شناسهٔ خبر: 66664130 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ۱۹دی | لینک خبر

محکومیت قضایی برای مدعی اقتدار غذایی/ساداتی نژاد به سه سال حبس محکوم شد

19 دی آنلاین: رئیس قوه‌قضائیه امروز گفت که وزیر سابق کشاورزی به ۳ سال زندان محکوم شده است.

صاحب‌خبر -
رییس قوه قضاییه در جلسه پرسش پاسخ با دانشجویان یاسوجی در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر آخرین وضعیت پرونده ی وزیر سابق کشاورزی دولت رئیسی گفت: در مقوله دانه‌درشت‌ها که مورد تاکید شما دانشجویان است، ما برخورد بدون اغماض و منطبق با مرّ قانون داشته‌ایم؛ در همین قضیه وزیر سابقی که اشاره کردید بررسی‌ها و محاکمات انجام گرفت و نامبرده (ساداتی نژاد) به سه سال حبس محکوم گردید.
قاضی‌القضات تصریح کرد: در کل، در این پرونده برای ۸ نفر اعم از وزیر و معاون وزیر، حکم صادر شد که اخیرا با درخواست اعمال ماده ۴۷۷ از ناحیه محکومین مواجه شده‌ایم.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: در قضیه چای دبش نیز این خودِ دولت و قوه قضائیه بودند که موضوع را کشف و پیگیری و اطلاع‌رسانی کردند، در این موضوع، در ابتدای امر، موضوع به معاون اول رئیس‌جمهور گزارش شد و آقای مخبر این موضوع را پیگیری کردند و اقدامات مقتضی را در قبال عناصر دخیل در قضیه مزبور اِعمال کردند. همچنین بازرسی ویژه دفتر رئیس‌جمهور و واجا نیز موضوع را پیگیری کردند و سازمان بازرسی کل کشور بعنوان زیر مجموعه قو قضائیه نیز به موضوع ورود پیدا کرد.
رئیس عدلیه افزود: در این پرونده عدد بزرگی بالغ بر سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار مطرح است و تاکنون ۴۵ نفر در این خصوص تفهیم اتهام شده‌اند و از تعداد بیشتری نیز تحقیقات به عمل آمده است؛ همچنین در روز گذشته در رابطه با پرونده مزبور دو وزیر سابق احضار شدند.
علی‌ایحال پیرامون این پرونده، ده‌ها و صدها استعلام و بازرسی صورت گرفته است و جز به جز این موارد بررسی شده است؛ همچنین این پرونده در مرحله صدور قرار نهایی بود که اسناد جدیدی در خصوص آن اعم از مُهرهای جعلی کشف شد که باید پیرامون آنها نیز بررسی‌هایی دقیق به عمل آید.


با اعلام محکومیت جواد ساداتی‌نژاد وزیر سابق جهاد کشاورزی در دولت ابراهیم رییسی به سه سال زندان (به خاطر پرونده چای دبش) خالی از لطف نیست نگاهی بیندازیم به نطق او در اول شهریور 1400 (‌کمتر از 3 سال قبل) و در جلسۀ رأی اعتماد که در آن 8 محور اصلی وزارت جهاد کشاورزی در دولت مردمی و انقلابی ابراهیم رییسی را این گونه برشمرده بود: 

 1. فساد ستیزی

 2. جلوگیری از انحصار

 3. به میدان آوردن تعاونی‌ها

 4. بها دادن به تشکل‌های صنفی

 5. مردمی سازی وزارتخانه

 6. جلوگیری از زمین‌خواری

 7. سامانۀ سوت‌زنی برای گزارش فساد در وارت جهاد کشاورزی

 8. صاحب سند کردن تمام زمین‌های کشاورزی و برگزاری جشن آن

او دو روز بعد – سوم شهریور 1400- با رأی موافق 253 نمایندۀ مجلس اصول‌گرا در مقابل 27 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع وزیر جهاد کشاورزی شد؛ وزارتخانۀ راهبردی اقتصادی که علاوه بر مسؤولیت‌های وزارت کشاورزی سابق و نهاد برچیده‌شدۀ جهاد سازندگی بخشی از وظایف وزارت بازرگانی سابق در توزیع اقلام استراتژیک غذایی را هم بر عهده دارد.

