سواد زندگی؛ توسعه توانمندیهای فردی؛ مریم طرزی - وقتی زندگی یکنواخت می شود و به امور عادی زندگی روزانه عادت می کنیم، بدون اینکه متوجه بشویم، شوق و اشتیاق که چاشنی زندگی است، به تدریج رنگ می بازد و همه چیز را تحت تاثیر قرار می دهد. با خاموش شدن آن جرقه ای که هر روز به ما شادی می بخشد، ملال و کسالت گریبان مان را می گیرد.
شوق احساسی فردی و ذهنی است. ممکن است آنچه در فردی شور و شوق را برمی انگیزد، در فرد دیگری چنین عمل نکند. همه ما به اشتیاق نیاز داریم تا به سمت اهداف مان پیش برویم. وقتی به چیزی علاقه مند هستیم، انگیزه می گیریم که سخت کار کنیم و متعهد به دنبال کردن اش باشیم. این اشتیاق است که در زمان شرایط چالش برانگیز وامی داردمان ادامه دهیم.
اشتیاق احساسی است که شما با آن بودن در جهان هستی را بسیار شدید و عمیق درک می کنید. وقتی شور می گیریم و اشتیاق نشان می دهیم ، افکار منفی رنگ می بازند و هر کاری که انجام می دهیم توام با احساس رضایت و چه بسا احساس راحتی و سرخوشی است.
وقتی که شوق داریم،انگار که در لحظه اول، غافلگیر می شویم، یک لحظه فکرمان کرخت می شود، و بعد شادی و رضایت فرا می رسد. رضایتی وصف ناپذیر. کودکی را تصور کنید که مشغول بازی فوتبال است. آن چنان اشتیاقی به بازی دارد که به چیز دیگری فکر نمی کند و تمام حواس اش معطوف بازی است. نوعی خرسندی و خوشنودی و زیستن در زمان حال.
همین اشتیاق است که حس پشتکار داشتن و انگیزه را در ما بیدار می کند و موتور محرک تحقق رویاهای مان می شود. بدون اشتیاق و میل، انرژی نخواهیم داشت. ما نمی توانیم خودمان را مجبور به انجام کاری کنیم، مگر آنکه برای انجام دادن اش شوق داشته باشیم.
بنا بر همین تجربه به وفور ثابت شده است که کسانی برای انجام کاری اشتیاق از خود نشان می دهند، بسیار موفق تر از کسانی اند که علاقه و اشتیاقی به انجام کار ندارند، و آن را از سر اجبار یا کسب صرفا منفعتی مادی ادامه می دهند؛ زیرا این اشتیاق است که :
متن کامل را در سواد زندگی بخوانید ( اینجا )
_____________________
درس های دیگری در سواد زندگی
مدرسه آموزشهای دانش پایه و کاربردی عصر ایران
* حال خوب چیست؟ چگونه حال مان خوب شود؟ (فرمول حال خوب و 6 پیشنهاد کاربردی)
* چگونه «عصبانیت» خودمان را مدیریت کنیم؟ (+راهکارهای واقعاً ساده و عملی)
*هنر چگونگی حفظ آرامش در بحث و گفتگو (+3 راهکار عملی)
*چگونه مغز خود را برای شادتر شدن آموزش دهیم (+توصیههایی برای حال خوب)
*چگونه بر ناامیدی خود غلبه کنیم؟ (+تکنیکهای کاربردی و مؤثر)
*بهبود رشد شخصی و توسعۀ مهارتهای فردی: 9 گام عملی و راهبردی
*بیایید عذرخواهی را بیاموزیم و تمرین کنیم؟ (+توصیههای کاربردی)
*چرا باید از کمالگرایی فاصله بگیریم و چگونه بر آن غلبه کنیم؟ (+ 10 راهحل کاربردی)
*آیا خوشبینی همیشه به نفع ماست؟ با 5 پیامد منفی خوشبینی آشنا شوید
*چگونه مقاوم شویم؟ ( توصیههایی برای سرسختی/انعطافپذیری در برابر مشکلات زندگی)
*همدلی؛ مهارتی که میتوان یاد گرفت (موانع، مراحل، شیوهها و راههای رسیدن)
کانال تلگرامی سواد زندگی: savadzendegi@