شناسهٔ خبر: 66655559 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

شهری و روستایی

مرگ هم در پایتخت گران شد

صاحب‌خبر -

 قرار بود زندگی در تهران ارزان شود اما با مصوبه شورای شهر تهران، مرگ هم در پایتخت گران شد. جز یک طبقه قبر رایگان که سهم هر تهرانی در زمان مرگ است، دوطبقه از سه‌طبقه از قبور قطعات روز بهشت‌زهرا ۳۸درصد گران شد و باید برای هر طبقه ۱۵‌میلیون پرداخت شود. البته شورایی‌ها مجوز دادند تا ۳۰میلیون قسطی پرداخت شود. روز گذشته اما پس‌لرزه‌های بگومگوهای منتقدان و طرفداران زاکانی ادامه داشت و اشک‌های مهدی چمران هم نتوانسته بود دل‌های این دو گروه را به هم نزدیک کند.

روز گذشته مهدی اقراریان عضو شورای شهر تهران در صحن علنی شورا به سرریزشدن حجم زیادی از تخریب در برخی رسانه‌ها علیه منتقدان شهرداری اشاره کرد و تذکر داد: با توجه به این قبیل اتفاقاتی که اخیرا در این خصوص در جامعه پمپاژ شده، لازم است تا شفاف‌سازی‌هایی درخصوص روایت‌ها و مسائلی که به جامعه منتقل شد و در ملاقات‌های مردمی و فضای مجازی، سوالاتی را در مورد آن از بنده پرسیدند به اطلاع افکار عمومی برسد.

اقراریان در ادامه گفت: مساله اول در مورد قرارداد موسوم به قرارداد چین است که متاسفانه شاهد بودیم که عزیزانی بعد از اظهارنظر صریح و شفاف ریاست شورا، مبنی بر اینکه قرارداد چین برای نمایندگان مردم محرمانه نیست؛ با رسانه‌هایی مصاحبه کرده و منتقل کردند که این قرارداد برای نمایندگان، محرمانه است که این تعجب بنده را برانگیخت. من به این مساله اشاره می‌کنم که در ۱۰بهمن ۱۴۰۲ در تذکر شماره ۷۱ من به شهردار تهران، بنده از ایشان درخواست کرده بودم با توجه به جلسه‌ای که در صحن حاضر شده بودند وی توضیحات و گزارشی از آخرین وضعیت قراردادهای اتوبوس، ون و… در حوزه حمل‌ونقل برای اینجانب ارسال کند. این تذکر ثبت شده و موجود است و اتفاقا در همان تاریخ مزبور رییس شورا این تذکر بنده را پاراف کرده و مکاتبه با شهرداری صورت گرفت اما بعد از گذشت سه ماه از تاریخ این تذکر، هیچ پاسخی به بنده داده نشد؛ بنده هم این موضوع را چندین‌بار پیگیری کردم اما این تذکر بنده همچنان بدون پاسخ باقی ماند.

افزایش ۳۸درصدی خدمات دفن

در ادامه این جلسه هزینه خدمات بهشت‌زهرا در سال ۱۴۰۳ بررسی شد. مهدی پیرهادی رییس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، در توضیحاتی در این خصوص با بیان اینکه میزان افزایش پیشنهادی سازمان بنا به هزینه‌های جاری ۴۵درصد و در برخی موارد بیشتر بود که ما در کمیسیون نپذیرفتیم، گفت: پیشنهاد ما افزایش ۳۸درصدی بهای خدمات بود که البته این غیر از اقدامات اختیاری است که این ردیف‌هایی است که پیمانکاران برابر هزینه‌های تمام‌شده ارائه می‌دهند و با ۴۵درصد افزایش روبه‌روست. به گفته او هزینه روز دفن، به عبارتی دفن متوفی در روزی که جان خود را از دست می‌دهد؛ طبقه آن رایگان است و می‌تواند دوطبقه دیگر را رزرو نکند و هیچ هزینه‌ای نخواهد داشت، اما برای رزرو دوطبقه دیگر شرایط خدماتی همچون سنوات گذشته دارای هزینه خواهد بود. رییس شورای شهر تهران هم با بیان اینکه تلاش بر این بود که میزان افزایش بیش از ۳۸درصد فراتر نرود، گفت: قبر رایگان در حال حاضر وجود دارد و اگر خواستند طبقات دیگر را خریداری کنند هزینه آن را می‌پردازند، در غیر این صورت، هزینه‌ای بابت قبر نخواهند پرداخت. البته هزینه‌هایی در دیگر بخش‌ها همچون انتقال با آمبولانس و برخی موارد دیگر وجود دارد.

مشکلات آرامستان جدید تهران

احمد صادقی رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورا با اعلام اینکه در بودجه امسال و در بخش خرید آرامستان در سال ۱۴۰۳ قیدی لحاظ شده و مورد تاکید قرار گرفته که جانمایی باید بر اساس مطالعات زیست‌محیطی و ترافیکی باشد، گفت: دوستان گفتند جانمایی قطعی شده اما باید در شورا مطرح شود. باید با مردم صادق باشیم؛ این جانمایی برای تاسیس آرامستان جدید در شرق تهران نیست بلکه در جنوب‌شرق است و این جانمایی به نحوی است که متاسفانه این محور عارضه ترافیکی بسیار سنگینی دارد و عوارض زیست‌محیطی نیز برای ساکنان منطقه مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

این عضو شورا یادآور شد: باید بر اساس مصوبات، پیوست‌های مطالعات زیست‌محیطی و ترافیکی به شورا ارائه شود و نباید بدون هماهنگی شورا اقدامی در این راستا صورت بگیرد.

