نامه نیوز - سال گذشته قانون ثبت معاملات طلافروشان در سامانه تجارت ابلاغ شد و این خبر موجی از اعتراض را در این صنف در سراسر کشور به وجود آورد. طلافروشان نسبت به رویه تعیین شده و ابهامات موجود در نحوه ثبت داده ها در این سامانه معترض بودند که بعد از کش وقوس فراوان بنا شد اجرای این مصوبه با سه ماه تأخیر برای رفع این ابهامات عملیاتی شود.
یکی دو هفته گذشته خبر اجرایی شدن این مصوبه مطرح شد و بازهم صنف طلافروشان معترض شدند، گروهی عنوان می کنند چرا باید این صنف هزینه نرخ تورم را بپردازد و گروهی نیز صراحتاً عنوان می کنند که شفافیت گردش مالی طلافروشی خودشان را قبول ندارند زیرا امنیت اعلام سرمایه شخصی را کسی تضمین نمی کند.
به نوشته روزنامه خراسان،برخی نیز می گویند ثبت داده ها یعنی اخذ عایدی بر سرمایه درحالی که بخشی از طلاهای ثبت شده دارایی های طلافروش نیستند بلکه امانی هستند و نباید بابت آن مالیات اخذ شود. بااین حال طی چند روز گذشته گروهی از طلافروشی ها در شهرهای مختلف کشور مانند تبریز، تهران و مشهد به نشانه اعتراض مغازه های خود را بستند. در همین اثنا خبری در فضای مجازی منتشر شد مبنی بر این در کلانشهر مشهد، واحدهای صنفی طلافروشی که مغازه خود را بسته اند، پلمب شده اند.
ما اعتراض کردیم، اعتصاب نکردیم و قانون را قبول داریم
رئیس اتحادیه طلافروشان مشهد در گفتوگو با خراسان دراین باره می گوید: طلافروشان مشهد اعتصاب نکردند بلکه اعتراض دارند. ما مخالف قانون نیستیم بلکه به بخشی از این مصوبه درباره نحوه اجرایی شدن اعتراض داریم و این کار اعتصاب نیست.
تقی زادگان، درباره پلمب طلافروشی هایی که در مشهد مغازه خود را باز نکرده اند می گوید: این پلمب ها توسط اتحادیه صورت نگرفته و مستقیماً توسط شخص فرماندار مشهد انجام شده است. ایشان دستور دادند و راه افتاده اند توی خیابان و مستقیماً از روز یک شنبه تعدادی از مغازه ها را پلمب کردند و بنده پادرمیانی کردم و بعد در چهار طبقه تعدادی اخطار گرفتند. بعد هم بعضی طلافروشی ها را پلمب کردند.
به دادستانی شکایت کردیم
وی در پاسخ به این سؤال که به چه دلیل طلافروشی ها پلمب شده اند، می گوید: این سؤال را باید از فرماندار مشهد بپرسید. بنده به عنوان رئیس اتحادیه شکایت خودم را دراین باره تقدیم مراجع قانونی یعنی دادستانی مشهد کردم که چرا باید طلافروشی ها پلمب شوند و آن ها هم باید بروند آن جا پاسخگو باشند.
رئیس اتحادیه مدعی می شود: برخی طلافروشی ها را با دستگاه جوش پلمب کرده اند و به نظر بنده رعب و وحشت ایجاد کردند. امروز(دوشنبه) نیز تعداد زیادی از طلافروشی ها در بولوار امامت مشهد پلمب شدند که آن طوری که به بنده اطلاع دادند منجر به درگیری هم شده است. بنده الان در تهران پیگیر موضوع هستم اما در مشهد طلافروشی ها را پلمب می کنند معنی اش چیست؟
وی درباره این که به لحاظ قانونی فرماندار چنین کاری را می کند؟ می گوید: به نظر بنده خیر و اجازه چنین کاری را نداشتند. ما از فرماندار خواهش کردیم در این موقعیت چنین کاری نکنند. این کار نه در تهران نه در هیچ کلان شهر دیگری انجام نشده است.
