به گزارش اقتصادآنلاین، امروز نشست مطبوعاتی ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درمحل ششمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران-اکسپو 2024 برگزار و سخنگوی وزارت امور خارجه برگزار شد.
کنعانی در ابتدا درباره روز حلیج فارس گفت: خلیج فارس بخشی از هویت انکارناپذیر فرهنگی و تاریخی منطقهای است که در آن به سر میبریم. در چارچوب سیاست همسایگی تقویت روابط با کشورهای حوزه خلیج فارس را مهمترین عامل برای تحقق ثبات و امنیت پایدار و امنیت دسته جمعی در این منطقه راهبردی تلقی میکنیم و جز با مشارکت دسته جمعی همه کشورهای منطقه میسر نخواهد شد. ایران همواره منادی تحکیم دوستیها و برادری میان ملتهای منطقه در حوزه خلیج فارس بوده و معتقد است ملتها این توان را دارند با همکاری مشترک، امنیت مشترک را برای توسعه پایدار برای همه ملتها رقم بزنند.
وی در ادامه اظهار داشت: ایران در کنار ایفای نقش سیاسی برای تقویت همکاریهای اقتصادی اهمیت ویژه قائل است. وی در خصوص نمایشگاه ایران اکسپو گفت: این نمایشگاه نشان دهنده آن است که ایران در کنار عزم برای توسعه سیاسی و ایفای نقش موثر در تحکیم ثبات و امنیت در منطقه به توسعه پایدار در حوزه اقتصادی و گسترش مناسبات با همه کشورها اهتمام ویژه دارد، و این نمایشگاه بزرگ با ابعاد مختلف نشان دهنده آن است که ایران در کنار ایفای نقش سیاسی برای تقویت همکاریهای اقتصادی اهمیت ویژه قائل است.
کنعانی در ادامه درباره استقبال از نمایشگاه ایران اکسپو گفت: ششمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران با همکاری مشترک وزارت خارجه و صمت و سازمان توسعه تجارت از 7 ماه پیش برگزاری آن کلید خورد. نمایشگاهی با شکوه با ویژگیهای خاص و دارای جذابیتهای فراوان برای علاقه مندان حوزه اقتصادی با حضور رئیس جمهور محتزم آغاز به کار کرد.
در ادامه بیان کرد: همچنین بیش از 24 کشور در سطوح مختلف از معاونین رئیس جمهور و وزرا و دیگر سطوح و 2000 تاجر شرکت کردند. نمایندگان تجاری بیش از 100 کشور در این نمایشگاه حضور دارند. فرصت خوبی است برگزاری این نمایشگاه برای آشنایی علاقه مندان کشورهای مختلف به تولیدات ایرانی و با ویژگی این کالاها آشنا شوند. در طول همین سه روز گذشته بر اساس اخبار، ما شاهد برگزاری نشستهای دوجانبه خوب بین تجار شرکت کننده با تولیدکنندگان ایرانی بودیم و انتظار داریم میزان قراردادهایی که بسته خواهد شد بیش از حجم قراردادی است که در نمایشگاه گذشته برگزار شد.
دیدارهای دوجانبهای هم در سطوح مختلف بین مقامات برگزار شده است. پیشنهاد میکنم به ملت عزیز ایران حتما این فرصت را مغتنم بشمارند و از این نمایشگاه بینالمللی بازدید کنند.
وی بیان کرد: قطعاً برگزاری این نمایشگاه خودش یک توفیق بزرگ در کارنامه دولت جمهوری اسلامی ایران است که با وجود شرایط منطقه چنین نمایشگاهی را با امنیت کامل برگزار میکند و میزبان این حجم از نمایندگان دولتی و خصوصی خارجی است. اهمیت اقتصادی این نمایشگاه در کنار اهمیت سیاسی آن هم بسیار بالا است. این یک مثال خوب برای هم افزایی دستگاههای ذیربط دولتی است. همانطور که در حوزه منطقه شاهد موفقیت چشمگیر در سایه هم افزایی دیپلماسی و میدان بودیم، برگزاری این نمایشگاه یک نتیجه مطلوب از همکاری و هم افزایی مکمل میان دستگاههای اجرایی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه آنچه ما در دانشگاههای آمریکا بهصورت ویژه شاهدیم، نشاندهنده بیداری افکار عمومی جهان درباره فلسطین و جنایتهای رژیم جنایتکار اسرائیل با حمایت آمریکا و برخی کشورهای اروپایی است، گفت: افکار عمومی و عدالتاندیشان جهان تداوم جنایت علیه فلسطین و حمایت آمریکا از آن را بیش از این تحمل نمیکنند و با سرکوب خسونتبار نمیتوان صدای اعتراض معترضان را خاموش کرد.
