شناسهٔ خبر: 66354765 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

رييس سازمان فرهنگي ، اجتماعي و ورزشي شهرداري کرمانشاه: مشوق هايي براي رستورانهاي که از غذاهاي بومي استفاده کنند در نظر گرفته شده است

صاحب‌خبر -
رييس سازمان فرهنگي ، اجتماعي و ورزشي شهرداري کرمانشاه: مشوق هايي براي رستورانهاي که از غذاهاي بومي استفاده کنند در نظر گرفته شده است
خبرگزاری آریا- رییس سازمان فرهنگی ، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه گفت : یکی از مزیت هایی که باعث شد کرمانشاه به عنوان شهر جهانی خلاق غذا معرفی شود ظرفیت گیاهان دارویی بود . بگزارش خبرنگار خبرگزاری آریا از کرمانشاه ایمان درخشی در تور گردشگری خبرنگاران برای آشنایی با شهر خلاق گیاهان دارویی منطقه دالاهو که به عنوان یکی از مناطق هدف برای معرفی گیاهان دارویی است با بیان این مطلب که بیش از 80 نوع خوراک بومی و 20 نوع خوراک دارویی در استان وجود دارد گفت : کرمانشاه دارای آب و هوای چهار فصل ، تنوع قومیتی، کوهستانی بودن منطقه ، موجب شده است بانوان هر قوم از هر گیاه بهاری ده ها نوع خوراک تهیه کنند که تنوع و ظرفیت بالا در زمینه تهیه خوراک به وجود آمده است که متاسفانه سالیان ، سال است این ظرفیت مورد غفلت قرار گرفته است . وی افزود : ناشناخته بودن ظرفیت های کرمانشاه در حوزه غذا ما را به این نتیجه رساند که برای معرفی هر چه بهتر این ظرفیت تورهای آموزشی برپا کنیم . وی افزود : در این تور آموزشی در تلاش هستیم ضمن معرفی گیاهان بهاری و دارویی، خوراک هایی هم که با این گیاهان تهیه می شود را هم معرفی کنیم. او سایر برنامه ها در جهت معرفی خوراک های کرمانشاهی را هم یاد آور می شود و می گوید: علاوه بر برگزاری این تورهای آموزشی و فرهنگی، در تلاش هستیم خوراک های کرمانشاهی را به منوی رستوران ها اضافه کرده و هر رستورانی که این کار را انجام دهد به نوعی از برخی مزیت ها برخوردار شده و ستاره دار شود. درکنار این اقدامات در تلاشیم تا با برگزاری ریز رویدادهایی به استقبال رویداد اصلی جشنواره بین المللی خوراک برویم، ریزرویدادهایی که برخی از آنها را مانند رویداد آش های زمستانی و خانواده و تغذیه سالم را در سال گذشته برگزار کرده ایم. بر اساس این گزارش در ادامه «بهرام منش» یکی از بومیان متخصص منطقه، به معرفی گیاهان بهاری پرداخت و گفت : دالاهو منبع گیاهان بهاری و دارویی است و برخی گیاهان منطقه در هیچ جای استان وجود ندارند. اول از همه «کنگر» را نشانمان می دهد و برای اولین بار از خواصی می گوید که تقریبا هیچ کداممان از آن خبر نداشتیم، اینکه کنگرِ نام آشنای خودمان هم ضد سرطان است و هم روده ها را پاکسازی می کند، علاوه بر این هم فشار خون را پایین می آورد و هم قند خون و در کنار همه اینها برای درمان روده تحریک پذیر هم بسیار مناسب است. «پیچک» گیاه دیگری است که نشانمان می‌دهد و می گوید این گیاه هم در پاکسازی روده و کبد بسیار موثر است و علاوه بر اینها خاصیت ضدمیکروبی هم دارد. «پاغازه» معجزه بهاری دیگر این منطقه است که بهرام منش آن را معرفی می کند، گیاهی که در درمان انواع زخم های گوارشی از زخم معده و روده گرفته تا زخم اثنی عشر موثر است. بهرام منش «شنگ» را هم نشانمان می دهد و من با حرف های او متوجه می شوم که این گیاه خوش طعم بهاری ضدسرطان و تومور است، «کول» هم معجزه دیگر طبیعت دالاهو است که ضد تومور و ضدرُماتیسم بوده، ضدعفونی کننده است و فشار خون را پایین می آرود. «برزا» هم گیاه دیگری است که چشیدن طعمش نصیبنمان نشد اما بهرام منش می گوید ضد ویروس بوده و در پاکسازی دستگاه گوارش اثرگذار است. «ریواسِ» ترش مزه هم هضم کننده غذا بوده و آنطور که بهرام منش می گوید سرشار از کلسیم و پتاسیم است و ضدخلط و ضد عطش نیز هست. «خوژه» هم ملین و مقوی معده و ضد کرم و انگل است و می تواند استخوان درد را درمان کند، «ترشک» هم یکی از گیاهانی است که در درمان یبوست و نفخ شکل کاربرد داشته و ملین و مقوی معده است. بهرام منش می گوید، «چنور» هم برای تقویت چشم مفید است و «گیلاخه» هم می‌تواند درد استخوان و رماتیسم را کاهش دهد. در میان انواع گیاهان بهاری که بهار منش معرفی می کند «طوسی» یا «زول مخروطی» از همه جذابتر است. گیاهی که در صورت استفاده مداوم می تواند قند خون را درمان کند و بهترین تنظیم کننده آنزیم های کبد است.

نظر شما