«دیوید هرست» نویسنده مطرح انگلیسی و سردبیر وبسایت میدل ایست آی، در یادداشتی به بررسی پیامهای راهبردی عملیات «وعده صادق» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ضد صهیونیستها پرداخته و اعلام کرد که این عملیات حامل پیامهایی قوی برای اسرائیل و آمریکا و همه متحدانش در منطقه بود.
حمله موشکی و پهپادی ایران ضعف اسرائیل را برملا کرد
دیوید هرست مقاله خود را با این عنوان آغاز کرد که حمله موشکی و پهپادی ایران ضعف اسرائیل را برملا و ثابت کرد که این رژیم بدون حمایت آمریکا و سایر حامیانش قادر به محافظت از خود نیست و همه دیدند اسرائیل برای مقابله با موشکها و پهپادهایی که ایران شلیک کرده بود مجبور شد از چند کشور کمک بگیرد. درواقع امروز اسرائیل در انتخاب گزینه جهت مقابله با حملات، آزاد نیست؛ به ویژه بعد از افتادن در باتلاق غزه و ناکامی در برابر مقاومتی که هرروز قویتر میشود.
هرست در این تحلیل خود نوشت، حملات اخیر ایران ضد اسرائیل ثابت کرد که این رژیم برای محافظت از خود به دیگران نیاز دارد و همچنین در انتخاب گزینه برای مقابله با حملات هم آزاد نیست. بعد از گذشت بیش از 6 ماه، جنگ اسرائیل در غزه اصلا خوب پیش نمیرود و نیروی زمینی آن در غزه با مقاومت سرسخت فلسطینیها مواجه شده؛ مقاومتی که با وجود درد و رنج زیاد و ویرانی شدیدی که اسرائیل درغزه به وجود آورده، هیچ نشانهای از تسلیم در آن دیده نمیشود.
وی افزود، از طرف دیگر روحیه نیروهای حماس هم بسیار بیشتر شده و آنها میبینند که از بدترین شرایط هم توانستهاند نجات پیدا کنند و همچنین چیزی برای از دست دادن ندارند. مردم غزه هم از نیروهای حماس حمایت میکنند و ارزیابیهای ارتش اسرائیل درباره قدرت حماس از نظر تعداد تیپها و گردانها را به تمسخر می گیرند. علاوه بر آن فلسطینیها امروز منابعی تمام نشدنی از تجهیزات و نیروی انسانی دارند.
ترس آمریکاییها از عملیات ایران
دیوید هرست در ادامه به وضعیت آشفته صهیونیستها در شرایط کنونی اشاره و اعلام کرد که همزمان با شکست حمله اسرائیل به غزه، مخالفتها با رهبری بنیامین نتانیاهو در میان اسرائیلیها هم به شدت بیشتر شده و او در معرض فشارهای زیادی جهت رسیدن به توافق تبادل اسرا با حماس و بازگرداندن اسرای اسرائیلی از غزه وجود دارد. همچنین اختلافات نتانیاهو با حامی اول خود یعنی «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده هم علنی شده و فشار فزایندهای از جانب افکار عمومی جهان ضد نتانیاهو وجود دارد و اسرائیل تحت رهبری او به یک موجودیت منفور در دنیا تبدیل شده است.
این نویسنده انگلیسی ادامه داد، امروز اسرائیل نیاز دارد تا بار دیگر با بازی کردن نقش قربانی، این دروغ را که «در حال دفاع از موجودیت خود است» حفظ کند. نتانیاهو از قماری که با حمله به کنسولگری ایران در دمشق میکرد آگاه بود و آمریکا هم نیت او را میدانست و متوجه بود که هدف نتانیاهو کشاندن آمریکا به جنگ با ایران است. به همین دلیل آمریکا مستقیما به ایرانیها پیام داد که در حمله اسرائیل به کنسولگری ایران هیچ نقشی نداشته و بعد از پرواز جنگندههای اسرائیلی از این حمله آگاه شده است.