اعتراض طلافروش ها به چیست؟
تقی زادگان درباره دلیل اعتراض طلافروشی های مشهد می گوید: بند تبصره 4 ماده 18 قانون جامع تجارت مورد اعتراض صنف طلافروشان است و می گویند که این بند مربوط به کالاهای مصرفی است و به کالاهای سرمایه ای ربطی ندارد. طلای بنده سرمایه ریالی بنده است و نقد است و ما انبارگردانی نداریم اصلاً. به چه کسی چه ربطی دارد چه میزان سرمایه شخصی دارم. به کسی ربط ندارد چه میزان طلا گرفته ام و در مغازه ام دارم. بنده نمی خواهم کسی بداند چه کسی سرمایه اش را در اختیار بنده قرار داده است، این یک قرارداد محرمانه بین بنده و طرف مقابل است... البته اصل حرف ما این است که چرا مغازه های طلافروشی که اعتراض داشتند با دستور فرماندار پلمب شده اند.
فرماندار مشهد اما در گفت وگو با خراسان رضوی در واکنش به این ادعای رئیس اتحادیه طلافروشان مشهد، می گوید: مگر بنده مسئول برخورد با تخلفات طلافروش ها هستم که از بنده سؤال می پرسید؟ اتحادیه باید دراین باره پاسخگو باشد.
داوری درباره ادعای رئیس اتحادیه طلافروشان می گوید: آقای تقی زادگان رئیس اتحادیه است و اگر تخلفی شده و ایشان برخورد نکرده، مسئول است باید از او بپرسید. آیا بنده در جایگاه برخورد با طلافروشان هستم؟ این ادعای آقای تقی زادگان است. اگر طلافروشی تخلف کند آیا جایگاه فرماندار است که با این واحد برخورد کند؟ اگر تعزیرات بود از تعزیرات بپرسید اگر صمت بود از آن ها بپرسید. این اشتباه است که شما از بنده دراین باره بپرسید. اگر هم بنده دستوری داده باشم به تعزیرات یا به صمت داده ام، بنده که برخورد نمی کنم.
به دستور بنده جایی را پلمب نمی کنند
وی در ادامه می گوید: شما باید از آقای تقی زادگان بپرسید آیا شما عامل تحصن طلافروشان هستید؟ نقش آقای تقی زادگان درباره این تخلف چیست؟ مثلاً اگر بنده فرماندار ادعا کنم که روزنامه خراسان بنده را عزل کرده این ادعا مسموع است؟ و شما از روزنامه خراسان این سؤال را می پرسید که فرماندار را عزل کردید؟ لذا این ادعای آقای تقی زادگان مسموع نیست و غلط است. اگر هم جایی برخورد کرده است جای قانونی است و به دستور بنده جایی را پلمب نمی کنند. بنده نه حکم قضایی دارم و نه حاکم قضایی هستم، بنده مدیر اجرایی هستم.
بنده فرماندار حق ندارم به تحصن طلافروش ها ورود کنم؟
فرماندار مشهد می گوید: آیا بنده به عنوان فرماندار حق ندارم به موضوع تحصن طلافروشان ورود کنم؟ ولی برخورد با دستگاه های ذی ربط است و باید از آن ها سؤال کنید. اگر تخلفی صورت گرفته توسط ضابط گزارش می شود و برخورد می شود.
داوری می گوید: شما رسانه چرا به افکار عمومی نمی گویید که این ها (طلافروشان) حاضر نیستند مالیات بدهند؟ اگر کسی به قانون عمل نکرد باید چه کار کرد؟ این ها (طلافروشان مشهد) یک گام جلوتر برداشتند. آیا در شهرهای دیگر تحصن شده است؟ آیا بناست هر قانونی که قبول نداشته باشیم کار این ها (طلافروشان) را انجام بدهیم؟ الان کسی نیست که به قانون حجاب اعتراض داشته باشد؟وی تأکید می کند: این که رئیس اتحادیه مدعی می شود شخص فرماندار مغازه های ما را پلمب کرده، آیا این در صلاحیت بنده است که چنین کاری بکنم؟ نه فرماندار مشهد، فرماندار هیچ شهرستان دیگری نمی تواند شخصاً جایی را پلمب کند. دستور هم نمی تواند بدهد. فقط می تواند به تعزیرات بگوید بررسی کنید و آن ها بر اساس قانون عمل کنند.فرماندار مشهد می گوید: ادعای آقای تقی زادگان نه تنها درست نیست بلکه دروغ محض است و دارند تشویش اذهان عمومی می کنند. اگر جایی هم طلافروشی ها را پلمب کرده به صورت قانونی این کار را انجام داده است. باید از طلافروش ها پرسیده شود مگر قانون مربوطه اجراشده است که شما تحصن کرده اید؟
نظر شما