به گزارش خبرگزاری میزان، کارخانه دوچرخهسازی زندان قزلحصار با ظرفیت ۵۰۰ نیروی کار، با محیطی به وسعت حدود هفتهزار مترمربع با حضور حجتالاسلام والمسلمین مصدق، معاون اول قوه قضائیه، غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندانها افتتاح شد.
معاون اول قوه قضائیه در این مراسم گفت:
بر اساس آموزههای دینی، هدف اصلی زندانها در کشور، عبارت است از اینکه زندانیان را بازاجتماعی و بازپروری کرده و به آغوش جامعه بازگردانند.
حجتالاسلام والمسلمین محمد مصدق با اشاره به روند اشتغالآفرینی و حرفهآموزی زندانیان افزود: اگر زندانی بعد از آزادی بتواند کارآفرین و شاغل شود، نرخ بازگشت زندانیان به زندان به حداقل میرسد و در آن زمان است که ما موفق عمل کردهایم.
مصدق تاکید کرد: بر اساس سند تحول و تعالی قوه قضائیه، حرفهآموزی و اشتغال زندانیان نیاز به برنامه مدون علمی و عملیاتی دارد که بنیاد تعاون و سازمان زندانها این کار را انجام میدهند.
وی با تاکید بر ضرورت افزایش اشتغال زندانیان گفت: برای تعیین دستمزد زندانیان جلسات زیادی برگزار شده که بررسیها نشان میدهد، میزان دستمزد زندانیان افزایش یافته است.
معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: اگر بتوانیم
بر اساس یک برنامه دقیق و منسجم، سالانه بین ۲۰ تا ۳۰درصد اشتغال زندانیان را افزایش دهیم، به موفقیت زیادی در عرصه اشتغال زندانیان دست پیدا خواهیم کرد که البته همکاران سازمان زندانها و بنیاد تعاون در این مسیر در حال حرکت هستند.
مصدق تاکید کرد: امیدواریم برنامه مدونی در زمینه اشتغال زندانیان، برای سال آینده تدوین و از فرودینماه اجرائی شود و هر سه ماه یکبار پس از اجرا، آسیبشناسی شود تا شاخصهای موفقیت در این زمینه افزایش یابد.
وی بیان داشت: بر اساس آموزههای دینی، مسیر درستی در عرصه اشتغال زندانیان در حال طی شدن است که نیاز به اطلاعرسانی بیشتری در این زمینه به مردم وجود دارد. اطلاعرسانی قطعا به اعتمادسازی و جلب مشارکت مردم و خیّران در حوزه اشتغال زندانیان کمک میکند.
معاون اول قوه قضائیه گفت: انتظار میرود در سال آینده طرح تحولی جهشی در اشتغال و حرفهآموزی زندانیان مدون شود.
انتخابی هدفمند برای اشتغال زندانیان موادمخدر
رئیس سازمان زندانها نیز در این مراسم گفت: گردهمایی امروز به بهانه افتتاح کارخانه تولید دوچرخه و جهت توسعه اشتغال زندانها در پی اجرای برنامه تحول و تعالی قوه قضائیه برگزار شد.
غلامعلی محمدی افزود: مهمترین رسالت سازمان اصلاح و تربیت زندانیان است و اشتغال بهترین بستر برای تحقق این هدف و بازاجتماعی کردن زندانیان است. محمدی ادامه داد: طی دو سال اخیر، توسعه اشتغال به عنوان رویکردی اساسی در سازمان زندانها مطرح بوده و برنامههای بسیاری را به خود اختصاص داده است. امروزه برنامههای فرهنگی و تربیتی و قرآنی زیادی در زندانهای سراسر کشور برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: افتتاح این کارخانه بزرگ دوچرخهسازی در زندان قزلحصار برای ما موضوعیت دارد چرا که زندانی پرجمعیت و محل نگهداری مجرمان موادمخدر است که یکی از آسیبهای بزرگ اجتماعی است و اشتغال راهکار مناسبی برای مبارزه با این آسیب اجتماعی است.
رئیس سازمان زندانها یادآور شد: این سوله با مساحت هفتهزار مترمربع سالها متروکه بود، اما با همت سازمان و ادارات کل زندانهای استان البرز و تهران امروز برای اشتغال زندانیان افتتاح شد.
