شناسهٔ خبر: 66703609 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

سخنگوی نمایشگاه کتاب خبر داد؛

فروش 350 میلیارد تومانی کتاب در هشت روز

صاحب‌خبر -
فروش 350 میلیارد تومانی کتاب در هشت روز
خبرگزاری آریا - قائم‌مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اعلام کرد: فروش کتاب در بخش حضوری و مجازی نمایشگاه در هشتمین روز به 350 میلیارد تومان رسید.

به گزارش خبرگزاری آریا ، علی رمضانی، قائم‌مقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب در نهمین روز از برگزاری نمایشگاه کتاب در نشست خبری روزانه خود، جدیدترین اخبار نمایشگاه را تشریح کرد.
او در ابتدای سخنان خود عنوان کرد: امروز شاهد بودم که مردم قبل از بازگشایی نمایشگاه، پشت درهای نمایشگاه حضور داشتند و به محض باز شدن درها وارد نمایشگاه شدند؛ این صحنه شورانگیزی بود.
رمضانی افزود: حضور متراکم مردم این پیام را می‌رساند که «آنها دنبال کتاب هستند» و این حوزه برای آنها اهمیت دارد که در نمایشگاه کتاب با این اشتیاق حضور پیدا می‌کنند. از همان ساعات اول امروز پارکینگ‌های نمایشگاه تکمیل بود و تقاضا دارم بازدیدکنندگان با مترو و وسایل حمل‌ونقل عمومی به نمایشگاه بیایند.
112 ارائه و سخنرانی در روز هشتم
قائم‌مقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب به برنامه‌های فرهنگی نمایشگاه پرداخت و افزود: امروز 40 برنامه در 8 سرای نمایشگاه برگزار می‌شود و 112 نفر در این برنامه‌ها سخنرانی می‌کنند. اگر برنامه‌هایی را که در بخش‌های دیگر و غرفه‌های ناشران برگزار می‌شود جمع کنیم، به طور حتم بیش از چند هزار برنامه است. پیش‌بینی می‌شود تا پایان نمایشگاه حدود 400 نشست و کارگاه تخصصی فرهنگی و ادبی در سراهای نمایشگاه برپا شود.
رمضانی همچنین به برنامه‌های سرای ملل اشاره کرد و گفت: برنامه «ضرورت بازخوانی و تبیین اندیشه‌های امام خمینی(ره) برای نسل نو» امروز در سرای ملل با حضور آیت‌الله احمد بهشتی، نماینده مردم استان فارس در مجلس خبرگان رهبری برگزار شد. نشست «ظرفیت کتاب بازار مالزی» هم از دیگر برنامه‌های این سرا بود.
فردا نشست «تکتا» برگزار می‌شود
سخنگوی نمایشگاه کتاب به مرور دیگر برنامه‌های امروز نمایشگاه کتاب نیز پرداخت و ادامه داد: در مجموعه ناشران دانشگاهی برنامه «مکتوب آخر» بزرگداشت مولف کتب حقوقی مرحوم دکتر ناصرکاتوزیان برگزار شد. در «کوشک کتاب» تکریم استاد مرتضی سرهنگی برگزار شد و جلسه بسیار شیرین و لذت‌بخش بود و در همان گفت‌وگوی کوتاه چند دقیقه‌ای، موضوع مهم تشکیل گروه‌های کوچک نویسندگی مطرح شد. فردا هم نشست «تکتا» برگزار می‌شود و داده‌های نمایشگاه سال گذشته در آن تحلیل می‌شود. این نشست ساعت 10:30 در کوشک کتاب ارائه خواهد شد.
رمضانی به اجرای برنامه صحنه بیرونی نمایشگاه به مناسبت بازگشت ناوگروه 86 در سفر به دوردنیا، اشاره کرد و گفت: این سفر توسط نیروی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران اتفاق افتاد و امسال سالگرد آن است که امیر شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و برخی دیگر از فرماندهان ارتش در نمایشگاه برای شرکت در این برنامه در نمایشگاه حضور دارند.
او درباره نظرسنجی روز هشتم نمایشگاه عنوان کرد: از بازدیدکنندگان سوال شده «چقدر از نظافت محیط نمایشگاه رضایت داشتید؟» که تا 81 درصد با پاسخ «خیلی زیاد» و «زیاد» رضایت خود را اعلام کردند. همچنین مردم خواستند برنامه‌های تفریحی در محوطه‌های نمایشگاه افزایش یابد، ستاد اجرایی هم هر روز به درخواست‌های مردم پاسخ می‌دهد و ضمن بررسی نقاط ضعف آنها را برطرف می‌کند. ساعات کار نمایشگاه امروز 27 اردیبهشت و فردا 28 اردیبهشت ماه تا ساعت 21 خواهد بود.
مردم به نمایشگاه نمره 73 دادند
سخنگوی نمایشگاه کتاب افزود: مردم در بخش حضوری، در روز هفتم برگزاری نمایشگاه از 100 به نمایشگاه نمره 73 دادند. در بخش مجازی هم نظرسنجی پس از وصول بسته انجام و پاسخ مردم ثبت می‌شود و در این نظرسنجی که به صورت الکترونیکی انجام می‌شود، از مردم سوال شد «چقدر از قیمت کتاب‌های بخش مجازی نمایشگاه رضایت داشتید؟» که 12درصد رضایتمندی خود را با «خیلی زیاد» و 20 درصد «زیاد» ثبت کردند. همینطور 39 درصد «متوسط»، 16 درصد «کم» و 13 درصد «خیلی کم» از قیمت کتاب‌های بخش مجازی رضایت داشتند.
10 ناشر در هیئت تخلفات محکوم شدند
رمضانی درباره آرای صادره از سوی هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران در نمایشگاه، اعلام کرد: روز گذشته 11 رای به ترتیب با 10 رای محکومیت و یک رای برائت، حکم صادر شد. عمده تخلفات، عدم رعایت ضوابط و مقررات و عرضه کتاب با محتوا یا طرح جلد فاقد مجوز و فروش کتاب بدون مجوز اعلام وصول بود. احکام صادره شامل توبیخ کتبی با درج در پرونده و اخذ تعهد رفع تخلف و عدم تکرار برای همه ناشران بود. برای پنج ناشر 50 درصد کاهش متراژ غرفه در سال بعد در محکومیت‌ها رای صادر شد و برای سه ناشر با تعطیلی غرفه از یک روز تا چند روز صادر شد. پنل مجازی دو ناشر هم به صورت موقت و تا پایان برگزاری نمایشگاه، بسته شد.
قائم‌مقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب آمار فروش نمایشگاه کتاب تا پایان روز هشتم از برگزاری را اعلام کرد و گفت: در مجموع در بخش مجازی و حضوری نمایشگاه کتاب 350 میلیارد تومان فروش داشتیم که 230 میلیارد تومان از خرید مردم در بخش حضوری نمایشگاه ثبت شده و از این میزان 152 میلیارد تومان از طریق درگاه‌های رسمی و 78 میلیارد تومان از طریق درگاه‌های غیررسمی نظیر کارت به کارت انجام شد. رمضانی همچنین بیان کرد: در بخش مجازی نمایشگاه 120 میلیارد تومان ثبت شد که 85 میلیارد تومان آن از سوی ناشران و 35 میلیارد تومان آن توسط کتابفروشان به فروش رفت.
رمضانی همچنین از ارسال 690 هزار نسخه که در 410 هزار بسته ساماندهی شد خبر داد.
سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از 19 تا 29 اردیبهشت 1403 در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

نظر شما