کنعانی، تاکید کرد: ایران با برخورد خشن و پلیسی با دانشجویان را در دانشگاههای آمریکا نمیپذیرد و آن را مردود میداند.
وی با اشاره به اینکه برخوردهای خشونتآمیز با دانشجویان باید متوقف شود و این روند نشاندهنده بیتوجهی آمریکا به موضوع حقوق بشر است، بیان کرد: دنیا بهویژه کشورهای حامی رژیم صهیونیستی باید به صدای اعتراضها در دانشگاههای کشورهای مختلف توجه کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه روابط و مناسبات دوجانبه ایران و عربستان در مسیر درست و طبیعی پیش میرود، اظهار کرد: گفتوگوها در سطوح مختلف بهویژه در دو سطح اقتصادی و سیاسی ادامه دارد.
کنعانی با اشاره به اینکه حضور هیئت اقتصادی عربستان در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی نشاندهنده نگاه ریاض به توسعه روابط اقتصادی با ایران است، بیان کرد: همزمان هیئت وزارتی ایران به سرپرستی خاندوزی و هیئت شامل رئیس کل بانک مرکزی و هیئت دیپلماسی اقتصادی به ریاست صفری برای شرکت در نشست توسعه بانک اسلامی در عربستان حضور دارند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی سفر به روسیه در چارچوب دوازدهمین اجلاس مقامهای عالی امنیتی کشورها صورت گرفت، گفت: ایران همواره از فرصت نشستهای چندجانبه برای تبیین دیدگاههای خود بهویژه در زمینههای امنیتی منطقهای و بینالمللی استفاده کرده است.
کنعانی با بیان اینکه موضوعهای متنوعی از جمله امنیت سایبری در گفتوگوهای هیئت ایرانی مطرح شدند که مهمترین آنها مسئله فلسطین است، اظهار کرد: امنیت سایبری موضوع دارای اولویت هیئت ایرانی بود. احمدیان همچنین پنج پیشنهاد مشخص در زمینه شبکه بینالمللی ارتباطات در نشست ارائه کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه موضع روشنی درباره نشست اخیر اتحادیه اروپا داریم و واکنش رسمی خودمان را اعلام کردیم، گفت: سپاه نیروی رسمی نظامی ایران است و مهمترین نقش تعیینکنندهای را در تامین امنیت ملی کشور دارد.
وی با اشاره به اینکه سپاه در توسعه و شکوفایی اقتصادی ایران برای ملت نقش مهمی ایفا کرده است، تاکید کرد: سپاه بزرگترین نیروی بینالمللی در مقابله با تروریسم است.
کنعانی با اشاره به اینکه اعضای پارلمان اروپا باید توجه کنند که بدون مبارزه سپاه با تروریسم چندجانبه در منطقه، آنها باید پشت درهای این سازمان در معرض خطر تروریسم تکفیری و چندملیتی قرار میگرفتند، اضافه کرد: به آنها توصیه میکنیم درباره سپاه درست بیندیشند و برای هر تصمیمی درست و بارها فکر کنند.کنعانی با بیان اینکه هیئت کره شمالی در چارچوب شرکت در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی به ایران سفر کرد، گفت: سابقه روابط دیپلماتیک ایران و کره شمالی بیش از پنج دهه است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به اینکه روابط ایران با کره شمالی در چارچوب رویکرد دیپلماتیک در قبال به دیگر کشورها است، اظهار کرد: هیئت کره شمالی به دعوت وزیر صمت به ایران آمد و اکنون در تهران حضور دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره انتشار خبرهایی درباره محدودیت برای سرکنسول ایران در آلمان، گفت: بعضی از نشریات و روزنامههای دارای سابقه حمایت از رژیم صهیونیستی مایل به دامن زدن به اخبار برای ابراز ارادت به این رژیم هستند.کنعانی با بیان اینکه رویکرد سرکنسولگری ایران در فرانکفورت درباره تحولات غزه بر مبنای مواضع اصولی ایران درباره فلسطین است، افزود: ما دیدگاه خود را درباره فلسطین دچار خودسانسوری نمیگنیم، زیرا مواضع ما اصولی و روشن است.
به گفته سخنگوی دستگاه دیپلماسی، انتشار نامه یادشده در رسانهها اهداف خاصی داشته است.
