تا حدودی اخلاق رعایت شود و جلسه آرام باشد که اگرچه مقداری هم باعث خشک شدن جلسه می‌شد.

وی ادامه داد: بنده مناظره را با دقت دنبال کردم و تلاش کردم براساس ارزیابی شخصی به مباحث کاندیدا و نحوه حضور آن‌ها نمرده بدهم، لذا تحلیلم نسبت به نخستین مناظره را به دو شکل گزارشی و آیتمی به عرض خواهم کرد.

عضو فراکسیون مستقلین مجلس در ادامه ابراز داشت: وقتی وارد بحث سوالات می‌شویم معمولا اغلب نامزدها از سوالات اصلی فاصله گرفتند و کلا فضا در بحث بود تقریبا همه در این زمینه در شرایط تساوی بودند. منتها آقای قاضی‌زاده در برخی نوبت‌ها تلاش کرد و بیشتر خواست سایرین را نصیحت کند که چندان جذابیت ایجاد نکرد یا اینکه نقدهایی را نسبت به شرایط موجود در حوزه اقتصادی مطرح می‌کردند که اتفاقا بیشتر در سه سال اخیر دامن‌گیر کشور بود ولی در عین حال قبول مسئولیت نمی‌کردند اما جایی که فراموش می‌کردند به آن‌ها اشاره می کردند.

وی افزود: آقای پزشکیان تسلط خوبی به مطالب داشتند، یعنی به مواردی که مطرح می‌کردند تسلط داشتند و این برعکس آقای زاکانی بود که از نظر ذهنی خیلی مسلط نبودند که این نشان می‌داد خیلی عمیق نیستند در این موضوع و از صحبت‌ها بوی کناره‌گیری زودهنگام به مشام می‌رسید.

نوری همچنین عنوان کرد: از سوی دیگر مسائلی که آقای جلیلی مطرح می‌کردند غالباً تاکید بر استفاده از فرصت‌ها داشتند، این درحالی است که اتفاقا در سابقه ایشان بیشتر سوزاندن فرصت‌ها مشاهده می‌شود. همچنین ایشان یک اشاره‌اش به دستاوردهای توافقات طولانی‌مدت بود ولی باز نکردند که منظورشان کدام توافقات است که برای کشور مفید و موثر هستند.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس خاطرنشان کرد: در بحث واگذاری ها علیرغم اینکه به ظاهر می‌خواستند بگویند ما موافق واگذاری هستیم اما در فهوای صحبت‌ها کاملا مشخص بود مانند آقای جلیلی که نشان می‌داد اتفاقا مخالف واگذاری ها هستند و خیلی تمایلی به اینکه بخش خصوصی عملا و واقعا بیاید پای کار نداشتند و مجموعه‌ایی که آقای قاضی زاده فعالیت می‌کنند خیلی از بخش های پرتراکم فعالیت اقتصادی غیربخش خصوصی همان‌جاست.

وی افزود: نکته دیگر اینکه آقایان زاکانی و قالیباف چندین مرتبه به مدیریت شان در شهرداری اشاره می کردند و به نظرم خیلی تفاوت است میان مدیریت در مدیریت دولت که معمولا با کسری منابع و بودجه مواجه است با مدیریت در شهرداری که پول فراوانی به دستش می‌رسد و خیلی قابل قیاس نیست.

نوری قزلجه در ادامه عنوان کرد: از نظر سطح مطلب هم به نظرم آقای جلیلی مطالب را خیلی در سطح پایین مطرح می‌کردند و سطح مباحث در حد و اندازه ریاست جمهوری نبود و بعضی جاها هم خیلی تعجب آور بود مانند اینکه آقای قاضی زاده اشاره کردند که ما توانستیم نرخ ارز را کنترل کنیم که واقعا یک مقدار خنده‌دار بود. همچنین آقای جلیلی هم نکته ای داشتند که امروز منابع ارزی از مصارف ارزی ما بیشتر است و این واقعا عجیب بود.

