به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حمیدرضا کریمیفرد در نشست خبری از رسانهها برای فرهنگ سازی و جلب مشارکت مردم در مدیریت مصرف انرژی در فصل تابستان و عبور از پیک گرما کمک خواست و گفت: نیاز به مشارکت مردم برای عبور از چالش تابستان گرم هستیم.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته شاهد ناترازی در توزیع و مصرف برق بودیم اما در دولت سیزدهم با عزم و اراده شهید جمهور اقداماتی در راستای رفع این ناترازی انجام شد، افزود: میزان 7 الی 8 درصد بار مصرف برق در استان افزایش داشته است و از این رو تقاضا داریم مردم در این زمینه همکاریهای لازم را داشته باشند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق فارس به راهاندازی پویش «با انرژی» توسط وزارت نیرو در کشور و استان اشاره کرد و گفت: این پویش از ابتدای خرداد جاری آغاز شده و تا پایان شهریور ادامه دارد و جامعه هدف آن مشترکان بخش خانگی و تجاری هستند که از طریق فرهنگسازی باید مشارکت در ساعات پیک داشته باشند.
وی از کشاورزان خواست تا برای مقابله با معضلاتی نظیر فرونشست زمین، به میزان مصرف آبی که در پروانه آنان تعیین شده است، پایبند باشند و افزود: در برنامه مدیریت مصرف برق از کشاورزان خواستیم فقط 5 ساعت مهلت دهند و 19 ساعت انرژی برق را به صورت مجانی مصرف کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق فارس با بیان اینکه علاوه بر اینها برنامههای مدیریت پیکبار در شورای عالی امنیت کشور مصوباتی داشته است که همه دستگاه باید اجرا کنند، گفت: همه دستگاهها و بانکها باید در ساعت کاری مصرف خود را 40 درصد نسبت به مدت مشابه سال 1400 و خارج از ساعت اداری 70 درصد پایین آورند.
کریمیفرد، تغییر ساعت کار ادارات از 15 خرداد تا پایان شهریور، مکاتبه با استانداران، تنظیم مانورهای هوشمند ادارات برای اعمال محدودیت به صورت خودکار، اقدام در چارچوب مصوبه، استفاده از مولدهای اضطراری در ساعت مشخصه و... را از جمله مصوبات شورای عالی امنیت ملی کشور در این راستا عنوان کرد.
وی ادامه داد: همچنین تمام دستگاهها و بانکها موظف بهکارگیری مولد از ساعت 12 تا 18، تنظیم دمای سیستمهای سرمایشی روی 24 درجه و در صورت نیاز در ساعت اوج بار تعطیلی چند ساعته شدهاند.
به گفته کریمیفرد، مدیریت مصرف در روستاها، پارکها، میادین، معابر، محاسبه بهای برق با نرخ حداکثری برای مصارف بیش از حد مجاز، همکاری کشاورزان از ساعت 11 تا 16 از دیگر مصوبات شورای عالی امنیت ملی برای مدیریت مصرف برق هستند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق فارس بیان کرد: علاوه بر اینها معافیتی برای مشترکان کشاورزی که 80 درصد دیماند مصرفی خود را پنل خورشیدی نصب کند، وجود دارد که دیگر نیاز نیست 5 ساعت در طول روز برای مدیریت مصرف برق همکاری داشته باشد.
وی با بیان اینکه بخش اعظم مشترکان در دسته صنعت قرار میگیرند که بالغ بر 560 هزار مشترک در استان فارس هستند، گفت: برای این دسته هیچگونه اعمال مدیریت مصرفی در ایام تابستان در استان فارس اعمال نمیشود و در تمام روزهای هفته مصرف خود را دارند. برای صنایع متوسط بنا شده است، یک روز در هفته همکاری داشته باشند و صنایع بزرگ باید کاهش 35 درصد بار مصرفی در ماههای خرداد و شهریور از ساعت 8 تا 24 و کاهش 55 درصدی بار مصرفی در ماههای تیر و مرداد در تمام ساعات شبانهروز داشته باشند.
کریمیفرد با تأکید بر اینکه همچنین مراکز مجاز استخراج رمزارز باید مصرف خود را در ماههای خرداد تا پایان شهریور محدود به ساعت 24 تا 7 صبح کنند، بر ضرورت ممنوعیت آزادسازی ماینرهای غیرمجاز و امحای ماشینهای با برچسب انرژی زیر A تأکید کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق فارس گفت: از 840 هزار مشترک خانگی، 351 هزار و 725 مشترک در سال 1402 مشمول پاداش خوش مصرفی شدند و 595 میلیارد ریال پاداش نقدی در قبوض برق منظور شد.
وی با بیان اینکه با شروع فصل گرما حدود 40 درصد از ظرفیت تولید برق در ایران توسط وسایل سرمایشی مصرف میشود که نیاز به مشارکت حداکثری مردم برای مدیریت مصرف برق دارد، گفت: در این پویش به قید قرعه جوایزی به مشترکان کم مصرف شرکت کننده در این پویش اهدا خواهند شد.
