شناسهٔ خبر: 66838698 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

ماجرای مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا در مسقط چه بود؟

وقتی ایران به اسرائیل حمله می‌کند، آمریکا که متعهد دفاع از اسرائیل است، یک سیاست دفاعی را در مقابل ایران در پیش می‌گیرد تا یک سیاست تهاجمی.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه شرق، «عبدالرضا فرجی‌راد» در مطلبی با عنوان «ماجرای مذاکره مسقط» نوشت: «پیش مطلبی در MEE آمده و اشاره به بخشی از مذاکرات پنهانی و محرمانه جمهوری اسلامی و آمریکا در مسقط دارد که حالا منابعی با سانحه پیش آمده، تلاش کرده‌اند بخشی از آن را رسانه‌ای کنند».

عبدالرضا فرجی‌راد، فعال سیاسی، در مطلبی با عنوان «ماجرای مذاکره مسقط» نوشت: «پیش مطلبی در MEE آمده و اشاره به بخشی از مذاکرات پنهانی و محرمانه جمهوری اسلامی و آمریکا در مسقط دارد که حالا منابعی با سانحه پیش آمده، تلاش کرده‌اند بخشی از آن را رسانه‌ای کنند».

ادامه این مطلب، به شرح زیر است:

«بر این اساس یکی از سرفصل‌های مذاکرات مسقط میان «برت مک گورگ» و «علی باقری کنی» پیشرفت‌های بزرگی بر سر پایان دادن به جنگ غزه و تلاش برای پایین کشیدن دولت نتانیاهو مطرح شده است.

منابعی در این‌باره می‌گویند که جمهوری اسلامی و آمریکا در مذاکره بر سر سه موضوع بسیار به نقطه توافق نزدیک شده بودند: ۱- پایین کشیدن دولت نتانیاهو و تغییر دولت در اسرائیل، ۲- پایان جنگ در غزه، ۳- خاموش کردن بقیه جبهه‌ها، از جمله مهار حزب‌الله در جنوب لبنان.

با توجه به اینکه حالا این مذاکرات در آستانه موفقیت با چالش درگذشت رییسی متوقف شده و تا معلوم شدن دولت بعدی جمهوری اسلامی احتمال از سرگیری‌اش در ابهام است، سوال این است که آیا نتانیاهو از پشت پرده این مذاکره محرمانه دولت بایدن با جمهوری اسلامی اطلاع داشته یا نه؟!!!

آن چه در گزارش مغفول مانده و به آن توجه نشده، این است که وقتی دولت ایران رسما اعلام می‌کند که مذاکراتی در جریان است، طبیعتا اسرائیل هم از مذاکرات مطلع بوده است.

باید توجه داشت که حتی از موفقیت نسبی آن مذاکرات هم مطلع بوده است. علت این امر روشن است. وقتی ایران به اسرائیل حمله می‌کند، آمریکا که متعهد دفاع از اسرائیل است، یک سیاست دفاعی را در مقابل ایران در پیش می‌گیرد تا یک سیاست تهاجمی.

در واقع سعی می‌کند موشک‌های ایران را خنثی کند، نه اینکه یک تهدید جدی برای ایران باشد. مشخصا اسرائیلی که می‌داند مذاکرات مسقط ادامه دارد، باید در هر حال حرکت رو به جلو داشته باشد که امریکا چنین موضعی می‌گیرد و اتفاقا بعد از این حمله بود که مذاکرات ادامه می‌یابد و در روابط و گفت‌وگوهای ایران و آمریکا تاثیر منفی نمی‌گذارد».

منبع: روزنامه آرمان امروز

نظر شما