شناسهٔ خبر: 66934926 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدسنا | لینک خبر

فعال آمریکایی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری قدس:

رئیس جمهور رئیسی در ایجاد همبستگی بین‌المللی با فلسطین نقش محوری ایفا کرد

ابایومی ازیکیوی فعال آفریقایی-آمریکایی: سیاست‌ حمایت از فلسطین در دوره ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی، نه تنها بر منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) بلکه در افکار عمومی غربی نیز تأثیر گذاشته است.

صاحب‌خبر -

 

ابایومی ازیکیوی در گفت‌و‌گو اختصاصی با خبرنگار بخش انگلیسی خبرگزاری قدس گفت، دیپلماسی وزیر امور خارجه ایران، حسین امیرعبداللهیان، به جهان نشان داد مقاومت خواهان گفت‌وگو و یافتن راه‌حل برای مساله فلسطین است.

 

خبرگزاری قدس: تأثیر سیاست خارجی رئیس‌جمهور رئیسی بر مساله فلسطین را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

 

ابایومی ازیکیوی: رئیس‌جمهور رئیسی نقش محوری در ایجاد همبستگی بین‌المللی با مردم فلسطین ایفا کرد. تلاش‌های او محدود به منطقه خاورمیانه نبود که البته مهم‌ترین منطقه است، بلکه الگوی ارائه‌شده از سوی جمهوری اسلامی ایران، تأثیری جهانی بر جای گذاشته است. در آمریکا و کانادا که دولت‌های آن‌ها حامی سرسخت رژیم صهیونیستی هستند، افکار عمومی با سرعت در حال تغییر است. وقتی جوانان و کارگران آمریکای شمالی به اقداماتی که محور مقاومت انجام می‌دهد، توجه می‌کنند، درباره ایجاد ائتلاف‌های گسترده‌تر علیه نظام‌های استثماری و سرکوبگر امپریالیسم و صهیونیسم به رهنمودهایی می‌رسند. در دو ماه گذشته، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، به کانون همبستگی با فلسطین تبدیل شدند. جوانان این موسسات و تعداد فزاینده‌ای از اعضای هیات علمی، به رغم خطراتی که متوج آن ها است، خواستار شفافیت و جلوگیری از هرگونه سرمایه‌گذاری مالی برای حمایت از رژیم اشغالگر فلسطین شدند. رئیسی پایه‌های محکمی برای مبارزه عصر حاضر علیه ظلم در فلسطین اشغالی و در سراسر جهان گذاشته است.

 

خبرگزاری قدس: نظر شما درباره دستاوردهای وزیر امور خارجه ایران، حسین امیرعبداللهیان، در خصوص آتش‌بس در غزه چیست؟

 

ابایومی ازیکیوی: وزیر امور خارجه به روشنی نشان داد، این مقاومت نیست که با مذاکره برای پایان دادن به ستم بر فلسطینی‌ها مخالفت می‌کند. دولت نتانیاهو همواره از اعلام آتش‌بس و آغاز مذاکرات جدی برای حل دائمی مساله فلسطین خودداری کرده است. تل‌آویو از سوی آمریکا به رهبری رئیس‌جمهور جو بایدن به شدت تسلیح شده است. با وجود موقعیت ناپایدار بایدن در خصوص انتخابات ریاست جمهوری پیش روی، بیشتر نگران حفظ رژیم استعماری در فلسطین است تا پیروزی در دور بعدی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا. سیاست خارجی ایران در چند سال گذشته، توانسته است امپریالیسم را در خاورمیانه خنثی کند. عادی‌سازی روابط با پادشاهی عربستان سعودی، امارات متحده عربی و دیگران، فضای بسیار اندکی را برای ایالات متحده و متحدان آن در بریتانیا و اتحادیه اروپا باقی گذاشته است. ایران در حال ساخت روابط با بسیاری از کشورهای مطرح در سطح بین‌الملل است، در حالی که آمریکا در حال منزوی شدن است

 

انتهای پیام / ع ن/24

نظر شما