کریمیفرد، هدف نهایی این پویش را کاهش حداقل 15 درصدی مصرف برق در طول تابستان 1403 عنوان کرد و گفت: این پویش برای بخش دانشآموزی در سامانه شاد راهاندازی شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق فارس در پایان با بیان اینکه ساعت اوج بار در ماههای گرم سال دو مرحله است و شامل ساعت 12 تا 18 و ساعت 20 تا 23 میشود، گفت: در این راستا توصیههایی برای مدیریت مصرف برق میشود که انتظار داریم مشترکان به این توصیهها توجه داشته و در ساعات مذکور از استفاده از لوازم برقی پرمصرف خودداری کنند.
کریمیفرد در بخش دیگری بیان کرد: در سال 1400، در ایام تابستان در اقصی نقاط کشورمان، مردم خاموشیهایی را تجربه میکردند و در برخی مناطق حتی در طول روز دو الی سه مرتبه برق قطع میشد، اما از سال 1401 با عزم جهادی که در وزارت نیرو حاکم شد، این ناترازی تولید و مصرف برق در تابستان سالهای 1401 و 1402 با مشارکت مردم مدیریت شد و در بخش خانگی دیگر خاموشیهای سنوات قبل رخ نداد.
وی گفت: وزارت نیرو در دولت سیزدهم افزایش 30 تا 35 هزار مگاوات در ظرفیت تولید انرژی برق را در دستور کار داشته که تاکنون 9 هزار مگاوات آن محقق شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان فارس با بیان اینکه با آغاز فصل گرما و شروع دوران پیک بارها، تجهیزات سرمایشی بار 40 درصدی را به شبکه برق تحمیل میکنند، افزود: 180 برنامه عملیاتی برای عبور از موج بار در سال 1403 در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است.
وی یکی از این اقدامات را تصویب نامه هیئت وزیران عنوان کرد که به تمام استانداران نیز ابلاغ شده است، گفت: تمام دستگاههای دولتی، نیروهای مسلح و نهادهای عمومی موظف به اجرای این تصویبنامه هستند. برخی از سازمانها و نهادها مولدهایی در اختیار دارند که طبق این تصویبنامه باید در بازه زمانی مشخص، این مولدها را به مدار بیاورند، همچنین باید شمارشگرهای هوشمند در تمام دوایر دولتی و مشترکین نصب شود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق فارس همچنین از جدیت برای جمعآوری مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز خبر داد و گفت: بخش اعظمی از مصرف انرژی سالانه برق مخصوصا در استان فارس به بخش کشاورزی اختصاص دارد که امیدواریم کشاورزان هم امسال مانند سالهای گذشته همکاری و مشارکت در مدیریت مصرف برق در ایام تابستان داشته باشند و در این صورت نیز وزارت نیرو به آنان پاداش خواهد داد.
وی با ذکر این نکته که هزینه تعرفه بخش کشاورزی، پایینترین تعرفه مصرف برق است، اما با این حال وزارت نیرو مشوقهایی برای کشاورزان برای مدیریت مصرف برق در نظر میگیرد، بیان کرد: صنایعی که دارای نیروگاه و مولدهایی هستند میتوانند در تأمین برق مشارکت داشته باشند و هم بخشی از انرژی مصرفی خود را تأمین کنند و هم مازاد انرژی خود را به شبکه توزیع تزریق کنند.
کریمیفرد با یادآوری اینکه علاوه بر اینها تکالیفی برای شرکتهای توزیع برق برای مشترکان پرمصرف خانگی مشخص شده است، افزود: یک کارگروه استانی مدیریت تقاضا و مصرف برق به ریاست استاندار تشکیل شده است که موظف به تشکیل جلسات هفتگی شدهاند تا روشهای مدیریت مصرف برق را تعقیب کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق فارس گفت: این شرکت مسئول تأمین برق مطمئن و پایدار برای 27 شهرستان از 37 شهرستان استان به عهده دارد. در این استان مدیریت توزیع برق شیراز و 9 شهر پیرامونی آن به عهده شرکت توزیع نیروی برق شیراز است و مابقی 27 شهرستان تحت پوشش این شرکت هستند.
وی با بیان اینکه بالغ بر یک میلیون و 50 هزار مشترک برق در فارس داریم، افزود: از این تعداد بیش از 848 هزار مشترک خانگی هستند که 81 درصد مشترکان را تشکیل میدهند و بیش از 40 درصد مصرف برق دارند. در بخش کشاورزی بیش از 298 هزار مشترک وجود دارد که 2.8 درصد جمعیت مشترکان را تشکیل میدهند، اما مصرف برق آنان 39 درصد بوده که رقم قابل توجهی است.
کریمیفرد با اشاره به محدود شدن منابع آبی گفت: برای اغلب چاههای کشاورزی تعداد ساعت استحصال آب در یک روز، کمتر از 13 ساعت تعیین شده است و باید این الزام مدیریت شود و کشاورزان به این نکته توجه داشته باشند.
انتهای پیام/424
∎
نظر شما