شناسهٔ خبر: 67189714 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

انتخابات ریاست جمهوری

قالیباف و مسأله بازداشت خبرنگاران افشاگر

صاحب‌خبر -

 روزنامه توسعه ایرانی  نوشت :همزمان با آغاز فعالیت‌های انتخاباتی محمدباقر قالیباف؛ یاشار سلطانی و صبا آذرپیک، دو فعال رسانه‌ای بازداشت شدند. در پی آن چند تن از مسئولان رسانه‌ها و فعالان سیاسی، در ارتباط با پرونده‌های قدیمی مرتبط با رئیس مجلس، ازسوی دستگاه قضایی اس‌ام‌اس احضار دریافت کردند. دیروز نیز وحید اشتری، فعال سیاسی جریان عدالتخواه و منتقد قالیباف از دریافت حکم زندان خود خبر داد و نوشت: «انگار دارند همه چیز را برای روی صندلی نشاندن یک ‎دردانه قربانی می‌کنند.»

او ادامه داد: «بنده تا دیروز هیچ پرونده‌ای که حکم قطعی داشته باشد، نداشتم. دیروز اتفاقی مطلع شدم تمام پرونده‌های باز را بدون ابلاغ به بنده ظاهرا خیلی عجیب به شعبه ۱۴ تجدیدنظر منتقل کرده‌اند. امروز متوجه شدم همین یکی دو روزه رأی هم صادر می‌شود و برای اجرای حکم زندان به اجرای احکام می‌رود.»

پرسش‌های غافلگیرکننده یک میزگرد فرهنگی!

خبرسازترین بخش از برنامه‌های تلویزیونی نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تاکنون، عصر پنج‌شنبه ۲۴ خرداد برگزار شد که به واکنش قالیباف درباره بازداشت‌ دو روزنامه‌نگار همزمان با آغاز فعالیت‌های انتخاباتی او اختصاص داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی در برنامه «میزگرد فرهنگی» تلویزیون، با یک پرسش مشخص درباره بازداشت یاشار سلطانی و صبا آذرپیک مواجه شد که گفته می‌شود در پی شکایت قالیباف زندانی شده‌اند. (البته‌ها شنیده‌ها حاکی از آن است که بجز خود قالیباف در پرونده یاشار سلطانی، دو شاکی خصوصی دیگر وجود دارد که یکی داماد محسن رضایی است و دیگری داماد شمخانی).

حسین انتظامی، از مدیران رسانه‌ای و دبیر کمیسیون دسترسی آزاد به اطلاعات، از قالیباف پرسید: «دو نفر از فعالان رسانه‌ای دقیقاً در روز شروع تبلیغات شما بازداشت شدند. اما گفته می‌شود که این موضوع برای شکایت جنابعالی بوده که در ادامه تکذیب شد. به این موضوع نمی‌پردازم، ولی بحث این است که شما به‌عنوان رئیس مجلس برای آزادی این دو نفر چه کردید؟»

 با آن‌که به نظر می‌رسد موضوع شکایت از خبرنگاران افشاگر و بازداشت آن‌ها به موضوع چالشی قالیباف در این انتخابات تبدیل شده است، اما او به‌عنوان رئیس مجلس، نایب‌رئیس شورای عالی فضای مجازی و نایب‌رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، در میزگرد فرهنگی تلویزیونی پنجشنبه‌شب‌ درمورد فیلترینگ، اخراج اساتید دانشگاه، «رفع ممیزی» فرهنگ و هنر و ... نیز مورد انتقاد قرار گرفت و نتوانست پاسخ‌های شفاف، صریح و اغناکننده ارائه دهد

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری که مضطرب و آشفته نیز به نظر می‌رسید، در پاسخ گفت: «خبرنگارانی که اشاره کردید در دادگاه‌های بدوی و ثانویه و در دیوان محکوم شدند و شاکی خصوصی دارند، اگر می‌خواهید من به عنوان رئیس مجلس بروم به شاکی خصوصی بگویم این خبرنگارها را ببخشید؛ چشم، من دنبال می‌کنم.»

وی تاکید کرد: «وقتی فرد  شاکی خصوصی دارد باید حقوق آنها را هم  رعایت کرد. وقتی یک رسانه‌ای دروغ گفته است من به عنوان شاکی اقدام نکردم مدعی‌العموم دنبال کرده است، رسانه صدای حق جامعه است و دولتمردان باید ندای آنان را بشنوند.»

قالیباف این نکته را نیز مطرح کرد که «در نیروی انتظامی  بیش از ۲۰۰ شکایت فرمانده قبلی را از رسانه‌ها پس گرفته و در شهرداری تهران هم‌ اقدام مشابهی انجام داده است. در مجلس هم هیچگاه در شکایت از هیچ فردی اقدام نکرده.»

اشاره انتظامی در پرسش مطروحه به «تکذیب»، از آن روست که مرکز رسانه قوه قضاییه روز چهارشنبه ۲۳ خرداد، اعلام کرد: «ادعاهای شکل گرفته پیرامون اجرای احکام قطعی صبا آذرپیک و یاشار سلطانی با توجه به مشی و استقلال قوه قضائیه فاقد هرگونه اعتبار بوده کمااینکه پیرامون برخی ادعاهای صورت گرفته در فضای خبری کشور برخوردهایی با برخی رسانه‌ها نیز صورت گرفته که منجر به تشکیل پرونده قضایی شده است.»