محمدی با بیان اینکه امروزه ایجاد اشتغال صنعتمحور رویکرد سازمان زندان هاست، ادامه داد: چراکه پایدارتر است و افزایش درآمد سرانه فرد شاغل و امکان ظرفیت بالای بهکارگیری نیروی کار را دربر دارد. دست همه فعالان و کارآفرینان حوزه تولید و صنعت برای ورود به این عرصه را میفشاریم.
افزایش دستمزد زندانیان
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور هم در این مراسم درباره میزان حقوق زندانیان شاغل در کارخانه دوچرخهسازی گفت: سیاست بنیاد تعاون در سه سال اخیر افزایش حقوق و دستمزد زندانیان بوده است.
رحیم مطهرنژاد با بیان اینکه برخی زندانیان تمام ۲۲ روز کاری را در محل کار خود نیستند، افزود: هرجا که مشاغل قابلیت اندازهگیری داشته باشد، حقوق کارمزدی پرداخت میکنیم. میانگین دستمزد پرداختی از سه میلیون تومان تجاوز کرده، اما این محدودیت را داریم که همانند کارگران بیرون از زندان به طور ۸ساعته نمیتوانیم از زندانیان شاغل در کارگاهها استفاده کنیم.
مطهرنژاد عنوان کرد: هیچ مانعی برای پرداخت دستمزد کامل زندانیان به خانوادهشان وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه دورههای آموزشی برای زندانیان برگزار میکنیم، ادامه داد: زندانیان با آموزشهایی که میبینند و بعد از آن در محیط کار خود، بسیار حرفهای مشغول به کار میشوند و پس از آزادی از زندان با دریافت تسهیلات میتوانند کارآفرین شوند.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور با بیان اینکه ایجاد کارخانه نیاز به زیرساختهای لازم دارد، اظهار داشت: با توجه به اینکه هر استان چه ظرفیتی برای اشتغال زندانیان داشته باشد، دنبال کارآفرین در آن استان میگردیم. بناست سرمایهگذار کارخانه موتورسازی در استان قم که اخیرا افتتاح شد، در استانهای خراسان رضوی، تهران و فارس و اصفهان نیز خط تولید موتور با استفاده از ظرفیتی که ما در اختیارش قرار میدهیم، راهاندازی کند. به زودی در گرگان کارخانه نخهای پنبهای و پارچههای گردباف را افتتاح میکنیم.
مطهرنژاد خاطرنشان کرد: هزینه تامین زمین، سوله، انرژی و نیروی انسانی گران است، اما کارآفرینان میتوانند همه این امکانات را در زندانها با هزینهای بسیار کم داشته باشند و به تولید محصولات خود مشغول شوند. وی با اشاره به اینکه به همت بنیاد تعاون زندانیان کشور در چهار استان چادرهای هلالاحمر تولید میشود، گفت: میزان اشتغال مولد و غیرمولد زندانیان ۳۰ تا ۳۵درصد است.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان با اشاره به تولید ۴۰هزار پابند الکترونیک برای زندانیان بیان داشت: در ۱۲ سال گذشته ۶هزار میلیارد تومان برای آزادی زندانیان با کمک مردم و دولت خرج شده است.
پرداخت ۴۵میلیارد تومان دستمزد به زندانیان شاغل تا پایان دیماه
مدیرکل زندانهای استان تهران نیز در این مراسم گفت: تعداد زندانیان شاغل در تهران هشتهزار و ۱۴۷ نفر است که از این تعداد زندانیان سههزار و ۲۴۷ نفر اشتغال نشسته دارند و دوهزار و ۳۳۴ نفر شاغل کارگاهی و دوهزار و ۲۶۶ نفر در زندانهای باز، مشغول به کار هستند.
حشمتالله حیاتالغیب افزود: در سال جاری تا پایان دیماه بیش از ۴۵میلیارد تومان به زندانیان شاغل، حقوق پرداخت شد. حیاتالغیب با اشاره به افتتاح کارخانه دوچرخهسازی در زندان قرلحصار ادامه داد: کارخانه دوچرخهسازی در سوله ۷هزار مترمربع ندامتگاه قزلحصار است که بالغ بر ۱۰ سال تعطیل بود و نهایتا با همکاری مسئولین در بازه زمانی کمتر از ۵ ماه توسط زندانیان انجام شد. وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰۰ نفر زندانی در این کارخانه مشغول به کار هستند، گفت: در آموزش و ساخت ۴۰۰ دستگاه دوچرخه مشغول هستند که تا پایان دیماه مبلغ یکمیلیارد و ۲۰۰میلیون تومان به آنها دستمزد تعلق گرفته است.
نظر شما