سردبیر میدل ایست آی تصریح کرد، بنابراین ایران منتظر اقدام شورای امنیت در واکنش به این تجاوز اسرائیل ماند اما آمریکا و انگلیس و فرانسه بیانیهای که روسیه در محکومیت حمله اسرائیل به کنسولگری ایران ارائه داده بود را وتو کردند. بعد از آن کشورهای غربی یکی پس از دیگری از ایران خواستند که به حمله اسرائیل پاسخ ندهد و بایدن هم به ایرانیها توصیه کرد: «نکنید».
پیامهای قاطع عملیات ایران برای آمریکا و اسرائیل
اما با همه این وجود ایران ضربه خود را به اسرائیل زد که حامل پیامهای متعددی برای آمریکا و اسرائیل و حامیان آن بود.
به نوشته دیوید هرست، تهران میخواست در وهله نخست این پیام را مخابره کند که قدرت ضربه مستقیم به اسرائیل را دارد؛ بدون اینکه کار به جنگ همه جانبه بکشد. همچنین تهران این پیام را به آمریکا داد که ایران قدرت بزرگ منطقه خلیج فارس بوده و باقی خواهد ماند و همچنین ایران طرفی است که تنگه هرمز را کنترل میکند. موشکهایی که ایران به اسرائیل شلیک کرد و به هدف اصابت کردند، پیامهای خود را رساندند و این حمله یک موفقیت راهبردی برای ایران و یک ضربه بزرگ به وجهه اسرائیل بود که خودش را «قدرت اصلی» توصیف میکرد.
وی در ادامه به توقیف کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی در تنگه هرمز توسط ایران چند ساعت قبل از عملیات تلافی جویانه ضد این رژیم در داخل فلسطین اشغالی اشاره و اعلام کرد که این پیامها با توقیف کشتی مرتبط با یک شرکت متعلق به یک میلیاردر اسرائیلی، مخابره شد. بعد از آن ایران انبوهی از پهپادهای خود را به سمت اسرائیل فرستاد و درحالی که از پهپادهای ارزان قیمت برای این حمله استفاده کرده بود اسرائیل برای مقابله با آنها هزینه زیادی داد و به گفته رسانههای اسرائیلی بیش از یک میلیارد دلار تنها برای فعال سازی سامانههای پدافندی اسرائیل صرف شد.
آبروریزی اسرائیل برای مقابله با پهپادها و موشکهای ایرانی
دیوید هرست تصریح کرد که برای مقابله با حمله ایران کشورهای زیادی به اسرائیل کمک کردند که کمک 4 کشور یعنی آمریکا و انگلیس و فرانسه و اردن کاملا علنی بود و یک تلاش پدافندی عظیم برای مقابله با موشکها و پهپادهای ایران انجام شد. ارتش اسرائیل سعی دارد بگوید خسارتهای وارد شده به آن در اثر حمله ایران کم و خفیف است اما نکته مسلمی که همه میدانند این است که ایران پیام خود را به اسرائیل رساند با این مضمون که میتواند بدون استفاده از متحدان خود از جمله حزبالله در لبنان یا انصارالله یمن و یا سایر متحدانش در عراق، از فاصله دور و مستقیما از خاک خود به اسرائیل ضربه بزند.
در ادامه این مقاله تاکید شده است، سلاح هایی که ایران برای حمله به اسرائیل استفاده کرد نمونه رایگان و بسیار کوچکی از قدرت آتش این کشور بود و بنابراین بعد از این حمله، ایران ابتکار عمل را به دست گرفت و درباره عواقب هر اقدام جدید از سوی اسرائیل، به بایدن هشدار داد. در این میان پیام ایران به آمریکا به اندازه همان پیامی که برای اسرائیل فرستاد، قوی است و هشدار داد که ایران هر زمان آماده هدف قرار دادن اسرائیل بوده و میتواند منافع آمریکا در منطقه خلیج فارس را به همین شکل هدف قرار دهد.
نویسنده مطرح مذکور انگلیسی در ادامه مقاله خود تصریح کرد که درواقع ایران با این عملیات خود به آمریکا پیام داد که به دنبال جنگ نیست اما قدرت پاسخ به هر تجاوزی را دارد. همچنین پیام دیگری که ایران به آمریکا داد این بود که آمریکا باید کودک لوس و سرکش و لجباز و فاسد خود (اسرائیل) را مهار کند تا فکر نکند هرکاری که بخواهد میتواند در منطقه انجام دهد.
نظر شما