شناسهٔ خبر: 66701883 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

آخرین تصمیمات دولت برای اجرای مجدد طرح کالابرگ | منتظر افزایش یارانه تشویقی کالابرگ باشیم؟

با توجه به اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی به‌مدت سه‌ ماه و در برگیریِ ۶۰ میلیون نفر، این احتمال وجود دارد که دولت بخواهد مجدداً آن را عملیاتی کند.

صاحب‌خبر -

دولت سال گذشته در دهه‌ی فجر اعلام کرده بود که برای حمایت از اقشار مختلف جامعه خصوصاً اقشار آسیب‌پذیر طرح فجرانه‌ی کالابرگ الکترونیکی را اجرا می‌کند. این طرح از نیمه‌ی بهمن 1402 تا 19 اردیبهشت‌ماه 1403 به‌مدت سه‌ماه عملیاتی شد.

طرحی که در آن یک فردِ یارانه‌بگیر در صورت استفاده از کالابرگ و خرید از سبد غذاییِ 11 قلم کالای مورد تأیید وزارت کار، 220 هزار تومان به مبلغ 400 هزارتومان کالابرگش افزوده می‌شد و می‌توانست تا 620 هزارتومان از این اقلامِ مشخص خریداری کند.

به‌این معنا که خانواده‌ای که به‌ازای هر فرد، 300 هزار تومان و یا 400 هزار تومان دریافت می‌کرده، 220 هزار تومان بیشتر دریافت می‌کرد که باید این اعتبارِ تشویقی صرفِ خرید 11 قلم کالا می‌شد.

این طرح شامل کالاهای اساسی گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخم‌مرغ و حبوبات بود.

طبق اعلام مسئولان دولتی، استقبال مردم از این طرح حمایتی بیش از 90 درصد بوده و در این مدت، 20 میلیون خانوار و یا به عبارتی دیگر 60 میلیون نفر را در کشور تحت پوشش قرار داده است.

بهادری‌جهرمی سخنگوی دولت هفته‌ی اخیر در پاسخ به تسنیم در این‌خصوص گفت در این طرح منابع مالی مستقیماً در سفره مردم خرج می‌شود و به افزایش سلامت غذایی کمک می‌کند. برای استمرار آن باید دید منابع اعتباری در بودجه امکان تامین اعتبار دارد یا نه؛ اگر این امکان تأمین بشود دولت از ادامه این طرح استقبال می‌کند؛ دولت این طرح را از جمله طرح‌های موفق قلمداد می‌کند و هر زمان که بتواند آن را اجرا کند، این کار را انجام خواهد داد.

هم‌چنین خاندوزی سخنگوی اقتصادیِ دولت در این‌باره اعلام کرده بود با توجه به استقبال 60 میلیون نفری از این طرح و آثار مثبت آن در جامعه، اهتمام دولت این است که منابع لازم را برای ادامه این طرح فراهم و موانع آن را رفع کند؛ دولت و مجلس می‌کوشند این منابع تأمین شود.

بر اساس این گزارش، سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز گذشته در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره‌ی این موضوع بیان کرد این طرح در طول سه‌ماه کمترین مشکل را داشت و با موفقیت به سرانجام رسید.

هم‌چنین با تمامی230  هزار فروشگاه مرتبط با این طرح تسویه حساب انجام شده و بدهی‌ای در این زمینه نداریم. تداوم این طرح نیازمند بررسی است که در حال انجام است و تاکنون تصمیم قطعی اتخاذ نشده است.

به گزارش تسنیم، با توجه به اعلام رضایت و آمادگی دولت برای اجرای مجدد این طرح و هم‌چنین استقبال بالای مردم از آن، این انتظار می‌رود که در آینده‌ای نه‌چندان دور احتمالاً شاهد اجرای چنین طرح و یا مشابه آن باشیم./تسنیم

خبر مهم درباره زمان اجرای طرح جدید کالابرگ

«صولت مرتضوی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امروز در حاشیه جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران، با اشاره به طرح کالابرگ الکترونیکی اظهار کرد: درخصوص اعتبارات کالابرگ‌های الکترونیکی باید بگویم که هنوز جداول آن کامل نشده است و البته قرار است که بخشی از این فرایند را به روش‌های دیگر انجام دهیم و شیوه‌های مختلف را برای کمک به دهک‌های کم‌درآمد جامعه در نظر بگیریم.

