همزمان با تشدید حملات هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی به شهر رفح، فلسطینیان ساکن این شهر به شکلی فزاینده در حال خروج از منطقه هستند. اهالی این شهر مجبور هستند خانههای خود را ترک کرده و به سمت نقاط دیگر رفته و به دنبال جایی امن و آرام برای زندگی باشند. آوارگان در این زمینه با چالشهای بزرگی برای تامین مسکن و نیازهای اساسی مانند آب آشامیدنی، خوراک و بهداشت مواجه هستند.
رئیس رژیم صهیونیستی در بازدید از یکی از شهرک های شمال اراضی اشغالی، وعده بازگشت شهرکنشینان به این مناطق تخلیه شده را داد.
«مازن ابوشعبان»، آواره فلسطینی از خان یونس در گفتگو با خبرنگار تسنیم در نوار غزه با تشریح جزئیات آخرین وضعیتش پس از آوارگی گفت: از منطقه رمال، به حی الدرج که خانه مان بمباران و تخریب شد. مجبور شدیم به خانه دخترم برویم، حدود ۲۴ روز آنجا بودیم. بعد به خان یونس رفتیم و از آنجا به رفح آمدیم. حال از رفح به اینجا آمدهایم. غذایی وجود ندارد. اگر هم غذا باشد، پولی وجود ندارد که بخواهیم غذا بخریم.
ام یزن، زن فلسطینی آواره نیز که بدون همسرش و به تنهایی به همراه فرزندانش راهی رفح شده بود به خبرنگار تسنیم گفت:در منطقه «شبوره» زندگی میکردیم، مجبور به تخلیه آن شدیم و به دیرالبلح آمدیم. اما هنوز نتوانستم برای خود و فرزندانم جایی پیدا کنم. کشورهای عربی کمی به خود تکان دهند و فکری به حال ما کنند. ملت فلسطین همه دارند میمیرند، تکانی به خود دهید و بیرون بیایید؛ ملت فلسطین همه دارند میمیرند!
با تشدید بحران انسانی غزه، صاحبان اماکن تجاری در رفح نیز به دلیل حملات مستمر ارتس اسرائیل دچار تخریب و غارت شدهاند.
«جهاد شعت»؛ مالک فروشگاههای زنجیرهای «سنتر کریم» که تمامی سرمایه و داراییهایش را در طول هشت ماه حملات وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی به این باریکه از دست داده است میگوید: فروشگاههای من در همه جای غزه شعبه داشتند، اما اکنون همه داراییها، خانه و کارخانهام نابود شدند و ورشکست شدم و در نهایت به همراه ۴۰ نفر از اهل منزل و فرزندانم آواره شدهایم.
نظر شما