شناسهٔ خبر: 67101973 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

بدشانسی اصول‌گرایان؛ پزشکیان و پورمحمدی مثل همتی و مهرعلیزاده نیستند

پزشکیان برخلاف همتی، یک سخنران ماهر است. همتی از قدرت کلام برخوردار نبود و وقتی عصبانی می‌شد، توانایی استفاده از فرصت‌های مناظره را نداشت و به راحتی میدان را به رقیب واگذار می‌کرد. پزشکیان نهج‌البلاغه را از بر است. او می‌تواند در برخورد با زاکانی و جلیلی، از نهج البلاغه استفاده موضوعی کند.

صاحب‌خبر -

عصر ایران؛ مصطفی داننده - اسامی نامزدهای تایید صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان اعلام شد. محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی، مسعود پزشکیان، سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، سعید جلیلی و مصطفی پورمحمدی برای رسیدن به کرسی ریاست جمهوری با هم رقابت می‌کنند.

در میان تایید شدگان، زاکانی، جلیلی و قاضی‌‍زاده هاشمی در انتخابات 1400 هم حضور داشتند. اگر تصور کنیم پزشکیان جایگزین همتی، مصطفی پورمحمدی جایگزین مهرعلیزاده و قالیباف جایگزین سید ابراهیم رئیسی شده باشد، می‌توان به نتایج جالبی رسید.

سه گزینه تکراری به احتمال زیاد در روزهای پایانی انتخابات، به دلیل ترس از پیروزی نامزد رقیب ردای نامزدی را از تن خارج می‌کنند و کُت پوششی را تن می‌کنند و از نامزدهای نهایی که احتمالا قالیباف است، حمایت می‌کنند هرچند که او را دوست ندارند اما برای جریان نواصول‌گرا قالیباف بهتر از پزشکیان است.

مصطفی پورحمدی دبیر جامعه روحانیت مبارز است؛ سنتی‌ترین بخش اصول‌گرایی. اما او هم مثل حسن روحانی و علی لاریجانی ، تقریبا با نو اصول‌گرایان رابطه خوبی ندارد و آنها را برای جامعه مضر می‌داند. او می‌تواند نقش ولایتی در انتخابات سال 92 را بازی کند. ولایتی تاثیر بسزایی در به حاشیه رفتن سعید جلیلی داشت. پورمحمدی برخلاف مهرعلیزاده در انتخابات گذشته، خوش سخن تر است و به شدت با لایه‌های پنهان قدرت آشناست و این می‌تواند برگ برنده او در مناظره‌ها باشد.

پورمحمدی سال‌ها در وزارت اطلاعات حضور داشته، وزیر کشور و وزیر دادگستری بوده و ریاست سازمان بازرسی را به عهده داشته است. این می‌تواند برای زاکانی و جلیلی کمی خطرناک باشد.

اما مهم‌ترین تفاوت میان همتی و پزشکیان است.  پزشکیان برخلاف همتی، یک سخنران ماهر است. همتی از قدرت کلام برخوردار نبود و وقتی عصبانی می‌شد، توانایی استفاده از فرصت‌های مناظره را نداشت و به راحتی میدان را به رقیب واگذار می‌کرد. پزشکیان نهج‌البلاغه را از بر است. او می‌تواند در برخورد با زاکانی و جلیلی، از نهج البلاغه استفاده موضوعی کند. و در برابر بداخلاقی آنها از کلام حضرت علی استفاده کند. همین می‌تواند طبقه مذهبی ناآشنا به سیاست را به سمت پزشکیان بکشاند.

پزشکیان برخلاف همتی، رای جدی در استان‌های ترک زبان ایران دارد. همین رای می‌تواند در این انتخابات تفاوت جدی با رقیب ایجاد کند.

پزشکیان ساده زیست هم هست. او از معدود نامزدهایی بود که با ماشین خودش بدون راننده به وزارت کشور رفت و ثبت نام کرد. دختر جوانش هم همراه او بود. هیچ نقطه تاریک اقتصادی در سابقه او وجود ندارد و همین می‌تواند در مقابل طیف نامزدهایی که هزار حرف و حدیث پشت سر آنهاست برای پزشکیان یک برگ برنده باشد.

به نظر نگارنده، در این انتخابات مناظره‌های جذاب‌تری نسبت به گذشته خواهیم داشت چون کسانی نامزد هستند که تسلط کافی به سخن دارند و می‌دانند در کجا از چه جمله‌ای استفاده کنند. اگر یادتان باشد حسن روحانی با همین شیوه فاتح دو انتخابات ریاست جمهوری 96 و 92 شد.  

نظر شما