ارتش اسرائیل به فلسطینیان ساکن در بخش های شرقی رفح اعلام کرده که این مناطق را تخلیه کنند.
به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس ، ارتش اسرائیل روز دوشنبه (امروز) به حدود 100هزار فلسطینی دستور داد تا از شهر جنوبی رفح در نوار غزه تخلیه شوند و این نشان میدهد که حمله زمینی به آنجا قریبالوقوع است. حمله زمینی احتمالی ارتش اسرائیل تلاشها برای میانجیگری آتشبس را پیچیدهتر خواهد کرد.
عملیات قریب الوقوع در رفح - جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی در آن پناه گرفته اند و بیم آن می رود تعداد زیادی کشته شوند - زنگ خطر جهانی را برانگیخته است و نزدیکترین متحدان اسرائیل در مورد آن هشدار داده اند. روز دوشنبه، آژانس خدمات رسانی سازمان ملل متحد به آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد که از دستور تخلیه تبعیت نخواهد کرد.
اسرائیل رفح را آخرین پایگاه مهم حماس پس از بیش از 7 ماه جنگ توصیف کرده است و بارها گفته است که این تهاجم برای شکست گروه حماس ضروری است.
اما حماس و میانجی اصلی قطر هشدار دادهاند که حمله به رفح - در امتداد مرز با مصر - میتواند تلاشهای میانجیگران بینالمللی برای میانجیگری برای آتشبس را از مسیر خود خارج کند.
سرهنگ دوم "نداو شوشانی" سخنگوی ارتش اسرائیل روز دوشنبه گفت که به حدود 100 هزار نفر ساکن در بخش های شرقی رفح دستور داده شده است که به منطقه بشردوستانه اعلام شده توسط اسرائیل به نام "مواسی" بروند.
مواسی اردوگاهی موقت در امتداد ساحلی رفح است که صدها هزار فلسطینی در جستجوی امنیت در شرایط جانکاه و سخت و بدون کمترین امکانات در آن زندگی می کنند.
شوشانی گفت که اسرائیل در حال آماده سازی یک "عملیات با دامنه محدود" است و نمی گوید که آیا این آغاز تهاجم گسترده تر به شهر است یا خیر. اسرائیل هنوز به طور رسمی آغاز تهاجم زمینی به رفح را اعلام نکرده است.
"یوآو گالانت" وزیر دفاع اسرائیل یکشنبه شب در مکالمه تلفنی با لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده به همتای آمریکایی خود گفت که اسرائیل چاره ای جز اقدام نظامی در رفح ندارد.
روز یکشنبه، حماس یک حمله موشکی هشدارآمیز مرگبار از منطقه رفح انجام داد که منجر به کشته شدن 4 سرباز اسرائیلی و زخمی شدن 9 تن دیگر شد.
شوشانی گفت که اسرائیل نقشه تخلیه منطقه را منتشر کرده و دستورات از طریق اعلامیه های هوایی، پیام های متنی و پخش رادیویی برای ساکنان رفح صادر می شود. او مدعی شد که اسرائیل کمک های بشردوستانه از جمله بیمارستان های صحرایی، چادرها، غذا و آب را برای اردوگاه مواسی گسترش داده است.
ارتش اسرائیل در شبکه اجتماعی "ایکس"اعلام کرد که با "قدرت شدید" علیه شبهنظامیان وارد عمل خواهد شد و از مردم خواست برای امنیت خود فورا منطقه مزبور را تخلیه کنند.
"یان اگلاند" دبیر کل شورای پناهندگان نروژ، دستور تخلیه "اجباری، غیرقانونی" و این ایده که مردم باید به مواسی بروند را محکوم کرد.
اگلند گفت: "این منطقه در حال حاضر بیش از حد متراکم شده و فاقد خدمات حیاتی است."
طی 7 ماه گذشته از آغاز جنگ غزه حدود 1.4 میلیون فلسطینی - بیش از نیمی از جمعیت غزه - در رفح و مناطق اطراف آن ساکن شده اند. بسیاری از آنها برای در امان ماندن از حملات اسرائیل، خانه های خود را در مناطق مختلف باریکه غزه ترک کردند و اکنون با یک حرکت سخت دیگر یا خطر ماندن در زیر یک حمله جدید روبرو هستند.
آنها در کمپهای خیمهای پرجمعیت، سرپناههای مملو از جمعیت سازمان ملل یا آپارتمانهای شلوغ زندگی میکنند، و برای غذا به کمکهای بینالمللی وابسته هستند، سیستمهای بهداشتی و زیرساختهای تاسیسات پزشکی فلج شده است.