شفقنا- برای اولین بار در تاریخ نجوم، دانشمندان توانستند تولد سه کهکشان از اولین کهکشانهای جهان را مشاهده کنند.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «تیم موسسه نیلز بور، یک مرکز تحقیقاتی وابسته به دانشگاه کپنهاگ، برای اولین بار توانستند توسط تلسکوپ فضایی “جیمز وب” شاهد مستندسازی “مستقیم” روند تولد سه کهکشان از قدیمیترین کهکشانهای جهان که بین 13.3 تا 13.4 میلیارد سال پیش است، باشند».
از طریق مشاهده تلسکوپ فروسرخ، دانشمندان توانستند مقادیر زیادی از هیدروژن را که در فرآیند شکلگیری در اطراف یک کهکشان کوچک جمع میشد، تشخیص دهند، اگرچه روند تولد کهکشان ها قبلاً از طریق تئوریها و شبیهسازی های کامپیوتری شناخته شده بود، اما تاکنون هیچکس آن را مشاهده نکرده بود.
علاوه بر این، این دورترین اندازه گیری تاکنون از این گاز سرد و خنثی است که جزء اصلی ستارهها و کهکشانها است.
کاسپر الم هاینتز از مؤسسه نیلز بور که رهبری این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: «اینها مسلماً اولین تصاویر مستقیمی هستند که تا به حال از شکلگیری کهکشانها دیدهایم او خاطرنشان کرد که در حالی که جیمز وب قبلاً کهکشانهای اولیه را در مراحل بعدی توسعه به ما نشان داد، در اینجا شاهد تولد آنها و در نتیجه ساخت اولین منظومههای ستارهای در جهان هستیم».
دانشمندان تخمین میزنند که تولد این سه کهکشان تقریباً 400 تا 600 میلیون سال پس از انفجار بزرگ رخ داده است.
در حالی که این مدت زمان طولانی به نظر میرسد، مربوط به کهکشانهایی است که در سه تا چهار درصد اولیه کل سن 13.8 میلیارد سال جهان شکل گرفتهاند.
اندکی پس از بیگ بنگ، جهان یک گاز تاریک عظیم از اتمهای هیدروژن بود، بر خلاف امروز، که در آن آسمان شب با پوششی از ستارههای کاملاً مشخص پر شده است.
دانشیار Darach Watson توضیح میدهد: «در چند صد میلیون سال پس از انفجار بزرگ، اولین ستارهها شکل گرفتند که پس از آن ستارهها و گاز شروع به ادغام کرده و کهکشانها را تشکیل دادند. این روندی است که ما در مشاهدات خود دیدهایم».
تولد کهکشانها در زمانی از تاریخ جهان به نام عصر یونیزه شدن اتفاق افتاد، زمانی که انرژی و نور برخی از اولین کهکشانها به ابرهای گاز هیدروژن نفوذ کرد.
این مقادیر زیادی از گاز هیدروژن توسط دانشمندان با استفاده از دید مادون قرمز تلسکوپ فضایی جیمز وب گرفته شد. این دورترین اندازه گیری گاز هیدروژن سرد و خنثی، بلوک سازنده ستارگان و کهکشان ها است که دانشمندان تا به امروز کشف کرده اند.
این خبر را در وبگاه آرتی عربی ببینید