به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برنامه تلویزیونی «جامجم» در 24 قسمت روی آنتن رفت. دوشنبه شبهایی که در شبکه یک منتظرِ مناظره و میزگردی جنجالی بر سر موضوعات مختلف بودیم که برخی از این موضوعات به گفتوگو با مدیران تلویزیون کشیده میشد.
از ماجرای نطقکشی و دستمزدهای عجیب و غریب تا نقد سریالهای ضعیف و کمکیفیت که مورد نقد بسیاری قرار گرفت. نظرسنجیهایی که از یلدای پرهیاهو میگفتند و سلبریتیهایی که باید به چه صورت مدیریت شوند. همچنین خیلی از بحثهای دیگر که به تعبیرِ بسیاری، جایِ خالی چنین اتفاقات رسانهای مدتها در تلویزیون خالی بود.
از مدیر شبکه نسیم تا رئیس سیمافیلم و مدیران شبکههای چهار و کودک و نمایندهای از معاونت سیاسی صداوسیما و خیلیهای دیگر به جامجم آمدند از آن طرف هم پای تهیهکنندگان، بازیگران و کارگردانانی همچون حامد عنقا، ایرج محمدی، مهدی فرجی و سیدجواد هاشمی هم به این برنامه باز شد.
برنامه کار خودش را از موضوع سلبریتیها شروع کرد به حوزه کودک و نوجوان، مواجهه صداوسیما با بحرانها، سریالسازی و موضوعات روزی همچون ویژههای تلویزیون خصوصاً در یلدا پرداخت.
اما اواخر سال گذشته زمزمههایی به گوش میرسید که انتقادات صریح و فضای تند و تیزِ مناظرات و گفتوگوهای این برنامه تلویزیونی به مذاقِ برخی از مدیران در صداوسیما خوش نمیآید. شاید از این جهت باشد که ماه رمضان و عید نوروز بهانهای شد تا از «جامجم» فعلی موقتاً خداحافظی شود.
اینکه میگوییم موقت، چون برخی از برنامهها در مقاطعی از تلویزیون کنار گذاشته شدند و با گروه و فضایی متفاوتتر به آنتن برگشتند. پیگیریها نشان میدهد پای برخی از مدیران برای جلوگیری و یا تغییر روند در ساختِ «جامجم» با این فضای انتقادی تند و تیز و صریح که مورد استقبال بسیاری از هنرمندان و جامعه فرهنگ و هنر و حتی خود پیمان جبلی رئیس صداوسیما بود که از آن به عنوان نقدی سازنده یاد میکرد، در میان است.
باید دید «جامجم» با همین شکل و شمایل و گروه سازنده به آنتن تلویزیون برمیگردد یا با گروهی دیگر و متفاوتتر این اتفاق خواهد افتاد؟ چرا که روابط عمومی معاونت سیما در پی گمانهزنیها در خصوص تولید شدن یا نشدنِ برنامه «جامجم» اعلام کرد که فصل جدید برنامه «جام جم» در دست طراحی است، زمانبندی تولید و پخش آن اطلاعرسانی خواهد شد.
اما هرچه هست تلویزیون در روزهایی که موضوع نظرسنجی و بحث مخاطب، سریالسازی درست و اصولی، ساخت آثار نمایشی با استفاده از تکنولوژیهای نوین، تبلیغات در نمایشخانگی و بسیاری از موارد دیگر مطرح است جای چنین برنامهای خالی است که میتوانست با نقدهای کارشناسانش، نقشه راه بهتری را برای سیاستگذاری و مدیریت در تلویزیون ترسیم کند.
همانگونه که پیمان جبلی رئیس صداوسیما درباره این برنامه تلویزیونی گفته بود: «یکی از موضوعاتی که در این میان مغفول مانده بود خود رسانه ملّی است که محل نقد بسیاری است و موافقان و مخالفان درباره موضوعات مختلف مرتبط با مأموریتهای رسانه ملی وجود دارد. بنده از روز اول دغدغهام این بود در همان ماههای اول وعده دادم برنامهای در این خصوص روی آنتن خواهیم برد. آمادهسازی این برنامه متأسفانه طول کشید من خودم از همکاران خودم گلایه کردم دیر شروع شد، مراحل پختگی خودشان را طی میکند و انشاءالله با قدرت به کار خودش ادامه خواهد داد.»
انتهای پیام/
∎