بعد از رسوایی چای دبش اما ساداتی‌نژاد در 22 فروردین 1402 برکنار شد منتها هم زمان با او دو مقام دیگر (‌رییس سازمان برنامه و مدیر عامل صندوق نوآوری) هم کنار گذاشته شدند شاید تا توجه‌ها تنها معطوف به ساداتی‌نژاد نباشد!

در توضیح هم نگفتند ماجرا چیست و تنها گفته شد: چک سفید به کسی نداده‌اند و ارزیابی‌ها اقتضا می‌کرده یا ترمیم معمول است یا مثل مربی فوتبال بازیکنان را می‌توانند تعویض کنند و از این دست توضیحات و توجیهات.

از طرفی این که سید جواد ساداتی‌نژاد که قول داده بود به اقتدار غذایی در خاورمیانه برسیم حالا به جای آن که ایران را به اقتدار غذایی برساند خودش دچار محکومیت قضایی شده!

چنان که در بند 8 آمد وزیر معزول و سابق و محکوم دولت رییسی قول داده بود در طول ۴ سال تمام زمین‌های کشاورزی را صاحب سند و جشن آن را برگزار می‌کند اما به دو سال نرسیده خودش برکنار شد و حالا حکم زندان دریافت کرده و اگر هم بجهد باز از آن جشن خبری نخواهد بود‌.

از جملات حکیمانۀ دیگر او این بود: کشاورزی اقتصاد است، معیشت نیست. تجارت هم نیست.

این یادآوری هم خالی از لطف نیست که ابراهیم رییسی هنگام معرفی ساداتی‌نژاد به عنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با ستایش دانش و تخصص او - ‌آبخیزداری با گرایش هیدرولوژی از دانشگاه دولتی مسکو- دربارۀ انتظار خود از او گفته بود: «وزارت جهاد کشاورزی، بخش کشاورزی‌اش خوب است اما بخش جهادش ضعیف است و وزیر او جهاد آن را هم باید قوی کند! مثل وزارت ورزش و جوانان که ورزش آن خوب است و جوانان آن را باید قوی کند.» این که بخش جهاد در وزارت کشاورزی ضعیف باشد قابل توجه بود چه رسد به این که وزیر جهاد در دولت مدیریت جهادی به زندان محکوم شود.

خود ساداتی‌نژاد همچنین گفته بود رییس جمهوری از او تولید محصول ارزان و کیفی و ایرانی را خواسته منتها به جای کمک به تولیدکنندگان چای در شمال 3 میلیارد دلار بی‌زبان را به چای دبش اختصاص داد!

کارنامۀ او در مقام رییس گروه ملی بیابان‌زدایی هم روشن نیست اما برکناری و فرجام او نشان داد تعاریف و توصیفات رییس جمهور در روز رای اعتماد تا چه حد کلیشه‌ای و باسمه‌ای بوده است. دربارۀ وزیر معزول و محکوم به زندان دولت رییسی اینها را هم بدانیم خالی از لطف نیست:

در سال وقوع انقلاب 1357 دانش آموز کلاس اول دبستان و 6 ساله بوده و بعد از دیپلم و راه یابی به دانشگاه از دانشگاه ساری لیسانس گرفته و از دانشگاه تربیت مدرس فوق‌لیسانس. بعد روانۀ مسکو رفته و شاید به عنوان اولین وزیر دارنده مدرک از دانشگاه دولتی مسکو قرار بوده کار جهادی انجام دهد و تولید محصول را ارزان و کیفی و ایرانی کند.

جدای اینها این که مدعی مدیریت جهادی باشند و وزیر جهاد آن به اتهام فساد برکنار و به سه سال زندان محکوم شود هم طنز تلخی است!

نظر شما