به گزارش اقتصادآنلاین ، طیبه حسینی افزود: برخی از افراد در دوره پاندمی کرونا دو وام یک میلیون تومانی دریافت کرده بودند وام دوم قسط آخر آن بهمن ماه از محل یارانه افراد کسر شد. کارمزد این وام نیز این ماه کسر شده و اقساط این وام به پایان میرسد.
وی درباره اقساط وام اربعین هم عنوان کرد: افرادی که وام اربعین نیز دریافت کرده بودند، بهمن آخرین قسط آن از محل یارانه آنها کسر و به پایان رسید و از ماه اسفند کسر قسط از محل یارانه نخواهند داشت.
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها ادامه داد: البته این مربوط به افرادی است که در این مدت جز دهک دهم نشده باشند و یارانه آنها قطع نشده باشد. در صورت این اتفاق، یارانه پرداختی وجود نداشته که قسط کسر شود. چنانچه این افراد مجدد در جمع یارانه بگیران قرار گرفته باشند باقی اقساط با دیرکرد کسر میشود. به عنوان مثال، اگر کسی به مدت ۵ ماه یارانه وی قطع شده باشد و مجدد به جمع یارانه بگیران اضافه شده باشد ۵ ماه پرداخت اقساط وی از باقی عقب تر است.
حسینی گفت: افرادی هستند که یارانه آنها قطع میشود. تغییر بعد خانوار داده یا سرپرست خانوار جابجا میشود. فعالیت اقتصادی که در پایگاه رفاه خانوار برای آنها در دوره جدید لحاظ میشود، مجدداً از دهک دهم به جمع یارانه بگیران اضافه میشود؛ برای جبران این عقب افتادگی در پرداخت اقساط وام اربعین، کسر قسط از محل یارانه آنها ادامه دارد.
وام اربعین جزو تسهیلات قرضالحسنه بهحساب نمیآید و به همین خاطر شامل سود ۲۳ درصدی میشود. مبلغ وام اربعین ۱۴۰۲ به ۱۰ میلیون تومان رسیده و شرایط وام اربعین نشان میدهد، متقاضی بعد بازگشت از سفر حداکثر شش ماه برای بازپرداخت اقساط مهلت دارد.
اقساط وام اربعین با این اوصاف ماهی یک میلیون و ۷۸۰ هزار و ۲۴۱ هزار تومان خواهد بود. اینطوری بعد شش ماه از آغاز بازپرداخت تسهیلات اربعین، متقاضی ۱۰ میلیون و ۶۸۱ هزار و ۴۴۴ تومان به بانک ملی پس میدهد و میتوانیم سود وام اربعین را ۶۸۱ هزار و ۴۴۴ تومان بدانیم.
∎