هفته گذشته «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در گفتوگو با شبکه خبری سی. بی. اس گفت ممکن است مذاکرات صلح با روسیه بدون بازگشت به مرزهای ۱۹۹۱ ممکن باشد؛ یعنی زمانی که نهتنها مناطق دونتسک و لوهانسک، بلکه شبهجزیره کریمه نیز تحت کنترل اوکراین بود. این در حالی است که زلنسکی پیشتر تاکید داشت تمامی مناطقی که روسیه در جنگ کنونی تصرف کرده و همچنین شبهجزیره کریمه که در سال ۲۰۱۴ به خاک روسیه الحاق شد، به کنترل اوکراین بازگردد.
مشاور رئیس دفتر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین گفت که نیروهای مسلح اوکراین در جبهه نبرد با وضعیت دشوار روبه رو هستند.
علاوه بر این، رئیسجمهور اوکراین پیشتر با تصویب یک قانون جدید، هرگونه مذاکره با روسیه را تا وقتی «ولادیمیر پوتین» در قدرت است، ممنوع اعلام کرده بود.
زلنسکی در گفتوگوی اخیر خود با سی.بی.اس که از تغییر سیاستهای او درباره سرنوشت جنگ خبر میدهد، گفت اگر اوکراین بتواند قلمرو خود را به وضعیت پیش از آغاز جنگ کنونی برگرداند (یعنی وضعیتی که در آن کریمه همچنان در کنترل روسیه باشد، اما دونتسک و لوهانسک به اوکراین بازگردد) روسیه برای مذاکره آماده خواهد بود.
روبرت هابک وزیر اقتصادی آلمان گفت که هیچ امیدی برای پایان سریع و خوش درگیری در اوکراین وجود ندارد.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به این اظهارات زلنسکی گفت: «او آشفته است. انتخابات را در پیش رو دارد؛ یا شاید هم انتخاباتی در کار نیست؟!»
زاخارووا در این واکنش کنایی، به انتخابات ریاستجمهوری امسال اوکراین اشاره کرد که قرار است در فصل بهار برگزار شود، اما بر اساس قانون اساسی این کشور، برگزاری انتخابات در زمانی که حکومت نظامی برقرار است، ممکن نیست. این در حالی است که از آغاز جنگ اوکراین، در این کشور حکومت نظامی برقرار شده و پارلمان اوکراین در ماه میلادی گذشته حکومت نظامی را به مدت ۹۰ روز دیگر تمدید کرد. از این رو، این احتمال به صورت جدی مطرح است که انتخابات ریاستجمهوری امسال اوکراین برگزار نشده و زلنسکی در مقام خود باقی بماند.
بسیاری زلنسکی را به چنگزدن به قدرت متهم میکنند؛ اما او پیشتر گفت حامیان فراوانی دارد و اگر انتخابات ریاستجمهوری همین امروز برگزار شود، در آن پیروز خواهد شد.