به گزارش بازار، سهراب سهرابی مجری طرح گندم و برنج کشور با بیان این مطلب افزود: برای دستیابی به این میزان تولید، برنامه ریزی های مختلفی انجام شده که محوری ترین آن تهیه و توزیع بذر گواهی شده و کود به کشاورزان است.
سهرابی از آغاز توزیع بذر و کود از دی ماه سال ۱۴۰۲ خبر داد و اظهارداشت: برای نخستین بار توزیع کود و بذر از دی ماه میان برنجکاران شروع شده و ما استان ها را رصد می کنیم تا کمبود کود کشاورزی نداشته باشند.
وی ادامه داد: توجه به تغذیه گیاهی و مصرف متعادل کود های ازته، فسفاته و پتاسه در شالیزارها در دستورکار ویژه معاونت زراعت قرار دارد.
سهرابی اصلاح و معرفی ارقام جدید را از دیگر برنامه های محوری معاونت زراعت در حوزه تولید و خودکفایی برنج نام برد.
وی با بیان این که به دلیل محدودیت منابع آبی، هیچ برنامه ای برای توسعه سطح زیرکشت برنج در استان های غیر شمالی نداریم، تصریح کرد: برنامه ما افزایش بهره وری و عملکرد تولید در واحد سطح و بهره وری و ارتقای کیفیت محصول برنج است.
مجری طرح گندم و برنج کشور گفت: توسعه روش های نوین کشت همچون خشکه کاری برنج و توسعه آبیاری تیپ در مزارع از برنامه ها برای تولید برنج در کشور است و در چهار استان گیلان، مازندران، گلستان و خوزستان این روش کشت در حال اجرا می باشد.
وی درهمین حال اذعان داشت: توسعه کشت خشکه کاری هم برای ارقام پر محصول و هم ارقام محلی است.
سهرابی افزود: در استان های گلستان و شرق استان مازندران بیشتر در ارقام پر محصول و در غرب مازندران و گیلان در ارقام محلی توسعه خشکه کاری را دنبال می کنیم.
وی مدیریت و کنترل خسارت آفات و علف و بیماری ها و های هرز، توسعه مکانیزاسیون در نشا کاری، کاشت، داشت و برداشت، اصلاح ساختار شالیکوبی ها برای تولید برنج با کیفیت و با کاهش ضایعات را از دیگر برنامه های معاونت زراعت در حوزه برنج عنوان کرد.
سهرابی درباره کار مشترک این معاونت با سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: برای تولید برنج گواهی شده با همکاری سازمان تات و سازمان حفظ نباتات از سه سال گذشته همکاری مشترکی را آغاز کرده ایم و در سال ۱۴۰۳ کشت ۵ هزار هکتار برنج در استان های گیلان و مازندران هدفگذاری شده است.
وی اضافه کرد: در این برنامه از روش های مکانیکی و بیولوژیک برای کنترل آفات و علف های هرز و کاهش مصرف سموم استفاده می شود.
نظر شما