شناسهٔ خبر: 67014059 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

با آمبولانس به آفساید رفت!

گل به خودیِ علی پروین به پرسپولیس با آمبولانس

قبح این حرکت به خاطر آن است که سال‌ها در این زمینه فرهنگ‌سازی شده که حق تقدم با آمبولانس است و مردم باید نسبت به صدای آژیر امبولانس، مسئولیت اجتماعی داشته باشند و به این فرهنگ خدشه وارد می‌کند.

صاحب‌خبر -

  عصر ایران؛ حامد هامون- درست در شب قهرمانی پرسپولیس، علی پروین به یک ضد قهرمان بدل شد؛ از اسطوره سرخ ها به مایۀ شرم آنها. 

   ماجرا از این قرار بود که پس از پایان بازی پرسپولیس با مس رفسنجان که با نتیجۀ یک بر صفر به برتری پرسپولیس و قهرمانی سرخ پوشان پایتخت منجر شد، به واسطۀ شلوغی خیابان‌های اطراف ورزشگاه آزادی، علی پروین، محمود خوردبین و همراهان‌شان از آمبولانس برای رفت و آمد استفاده کردند.

   اقدامی که موجب خشم مردم شد والبته شرم پرسپولیسی ها. استفاده از خودروی آمبولانس برای رفت و آمد و تردد در سطح شهر البته اقدام و عملی غیرقانونی هم محسوب می شود و بیش از همه اینها یک کار ضد فرهنگی. 

  این کنش ضد فرهنگی واجد دو سویه است که یک سوی آن به خود عمل برمی‌گردد و سوی دیگر به عامل. 

    عاملیت از این حیث مهم است که شخصی به شهرت و اعتبار علی پروین دست به چنین کاری زده که به عنوان یک اسطوره و اسوه ورزشی و فوتبالی شناخته می شود و بدیهی است این ساختارشکنی می تواند موقعیت او را به عنوان یک پیش‌کسوت فوتبالی خدشه دار کند و مصداقی از یک رفتار انتحاری و اسطوره زدایی از خود باشد. 

  ضمن اینکه اعتبار تیم و رنگ تیمی که با نام او گره خورده است هم مخدوش می شود. وقتی از بازی جوان‌مردانه در فوتبال حرف می زنیم، این قاعده صرفا در زمین بازی رخ نمی دهد، رفتار یک بازیکن فوتبال و ورزشکار بیرون از زمین هم باید مصداق جوان‌مردی باشد. 

  مهم‌ترین ضربۀ این عمل ضد فرهنگی، تأثیر مخرب آن در افکار عمومی نسبت به نهادها و دستگاه هایی است که خدمات عمومی ارائه می دهد از جمله آمبولانس که هر گونه استفاده غیر تخصصی از آن می تواند به بی اعتباری مراکز سلامت و بهداشت دامن بزند. 

 سال‌ها در این زمینه فرهنگ‌سازی شده که حق تقدم با آمبولانس است و مردم باید نسبت به صدای آژیر امبولانس، مسئولیت اجتماعی داشته و این احساس مسولیت نسبت به جان در خطر هم‌وطنانی است که در آمبولانس در حال انتقال به بیمارستان هستند.

   اتفاقاتی از این دست اما موجب می شود تا اعتماد عمومی نسبت به تردد آمبولانس در خیابان ها و فضای عمومی کم شود و حاصل به مخاطره افتادن جان انسان هایی است که درون آن قرار دارند. قرار داشتنی که یک استقرار اضطراری است. 

  کاهش اعتماد عمومی به آمبولانس ها موجب شده تا برخی صدای آژیر آن را بازی آمبولانس‌های خالی برای عبور از ترافیک بدانند و نسبت به آن بی اعتنا باشند.

   سال ۹۸ علی عبدالعالی، استاد دانشگاه، در گفت‌وگو با ایسنا روایتی شگفت انگیز از سوءاستفاده از آمبولانس ها را فاش کرد و گفت: «عده‌ای از معلمان خصوصی با آمبولانس رفت و آمد می‌کنند. این معلم‌های کنکور به آمبولانس خصوصی پول می‌دهند که آنها را از خط ویژه از کلاس اول به کلاس بعدی برساند.»

   عده‌ای دیگر این نظر را داشتند که نه تنها معلمان کنکور بلکه ثروتمدان دیگری چون بازاریان و سلبریتی‌ها از آمبولانس خصوصی برای تردد در شهر استفاده می‌کنند. 

 آن زمان خبرآنلاین در گزارشی دراین‌باره نوشت: یکی از شرکت‌های آمبولانس خصوصی می‌گوید: نرخ هر سفر ۲۵۰ هزار تومان و توقف هر ساعت برابر با ۶۰ هزار تومان است، فرقی هم نمی‌کند که مسافر بیمار باشد یا رئیسیک شرکت!»

  این اقدامات ضمن گسترش بدبینی و بی اعتماد به آمبولانس های بخش خصوصی و دولتی، تلاش های فرهنگی و رسانه ای که طی سالهای متوالی صورت گرفته تا در زمینه فرهنگ ترافیک و فرهنگ نوع دوستی و همیاری و در نهایت مسئولیت اخلاقی اجتماعی صورت پذیرد خنثی یا کم اثر می سازد. 

   شکستن اعتماد عمومی به دست سلبریتی ها بدون شک تاثیرات مخرب تری خواهد داشت و می توان گفت: علی پروین بی آن که بیمار باشد و به قصد استفاده شخصی و فرار از راه بندان وار آمبولانس شد در واقع به آفساید رفت.

 این کار در شب قهرمانی پرسپولیس مثل گل به خودی زدن بود و طعم شیرین قهرمانی را در کام پرسپولیسی ها تلخ کرد.

نظر شما