وی تصریح کرد: در مجموع من احساس کردم که تقریبا اغلب‌شان  در حمایت از وضع موجود صحبت کردند شاید یک مقدار آقای پورمحمدی متفاوت بود اما تنها آقای پزشکیان بود که متفاوت از وضع موجود صحبت می‌کرد. آقای قالیباف خیلی محتاط در مباحث پیش‌ می‌رفت و سعی می‌کرد ارتباط بهتری را ایجاد کند خصوصاً آن‌هایی که احساس می‌کرد نقدهای جدی به او داشته باشند. البته در مرحله دوم قالیباف هم مانند پزشکیان قوی‌تر ظاهر شد.

عضو فراکسیون مستقلین مجلس همچین عنوان کرد: یک نکته‌ای که خیلی تلاش می‌کردند جا بیندازند بحث اینکه «می‌توانیم» یا «نمی‌توانیم» بود، در کشور همه ما معتقدیم که «می‌توانیم» اما این دوستان مقصودشان از «می‌توانیم» ادامه وضع موجود بود، به دنبال جا انداختن این مساله بودند و می‌خواستند آقای پزشکیان را متهم به این کنند که معتقد است «نمی‌توانیم» و ایشان هم می‌گفت که با این شیوه کنونی نمی‌توانیم.

وی ادامه داد: آقای زاکانی هم خیلی تلاش کرد برای خودش شعارهایی درست کند مانند موضوع «اعتبار طلا» اما نگرفت و اصولاً مباحث ایشان خیلی نتوانست جا بیفتد و سعی می‌کرد یک مقدار متعرض سایر نامزدها شود اما عمدتا توجهی به اظهارات ایشان نداشتند و گویا آن دقایق زمان استراحت نامزدها بود و کسی اعتنایی به صحبت‌های ایشان نداشت. نکته دیگر اینکه صحبت‌های آقای قاضی زاده بیشتر شبیه خداحافظی بود حالا نمی‌دانم از همین حالا قرار است بکشند کنار یا کمی دیرتر اما به نظر می‌رسد آقای قاضی‌زاده و آقای زاکانی زودتر از سایرین از قطار این رقابت‌ها پیاده خواهند شد.

نوری در بخش پایانی صحبت های خود عنوان کرد: بخش دوم نظر من نسبت به مناظره به این صورت است که بنده با در نظر گرفتن چند آیتم و با امتیاز بندی تلاش کردم که یک نگاه منصفانه به مناظره داشته باشم که این موارد را به صورت آیتمی و اسامی افراد را به ترتیب نمره کسب شده خواهم گفت.

میزان تسلط بر مطالب ارائه شده

پزشکیان، پورمحودی، قالیباف، جلیلی، قاضی زاده و زاکانی

عمق محتوا و مطلبی که ارائه می‌کردند

پورمحمدی، پزشکیان، قالیباف، قاضی زاده، جلیلی و زاکانی

نمود جدیت افراد در کاندیداتوری

پزشکیان، قالیباف، پورمحمدی، جلیلی، قاضی زاده، زاکانی

میزان پایبندی به مطالب بیان شده

پزشکیان، پورمحمدی، قالیباف، جلیلی، قاضی زاده و زاکانی

صحبت توأم با احتیاط و جلوگیری از تنش و روش تعاملی

قالیباف، جلیلی، پورمحمدی، پزشکیان، قاضی زاده و زاکانی

داشتن ذهن منسجم و برنامه‌مند

پزشکیان، پورمحمودی، جلیلی، قالیباف، قاضی زاده و زاکانی

وجود شعارهای جذاب در صحبت ها

پزشکیان، پورمحمدی، قالیباف، قاضی زاده، زاکانی و جلیلی

کسانی که به‌دنبال تنش در صحبت‌ها نبودند

پزشکیان، پورمحمدی، قالیباف، جلیلی، قاضی زاده و زاکانی

طرح مطالب عمیق و غیرپوپولیستی

پورمحمدی، پزشکیان، قالیباف، قاضی زاده، جلیلی و زاکانی

تغییر در وضع موجود عمیق‌تر و وسیع‌تر 

پزشکیان، پورمحمدی، جلیلی، قالیباف، زاکانی و قاضی زاده

وی گفت: این مباحث حدود ۱۰ آیتمی که خدمت شما عرض کردم که در مجموع ترتیب امتیازبندی نامزدها به این صورت خواهد بود: پزشکیان، پورمحمدی، قالیباف، جلیلی، قاضی زاده و زاکانی.

برچسب‌ها: