میزگردهای فرهنگی برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در پنجشنبه و جمعه آخر هفته برگزار شد. در این میزگردها دو داوطلب ریاست جمهوری در آستانه انتخابات نظرات جالبی در حوزه زنان مطرح کردند.
به گزارش خبرآنلاین، شش داوطلب چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برنامههای تبلیغاتی خود را شروع کردهاند، میزگردهایی که در صدا و سیما برگزار میشود یکی از بسترهای همین اقدامات تبلیغاتی است، در این میزگردها داوطلبان با کمک دو نفر همراه به سوالات سه کارشناس پاسخ میدهند، در میزگرد فرهنگی ایده کاندیداها در حوزه زنان مورد بررسی قرار میگیرد.
اولین میزگرد فرهنگی پنجشنبه هفته گذشته با حضور محمد باقر قالیباف برگزار شد. او درباره زنان گفت: «زن به عنوان مادر مهمترین عنصر خانواده به عنوان پایه و سلول اصلی جامعه است.»
کاری کردیم خانوادهها باهم استخر بروند
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به دوره مدیریت خودش در پلیس بیان کرد: «در آن زمان پلیس زن نداشتیم و زنان در نیروی انتظامی به عنوان کارمند نه افسرپلیس فعالیت داشتند. اما در زمان مدیریت ما این موضوع محقق شد و زنان طبق اصول اسلامی و فرهنگی ایرانی به نیروی انتظامی آمدند و مدرج شدند.»
قالیباف درباره اوقات فراغت زنان با اشاره به دوره مدیریت خود در شهرداری تهران گفت: «در فرهنگ ایرانی پدر و پسر صبح جمعهها به استخر میروند و همسر و دختر خانواده صبحانه را آماده میکنند. اما ما در شهر تهران این رویه را به ویژه از خیابان انقلاب به پایین تغییر دادیم و استخرهایی دوقلو با تجهیزات کامل ساختیم تا خانوادهها هم زمان به استخر بروند. چرا که وقتی معتقدیم زن به عنوان مادر، فرهنگیترین عنصر جامعه است باید در تصمیم و تحقق آن وفادار باشیم و عمل کردیم.
او با توجه به نسبت زنان و حمل و نقل شهری بیان کرد: «در مباحث فنی برخی فاصله ۵۰۰ متر تا ایستگاه و برخی ۴۰۰ متر را مطرح میکردند. اما از آنجا که موضوع زنان برای ما مهم بود و باید شرایط آنها را هم در شهر در نظر بگیریم بر همین اساس با متخصصان زیاد بحث شد ولی به عدد واحدی نرسیدیم، در نهایت با بررسیهایی که انجام شد به این نتیجه رسیدیم که اگر مثلا خانمی باردار است و بخواهد با حمل و نقل عمومی رفت وآمد کند، حدود ۳۰۰ متر به هر طرف که حرکت کند به حمل و نقل عمومی برسد. اما سایر متخصصان این موضوع را قبول نداشتند و فاصلههای ۴۰۰ متر و ۵۰۰ متر را مطرح میکردند.»
قالیباف با ذکر خاطرهای ادامه داد: «چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با ذکر خاطرهای و اشاره به بازدید تخصصی در شهر زوریخ در حوزه حمل و نقل گفت: در آنجا و دانشگاه زوریخ یکی از اساتید حوزه حمل و نقل درباره سیستم حمل و نقل عمومی توضیح داد و یکی از معاونان شهرداری از او درباره میزان فاصله تا ایستگاههای حمل و نقل عمومی سوال کرد که این استاد همان عدد ۳۰۰ متر را اعلام کرد و در آنجا به دوستان گفتم که اگر نگاهم در این حوزه را قبول نکردید از این استاد دانشگاه قبول کنید.»
زنان فرصت هستند نه مسئله
دومین میزگرد فرهنگی با حضور سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی برگزار شد. او با اشاره به حوزه زنان گفت: «در حالی که ۵۰ درصد جامعه ما بانوان هستند به طور کلی نظامات اجتماعی و اداری را برای زنان نیز باید طراحی کنیم همچنین باید اقتضائات تعلیم و تربیت متفاوت برای آنها در نظر گرفته شود اما این کار اتفاق نیفتاده است.»
وی با اشاره به نامگذاری دولت خود با عنوان «دولت خانواده» ادامه داد: «توجه ویژه به موضوع خانواده دارم و اسم دولت خود را دولت مردم و خانواده نام نهادم زیرا پدر و مادر خود را فدای سعادت فرزندان می کنند، فرزندان در این بستر خانواده رشد می کنند و آن را به جامعه تسریع می دهند.»
نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه «زنان فرصت هستند نه مسئله» بیان کرد: «اکنون میزان مصرف اعتیاد در زنان بیشتر شده و باید درون خانواده تقویت شود، سیاست گذاری برای تقویت خانواده، آموزش و پرورش، نظام مالیاتی و گردشگری طراحی شده است و در دولت خانواده برنامهریزی کردیم هویت اسلامی ایرانی با تمرکز بر خانواده رشد پیدا کند.»
لاله فرهنگ متین مشاور همراه قاضیزاده هاشمی با اشاره به اشتغال زنان گفت: «در کشور با وجود اینکه جایگاه بانوان در خانواده و نقش آفرینی با رویکرد مثبت بوده و توفیقات زیاد حاصل شده ولی از ظرفیت آنها به خوبی استفاده نشده است؛ اکنون از هر ۱۰۰ نفر ۱۵ نفر جویای کار هستند و از مباحث مهم نظام مسائل زنان، اشتغال آنان است که باید در نظام حکمرانی دیده شوند.»
نظرات کاربران