مهدی اقراریان رییس کمیته نظارت و حقوقی شورا‌ با بیان اینکه جانمایی آرامستان پس از تصویب در شورا باید به مرحله اجرا درآید، گفت: در تبصره چهارم این لایحه نیز لحاظ شده که سازمان بهشت‌زهرا مجاز است به خانواده متوفیان به تشخیص خود تخفیف دهد؛ در اینجا به تشخیص خود چه معنایی می‌دهد؟ قطعا هرجا واژه به تشخیص خود آمده، زمینه رانت ایجاد شده است. بنابراین این امر نباید به‌عنوان یک امکان ویژه برای مسوولان امر تداعی شود و مورد بهره‌برداری سلیقه‌ای قرار گیرد. از‌این‌رو باید این تخفیف بر‌اساس دستورالعمل باشد.

او تاکید کرد: بنده با گران‌سازی مخالفم و مسائل مربوط به درگذشت افراد نباید با این افزایش روبه‌رو شود.

دو‌تا بخر سه ‌تا ببر!

حبیب کاشانی خزانه‌دار شورا با بیان اینکه نرخ خدمات این فضا با تاکسی، مترو، باغ پرندگان و برج میلاد متفاوت است، یادآور شد: در اینجا مقوله‌ای نهفته است و چون مردم را متحمل هزینه‌هایی می‌کند، نیاز به دقت بیشتری بر این امر است. افزایش حتی یک‌درصدی آن هم مهم است. ما متوجه شدیم که تنها یک طبقه رایگان در اختیار قرار می‌گیرد و دوطبقه دیگر با رقم ۲۰ تا ۴۰میلیون تومان به فروش می‌رسد.

او افزود: این اقدام، موضوع دو‌ تا بخر سه ‌تا ببر! را به ذهن متبادر می‌کند. گویا در ازای یک طبقه‌ای که بابت آن پول نمی‌گیرید، برای طبقات دیگر قبوری که خارج از بهشت‌زهرا است پولی گزاف دریافت می‌کنید. حال با همه این تفاسیر و محاسبه هزینه‌های جانبی، هزینه قبر برای افراد به ۸۰ تا ۹۰میلیون تومان می‌رسد و این برای قشر متوسط و متوسط به پایین، قابلیت ندارد.

کاشانی با بیان اینکه قرار بود سازمان بهشت‌زهرا مبالغی را به خزانه بازگرداند، یادآور شد: بهشت‌زهرا ۵۰سال سابقه فعالیت دارد. ما نمی‌خواهیم قبر را پیش‌فروش کنیم. این اتفاق سنگین است که افراد در سال قبل، هفت‌میلیون ‌و ۸۰۰‌هزار تومان برای خرید دو طبقه می‌پرداختند اما باید حالا ۴۰میلیون تومان بپردازند. مدیرعامل سازمان بهشت‌زهرا هم با بیان اینکه ما هیچ محدودیتی برای پیش‌فروش قبر نداریم، گفت: خانواده‌هایی هستند که علاقه و اصرار دارند در قطعه‌ای که بستگان نزدیک خود را دفن کرده‌اند، قبر تهیه کنند و پیش‌فروش برای این بخش در نظر گرفته شده است. او افزود: اینکه ما گفته‌ایم ظرفیت پایان یافته، منظورمان دفن روز است. ظرفیت بخشی که یک طبقه قبر رایگان به شهروندان ارائه می‌دهیم، رو به اتمام است اما در دیگر نواحی شاید تا ۷۰سال دیگر نیز ظرفیت دفن داشته باشیم. آنچه ما را به اضطرار می‌رساند، دفن در روز است که روزانه به ۵۰مورد می‌رسد. از ۱۸۰متوفی ۵۰نفر در ناحیه دفن روز، دفن می‌شوند.

برای هر طبقه ۲۰ میلیون تومان

مدیرعامل سازمان بهشت‌زهرا با اعلام اینکه ما تجزیه‌وتحلیل برای موضوع یک طبقه رایگان و دوطبقه با هزینه انجام دادیم، خاطرنشان کرد: بسیاری از خانواده‌ها گفته‌اند که نمی‌خواهند دوطبقه دیگر را بخرند. اگر خانواده‌ای خواستند، می‌توانند دوطبقه دیگر را بخرند و در غیر‌ این ‌صورت اجازه دهند که ما فرد دیگری را در دوطبقه بعدی دفن کنیم. عدد پیشنهادی ما در دیگر قطعات ناحیه سه پیش‌ از ‌این مصوب شده است؛ برای هر طبقه ۲۰میلیون تومان.

تاجیک گفت: هر طبقه قبر در ناحیه سه ۱۵میلیون تومان بود که به ۲۰میلیون تومان رسیده است. هزینه سه‌‌میلیون ‌و ۹۰۰‌هزار تومان حذف شده است. ما مشکل کمبود قبر داریم و این شرایط را در نظر گرفتیم که یک طبقه رایگان باشد و دوطبقه دیگر را به خانواده‌های دیگر ارائه دهیم. ما به افراد به میزانی که برای دریافت طبقات دیگر فرصت می‌خواهند، فرصت می‌دهیم.

نظر شما