شناسهٔ خبر: 6567657 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

آنکارا مواضع داعش را بمباران کرد

آغاز مداخله ترکيه در جنگ سوريه

صاحب‌خبر -

گروه بين‌الملل: رسانه‌هاي داخلي ترکيه خبر دادند که پليس و نيروهاي امنيتي اين کشور عمليات گسترده‌اي را براي «مبارزه با تروريسم» آغاز کرده‌اند و تنها در استانبول به بيش‌از صد مرکز که گمان مي‌رود وابسته به داعش و يا گروه‌هاي کُرد باشد، يورش بردند. دفتر نخست‌وزيري ترکيه با صدور بيانيه‌اي هدف از اين عمليات گسترده را مبارزه با جريان‌هاي تندرو و تروريستي اعلام و تاکيد کرده است: آنکارا در مبارزه با داعش و گروه‌هاي کرد به يک اندازه مصمم است و عملياتي ويژه در 13 استان براي دستگيري عوامل نا‌امني آغاز شده‌ است.

بنا‌بر اعلام دفتر نخست‌وزيري ترکيه در اين عمليات که نخستين ساعات از بامداد امروز (جمعه) آغاز شده بيش‌از 250 تن بازداشت شده‌اند.

ازسوي ديگر، ارتش ترکيه که نزديک به دو هفته است تحرکات بي‌سابقه‌اي را در مرز با سوريه آغاز کرده، سرانجام حملات خود را به داخل مرزهاي اين کشور آغاز کرد و جنگنده‌هاي ترکيه شب گذشته مواضع داعش را بمباران کردند. درهمين حال، ترکيه موافقت کرده است که به پهپادها و بمب‌افکن‌هاي آمريکايي اجازه دهد تا از دو پايگاه‌ هوايي «اينجرليک» و «پرينچليک» در نزديکي مرز سوريه عليه اهداف شبه‌نظاميان داعش استفاده کنند. وال استريت ژورنال و نيويورک تايمز روز پنج‌شنبه خبر موافقت آنکارا را گزارش کردند. با اين حال کاخ سفيد و پنتاگون اظهار نظري در اين باره نداشتند و علت آن را نگراني‌هاي امنيتي اعلام کردند. گزارش‌ها درباره توافق آنکارا – واشنگتن دو روز پس از حمله انتحاري وابسته به داعش به يک مرکز فرهنگي در شهر مرزي سروچ ترکيه مطرح شد که 32 کشته و بيش‌از 100 زخمي بر جاي گذاشت.

به گزارش رويترز، حملات جنگنده‌هاي ترکيه که با ورود محدود تانک‌ها و زره‌پوش‌هاي اين کشور به داخل مرزهاي سوريه همراه بود، ده‌ها کشته در صفوف داعش برجاي گذاشته که در نزديکي مرز با ترکيه مستقر هستند.

بنا بر اعلام آنکارا حملات جنگنده‌هاي اين کشور از داخل مرزهاي ترکيه صورت گرفته و هواپيماهاي ارتش وارد حريم هوايي سوريه نشده‌اند. اين حملات پاسخ آنکارا به کشته شدن يک نظامي اين کشور در مرز با سوريه است که گفته مي‌شود توسط اعضاي داعش از پاي درآمده است.

منابع محلي مي‌گويند: ادوات نظامي سنگين ارتش ترکيه به همراه زره‌پوش‌هاي اين کشور به سمت روستاي عياش در نزديکي شهر اعزاز سوريه که در کنترل داعش است، حرکت کرده‌اند.

تانک‌ها و توپخانه ارتش ترکيه نيز از داخل مرزهاي اين کشور مواضع داعش را در مجاورت مرز گلوله‌باران کردند که بيشتر اين حملات بر منطقه الراعي تمرکز داشت.بنا به گفته مسوولان آنکارا، حملات ارتش اين کشور به مواضع داعش کوبنده و بي‌سابقه بوده و برخي اظهارات از کشته شدن بيش‌از 100 تروريست داعش در اين حملات سخن مي‌گويند. ارتش ترکيه چهار روز پيش و در پي انفجار شهر سروج که بيش‌‌از 30 کشته بر جاي گذاشت، تحرکات نظامي خود را در مرزهاي با سوريه به شدت افزايش داده و هر آن انتظار حمله به مواضع گروه‌هاي تندرو در داخل سوريه مي‌رفت.

بانک مرکزي ترکيه جمعه از کاهش نرخ بهره خود براي سپرده‌هاي دلاري براي مقابله با سقوط ليره ترکيه که از تنش‌هاي نظامي در مرز بين ترکيه و سوريه ناشي شده است‌، خبرداد.

در آغاز به کار بازار ، در بحبوحه حملات هوايي چند ساعت قبل ارتش ترکيه عليه اهداف گروه داعش ‌هر دلار آمريکا در برابر دو و 74 صدم ليره مبادله شد.

اين نهاد مالي در بيانيه اي افزود بانک مرکزي تصميم گرفت از دوشنبه 27 ژوئيه‌، نرخ بهره‌هاي اعمال شده به سپرده‌گذاري‌هاي دلاري يک هفته‌اي را از سه و نيم درصد به سه درصد کاهش دهد. اين نرخ و همچنين نرخ اعمال شده بر سپرده‌هاي يورويي از اين پس به طور روزانه تنظيم خواهد شد.در بحبوحه اين خبر ، ليره ترکيه اندکي افزايش يافت و حدود ظهر هر دلار آمريکا در برابر 2 و 73 و هر يورو نيز در برابر دو و نود و نه صدم ليره معامله مي‌شد.