شناسهٔ خبر: 65966304 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

پیش نویس بیانیه شورای امنیت درباره حمله اسرائیل به دمشق

معاون اول نماینده روسیه در سازمان ملل از آماده شدن پیش نویس بیانیه شورای امنیت درباره حمله به بخش کنسولی ایران در دمشق خبر داد.

صاحب‌خبر -

دمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که روسیه پیش نویس بیانیه شورای امنیت را برای رسانه‌ها در محکومیت حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق در اختیار شورای امنیت سازمان ملل قرار داد.

به گزارش اسپوتنیک، پولیانسکی در کانال تلگرامی خود گفت: «با توافق با همکاران ایرانی و سوری خود، پیش‌نویس بیانیه شورای امنیت را در محکومیت اتفاقات رخ داده در اختیار مطبوعات قرار دادیم.»

وی افزود: «این فرصت دیگری است برای آزمایش نیات واقعی همکاران غربی ما. باید ببینیم کار روی این سند چگونه پیش می‌رود.»

شب گذشته به وقت محلی نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله تجاوزکارانه اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق برگزار شد.

واسیلی نبنزیا نماینده روسیه در نشست اضطراری شورای امنیت در خصوص حمله به سفارت ایران در دمشق گفت: ما هدف قرار دادن ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران را که باعث کشته شدن کارمندان آن شده است به شدیدترین راه ممکن محکوم می‌کنیم. ما هرگز حمله به مراکز دیپلماتیک را تأیید نمی‌کنیم و آن را محکوم می‌کنیم.

نماینده چین در نیز در این نشست در خصوص حمله به سفارت ایران در دمشق گفت: اقدام اسرائیل نقض فاحش کنوانسیون 1963 وین است.

اکثر نمایندگان شرکت‌کننده در این نشست اقدام تجاوزکارانه اسرائیل را محکوم کردند اما کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، ژاپن و کره جنوبی حاضر به محکومیت حمله رژیم صهیونیستی نشدند.

زهرا ارشادی، سفیر و معاون نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد نیز در این نشست اظهار داشت:

 این جنایت و حمله تروریستی بیانگر توهین آشکار به اصل پذیرفته‌شده جامعه بین‌المللی، یعنی مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی است؛ اصل مشترکی که سنگ‌بنای روابط بین‌الملل به‌حساب می‌آید، به‌رسمیت شناخته می‌شود و مورد حمایت قرار می‌گیرد.

وی افزود: این جنایت همچنین آشکارا اصل اساسی مصونیت دیپلماتیک و کنسولی را نقض کرده، و همچنین ناقض کنوانسیون روابط دیپلماتیک 1961، کنوانسیون وین درباره روابط کنسولی 1963 و کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرایم علیه افراد تحت حمایت بین‌المللی از جمله عوامل دیپلماتیک 1973 است.

تسنیم

نظر شما