کنعانی با بیان اینکه کشورهای اروپایی و آمریکا تلاش میکنند افکار عمومی را از موضوع فلسطین منحرف کنند، اما این موضوع اکنون در کانون افکار عمومی جهان قرار گرفته و خواستار پایان یافتن نسلکشی در غزه است، گفت: نه به نسلکشی فریاد و شعار بلندی است که در سراسر کشورهای اروپایی و آمریکایی و دانشگاههای آنها شنیده میشود؛ حمایت از رژیم صهیونیستی در افکار عمومی پذیرفته نیست و جنایت در غزه و فلسطین محکوم است؛ اشغالگری در فلسطین کانون ایجاد بحران در منطقه و فراتر از منطقه است.
وی همچنین با اشاره به اینکه اگر آمریکا و انگلیس از رژیم صهیونیستی حمایت نمیکردند، نسلکشی در غزه رخ نمیداد، افزود: ایجاد اسکله و مانورهای تبلیغی اقدام نمادین بوده و اصلاحکننده رویکرد نادرست آنها نخواهد بود.
به گفته سخنگوی دستگاه دیپلماسی، آنها باید صادرات سلاح را به رژیم صهیونیستی متوقف کنند و برای توقف جنگ اقدام جدی انجام داده و ارسال کمکهای انساندوستانه را تسهیل کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه، گفت: اجرای خط لوله گاز صادراتی ایران به پاکستان در چارچوب توافق میان دو کشور از موضوعهای اقتصادی مهم است که در سفر اخیر رئیسجمهور به پاکستان هممورد توجه قرار گرفت.
کنعانی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه بحث حقابه از هیرمند موضوع مهمی در شرق کشور است و از ابتدای سال جاری بحث رهاسازی آب از سد کمالخان آغاز شده است، اظهار کرد: از زمان رهاسازی آب تا روزهای اخیر ۱۱۲ میلیون مترمکعب آب وارد خاک ایران شد و جریان آب ادامه دارد. همچنین رهاسازی آب از سد کجکی هم شروع شده است.
کنعانی با بیان اینکه مسئله فلسطین در حال حاضر مهمترین مسئله منطقهای و بینالمللی است و آتشبس فوریترین نیاز این مسئله است، گفت: درباره اینکه دولت آمریکا اکنون از طرفهای خواهان ارائهدهنده سازش است، باید گفت که این کشور طرف صالحی در برقراری آتشبس نیست.
وی با اشاره به اینکه آمریکا اگر بهدنبال آتشبس بود، میتوانست با قطع کمکهای تظامی خود به رژیم صهیونیستی این کار را انجام دهد، اظهار کرد: ملت فلسطین دولت آمریکا را طرف دارای صلاحیت برای ایفای نقش در موضوع صلح در فلسطین نمیداند.
به گفته کنعانی، ما مواضع روشنی در موضوع فلسطین داریم و در سازمانها و سازوکارهای مختلف تلاشهای دیپلماتیک ارزندهای انجام دادیم و به این روند ادامه میدهیم. فقط ملت فلسطین میتواند درباره سرنوشت فلسطین تصمیم بگیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه مراجع ذیربط اعلام کردند که برای تامین نیازهای انساندوستانه غزه بازشدن مرزها و معابر ارسال کمک ضروری است تا کمکهای انساندوستانه در حجم گسترده به سمت غزه گسیل شوند، عنوان کرد: موضع ما نیز در این باره کاملا آشکار است. دولتهای اسلامی هم در این زمینه در کنار سازمانهای بینالمللی مسئولیت دارند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه المپیک یک رویداد بزرگ بینالمللی در چارچوب پیوند صلح و دوستی میان ملتهای صلحطلب دنیاست، گفت: طبیعتا مراجع ذیربط باید تصمیمگیری کنند که رژیمی که صلح و امنیت بینالمللی را به مخاطره انداخته، صلاحیت حضور در رویداد یادشده را دارد یا خیر.
کنعانی با تاکید بر اینکه روابط ایران و فدراسیون روسیه در مسیر درست و در حال پیشرفت است، گفت: همکاریهای دوجانبه در زمینههای مختلف در جریان است؛ دو کشور مواضع مشترکی درباره یکجانبهگرایی آمریکا، صلحسازی در منطقه و مقابله با تروریسم و موضوعهای مختلف دیگری مانند حملونقل دارند.
به گفته وی، مسائل مختلف منطقهای و بینالمللی ایران و روسیه را بهم پیوند میدهد و مناسبات گسترده با یک کشور به معنای غفلت از روابط با دیگر کشورها نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه توافق میان ایران و عراق یک مبنای مشترک همکاری برای تامین امنیت مشترک بهویژه در حوزه شمال غرب کشور و تامین دیدگاههای ایران درباره مصادر ناامنی به مرزها یا جغرافیای داخل کشور است، گفت: بخشی از این توافق انجام شده و بخشی دیگر در حال پیگیری است.
∎
نظر شما