شناسهٔ خبر: 66926888 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رویدادایران | لینک خبر

بیمارستان فضایی چطور کار می‌کند؟ بیمارستان فضایی چطور کار می‌کند؟

دکتر تام مارشبرن، فضانورد کهنه‌کار ناسا و مدیر ارشد پزشکی فضایی سیرا که ماه‌ها در ایستگاه فضایی بین‌المللی اقامت داشته، به مقایسه تفاوت تحقیقات پزشکی در فضا و روی کره زمین پرداخته است. در محیط ریزگرانشی مدار کم‌ارتفاع زمین، فرصت‌های تحقیقاتی زیادی وجود دارد که برای پیشرفت‌های علوم پزشکی و توسعه

صاحب‌خبر -

دکتر تام مارشبرن، فضانورد کهنه‌کار ناسا و مدیر ارشد پزشکی فضایی سیرا که ماه‌ها در ایستگاه فضایی بین‌المللی اقامت داشته، به مقایسه تفاوت تحقیقات پزشکی در فضا و روی کره زمین پرداخته است.

در محیط ریزگرانشی مدار کم‌ارتفاع زمین، فرصت‌های تحقیقاتی زیادی وجود دارد که برای پیشرفت‌های علوم پزشکی و توسعه فناوری‌های زیست‌پزشکی بسیار مفید و مؤثر است. نکته مهم اینجاست که ریزگرانش (بی‌وزنی) تغییراتی را در موجوداتی مانند باکتری‌های انسانی، ویروس‌ها و حتی DNA ایجاد می‌کند و نحوه عملکرد سلول‌ها را تغییر می‌دهد. از همین رو می‌توان در این محیط تحقیقاتی کرد که در جا‌های دیگر امکان‌پذیر نیست.

در این میان، فضانوردان حاضر در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) نه‌تن‌ها این آزمایش‌ها را انجام می‌دهند، بلکه خود آن‌ها نیز سوژه برخی تحقیقات هستند و تأثیرات سفر به فضا بر سلامت آن‌ها و درمان مسائل مرتبط با پیری، پوکی استخوان، بهبود زخم روی آن‌ها موردبررسی قرار می‌گیرد.

بیمارستان فضایی چطور کار می‌کند؟

دکتر مارشبرن ادامه داد: «آنچه برای آینده پزشکی و درمان مردم اهمیت دارد، تسریع در توسعه داروهاست. شما می‌توانید بلور‌های کاملی را بدون آنکه رشدشان با ایرادات مختلف یا گرانش مختل شود، پرورش دهید؛ کریستال‌های کاملی از پروتئین‌ها که شرکت‌های داروسازی بتوانند تمام جزئیات مؤثر آن پروتئین را شناسایی کنند و دارو‌هایی را تولید کنند که بسیار هدفمندتر و مؤثرتر باشند. این کار‌ها قبلاً در ابعاد کوچک‌تری انجام‌شده و ما آن را در مقیاس وسیع انجام خواهیم داد. وقتی بلور را بعد از پرورش، به زمین باز می‌گردانید، می‌توانید کریستال‌های بیشتری را رشد دهید که با آن‌یکی مطابقت دارند و بدین ترتیب این امکان فراهم می‌شود که آن را در مقیاس صنعتی توسعه دهید.»

امکانات پزشکی که در فضا میسر شده است

او با اشاره به تغییرات سلول در فضا گفت: «نکته جالب دیگر، تأثیر جاذبه روی سلول‌های فردی است. تغییر ساختار اسکلت سلولی و تغییر در بیان ژنتیکی همه سلول‌ها جالب‌توجه است. سلول‌های سرطانی به سلول‌هایی با رشد سریع تبدیل می‌شوند و برخی از باکتری‌ها برای انسان خطرناک‌تر می‌شوند؛ اما در آزمایشگاه‌هایمان در فضا، امکان سرعت بخشیدن به روند توسعه واکسن‌ها و دارو‌های سرطان را داریم. Redwire، شریک ما، بخش‌هایی از این کار را در ایستگاه بین‌المللی فضایی انجام داده است و ما همه این کار‌ها را در مقیاس بزرگ‌تر انجام خواهیم داد.»

از دیگر فعالیت‌های جالب انجام‌شده توسط مارشبرن و همکارانش، فعالیت درباره اندام‌های انسانی است: «ما در حال رشد دادن اندام‌ها هستیم؛ یعنی نه‌تن‌ها می‌توان عضوی را بازسازی کرد، بلکه نکته مهم دیگر انجام آزمایش روی حدود ۱۰۰۰ اختلال مختلف از عامل شیمی‌درمانی است تا دریابیم که واقعاً چه چیزی برای اندام‌ها خطرناک و چه چیز‌هایی تأثیرگذار هستند. ساخت بافت انسانی در آینده، هدفی است که در ایستگاه‌های فضایی روی آن کار می‌کنیم.»

منبع: خبرآنلاین

منبع: fararu-740252