به گزارش این مرکز، «محکومان مدنظر شاکیان خصوصی متعدد داشته و اجرای حکم آن‌ها پس از انجام تشریفات قانونی و به درخواست شاکیان خصوصی بوده است.»

او رسما در تلویزیون دروغ می‌گوید

وحید اشتری، که افشاگری‌های‌ جنجالی وی ازجمله سیسمونی‌گیت؛ در تنش‌ها و اصطکاک‌های سردار خلبان با  اهالی رسانه مطرح است؛ با انتشار دادنامه‌ای در شبکه ایکس، نوشت: «آقای قالیباف امروز{پنجشنبه}در تلویزیون گفت من هیچ وقت از هیچ رسانه و فردی شکایت نکرده و نمی‌کنم و مدعی‌العموم (دادستان) این کار را می‌کند. ایشان رسما دارد در تلویزیون دروغ می‌گوید بار‌ها از خود بنده و سایر خبرنگاران شخصا شکایت کرده است.»

واکنش کنایه‌آمیز و قابل تأملی به میزگرد فرهنگی پنجشنبه‌شب و ادعای عدم شکایت قالیباف از فعالان رسانه‌ای در شبکه ایکس مطرح شد که کاربری در آن «شکایت قالیباف از حسین انتظامی، چندماه بعد از انتخابات» را پیش‌بینی کرده بود!

در همین راستا، «یاشار سلطانی»، روزنامه‌نگار دیگری که اکنون در زندان به سر می‌برد نیز با انتشار تصویر شکایت قالیباف در کانال تلگرامی‌اش بار دیگر تاکید کرد که از سال ۹۲ محمدباقر قالیباف مدام از او شکایت کرده و پای ثابت شکایت‌هایش بوده است.

این فعال رسانه‌ای افشاگر «تخلفات» محمدباقر قالیباف در دوران حضور به عنوان شهردار تهران است.

علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری، نیز روایت نامزد چهاردهمین دور انتخابات  را درباره برخوردش با رسانه‌ها و خبرنگاران منتقد، صادقانه ندانست و در شبکه ایکس تصریح کرد: «روایت آقای قالیباف از برخوردش با رسانه‌ها صادقانه نیست. در یک پرونده که بنده وکالت طرف‌های مقابل را بر عهده داشتم، همزمان از چند روزنامه‌نگار و رسانه به صورت شخصی شکایت کرده بود. نهایتا هم پس از اخذ تصمیم بازپرس محترم مبنی بر صدور قرار منع تعقیب ایشان هم اعلام گذشت کردند!»

همچنین عباس عبدی، فعال سیاسی در همین مورد در شبکه ایکس نوشت: «راست و دروغ می‌گویند ما از رسانه‌ای‌ها شکایت نمی‌کنیم. شکایت هیچ ایرادی ندارد خیلی هم خوبه. به شرطی که داوری بیطرفانه و به اتهامات علیه صاحبان قدرت هم رسیدگی شود. روشن است در اغلب موارد این اتهامات نادیده گرفته می‌شود ولی با افشاگران آنها برخورد می‌کنند. ایراد اصلی اینجاست.»

اما واکنش کنایه‌آمیز و قابل تأمل دیگری به میزگرد فرهنگی پنجشنبه‌شب و ادعای عدم شکایت قالیباف از فعالان رسانه‌ای در شبکه ایکس مطرح شد که کاربری در آن «شکایت قالیباف از حسین انتظامی، چندماه بعد از انتخابات» را پیش‌بینی کرده بود! 

استمداد از دادستان‌کل علیه تخریب‌گران

ادعای عدم شکایت قالیباف درحالی پنجشنبه شب در میزگرد فرهنگی مطرح شد که او، صبح پنجشنبه در نشست با مسئولان ستادهای استانی از صدور حکم علیه دادستانی برای تخریب‌گرانش خبر داد. 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: «هیچ‌کس در جمهوری اسلامی به اندازه من مورد تهمت، دروغ و تخریب قرار نگرفته است. دوستان می‌گویند سکوت نکن و پاسخ بده؛ من همه اینها را پاسخ داده‌ام اما چه کسی می‌شنود؟ من برای همه این تهمت‌ها می‌توانستم به قوه قضائیه شکایت کنم.از دادستان کل خواستم، دادگاه حکم داده و در دادگاه‌های بدوی و ثانوی محکوم شده‌اند، اما باز هم ادامه می‌دهند؛ ما در جبهه سیاسی باید با وحدت حرکت کنیم و کار را پیش برویم.»

  

تنگناهای یک مسئول فرهنگی همه‌جانبه در پاسخگویی! 

با آن‌که به نظر می‌رسد موضوع شکایت از خبرنگاران افشاگر و بازداشت آن‌ها به موضوع چالشی قالیباف در این انتخابات تبدیل شده است، اما او به‌عنوان رئیس مجلس، نایب‌رئیس شورای عالی فضای مجازی و نایب‌رئیس شورای عالی امنیت ملی و نایب‌رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، در میزگرد فرهنگی تلویزیونی پنجشنبه‌شب‌ درمورد فیلترینگ، اخراج اساتید دانشگاه، «رفع ممیزی» فرهنگ و هنر و ... نیز مورد انتقاد قرار گرفت و نتوانست پاسخ‌های شفاف، صریح و اغناکننده ارائه دهد.

مینا محمدزاده

نظر شما