وی افزود: زمان اجرای طرح کالابرگ‌های الکترونیکی در آینده به تاخیر نمی‌افتد؛ البته امیدواریم مبلغ همان ۲۲۰ هزار تومان نباشد و بتوانیم مبلغ را افزایش دهیم.

مرتضوی با اشاره به آمارهای مربوط به بیکاری گفت: نرخ بیکاری در ۷ استان کشور، زیر ۷ درصد است و دولت در کاهش نرخ بیکاری رکورد تاریخی را ثبت کرده است؛ عزم دولت بر این است که بتوانیم نرخ بیکاری را همواره کاهش دهیم.

وی ادامه داد: کاهش نرخ بیکاری شیوه‌های مختلفی دارد؛ یکی فعال‌سازی بنگاه‌های بزرگ و به ظرفیت اسمی رساندن آن‌هاست؛ اقدام دیگر تقویت طرح‌های توسعه‌ای بنگاه های بزرگ است؛ باید بنگاه‌های بزرگ راکد فعال شوند.

مرتضوی گفت: نکته بعدی طرح‌های کلان اقتصادی در حوزه معدن، اقتصاد دریامحور و صنایع بالادستی نفت و گاز است؛ لذا حسب گزارش‌هایی که وزیر نفت ارایه کرد، خوشبختانه حجم سرمایه‌گذاری سنگینی در حوزه صنایع بالادستی نفت و گاز صورت گرفته است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه برای پایداری اشتغال باید به اشتغال خُرد و متوسط هم توجه شود گفت: هم اشتغال خُرد خانگی و هم اشتغال متوسط در دستور کار وزارت تعاون قرار دارد و ما از محل منابع تبصره ۲ و محل منابع بازگشتی از تبصره ۱۶ سنواتی و ۱ میلیارد دلاری که برای اشتغال روستایی بود، حمایت و کمک می‌کنیم.

مرتضوی گفت: برنامه‌ریزی ما این است که در سال ۱۴۰۳، هم از مرز ۱ میلیون فرصت شغلی فراتر برویم و هم اشتغال پایدار در کشور ایجاد شود.

وی تصریح کرد: حذف ضوابط دست و پا گیر هم در دستور کار دولت قرار گرفته است و خوشبختانه در کمترین زمان، مجوز صادر و پیگیر می‌شود؛ در همه استان‌های پیشخوان خدمت ایجاد شده است.

مرتضوی گفت: استانداران در استان‌ها تلاش می‌کنند که فرایندهای دست و پا گیر را حذف کنند و حذف هم کرده‌اند تا بتوانیم کارها را انجام دهیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ما بر این باور هستیم که پرداخت تسهیلات در هر حوزه، از جمله حوزه مسکن، ازدواج، اشتغال و تجارت و بازرگانی و هر کجا که باشد به موضوع افزایش اشتغال کمک می‌کند.

مرتضوی گفت: البته وزارت کشور هم ساماندهی اتباع خارجی در کشور را در دستور کار قرار داده است که اگر ساماندهی و مدیریت شود، بخشی از فرصت‌های شغلی بیشتر در اختیار هموطنان قرار خواهد گرفت.

وی در تشریح اصلاح قانون بیمه بیکاری گفت: بخشی از کارگران مشمول این قانون نمی‌شدند؛ از جمله کارگرانی که در مناطق آزاد کار می‌کردند و تابع قوانین و ضوابط خاص خود بودند؛ ما این افراد را اضافه کردیم و از سوی دیگر کسانی که بیمه بیکاری و ازکارافتادگی می‌گرفتند، امکان بازگشت به کار در کارگاه دیگر سخت بود؛ ترتیباتی را ایجاد کردیم تا فرایندها اصلاح شود و کارگران بتوانند به بازار کار برگردند.

مرتضوی در مورد اعتراض برخی کارگران به این طرح هم گفت: طبیعی است هر طرح موافق و مخالف دارد اما اکثریت جامعه کارگری با پیشنهادهای ما موافق هستند.

مهر

 

 

نظر شما