شناسهٔ خبر: 65297501 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

از حساب این افراد خودبه‌خود مالیات کسر می‌شود

تا به حال فرآیندهای امکان شناسایی سیستمی حساب های بانکی کسانی‌که بدهکار مالیاتی بودند میسر نبود و این اطلاعات از سامانه‌های خود سازمان امور مالیاتی اخذ می‌شد تا با بانک و شعبه مربوطه مکاتبه کنیم و با رعایت آیین نامه ماده ۲۱۸ قانون مالیات های مستقیم نسبت مسدودی حساب و برداشت و پرداخت آن به سازمان امور مالیاتی اقدام شود.

صاحب‌خبر -
سرپرست مرکز بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی گفت: طبق بودجه سال ۱۴۰۳ در سال آینده، اگر فردی اقدام به پرداخت بدهی مالیاتی خود نکرده باشد، به صورت سیستمی و آنلاین حساب‌های فرد مسدود و مبلغ بدهی کسر و به حساب سازمان امور مالیاتی واریز می‌شود.
 
به گزارش خبرآنلاین، شاهین مستوفی، سرپرست مرکز بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی افزود: طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۳ قرار است به محض شناسایی فرد بدهکار مالیاتی، مسدودی سیستمی حساب انجام شود و به مجرد اینکه وجه در حساب فردی که دارای بدهکاری مالیاتی است بارگذاری شود در هر حساب، شعبه و هر بانک کشور بلافاصله حساب فرد شناسایی می‌شود و تا میزان بدهی مالیاتی که فرآیندهای قانونی برای آن انجام شده و بدهی مالیاتی آن قطعی شده از طریق تراکنش‌های های سیستمی که بین سازمان امور مالیاتی، بانک مرکزی و بانک‌های عامل ایجاد می‌شود حساب مسدود می‌شود و تا سقف بدهی بدهکار مالیاتی وصول می‌شود.
 
سرپرست مرکز بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی خاطرنشان کرد: پس از مسدودی حساب، ظرف ۵ روز بانک مکلف به برداشت و واریز به سازمان امور مالیاتی است.
 
مستوفی تاکید کرد: باید توجه داشت، این روند بعد از طی فرآیندهای قانونی انجام می شود، یعنی برگه قطعی مالیات به بدهکار مالیاتی داده شده باشد و بعد از ده روز به واسطه پرداخت نکردن بدهی، برگه اجرایی برای فرد صادر شده باشد و به فرد ابلاغ شده و بعد از یک ماه از تاریخ ابلاغ برگه اجرایی، فرد اقدام به پرداخت نکرده باشد، حالا سازمان امور مالیاتی اجازه وصول بدهی مالیاتی از طریق مسدودی حساب‌های فرد را خواهد داشت.
 
وی افزود: در مدت فرصت یک ماهه هم فرد می‌تواند اگر اعتراضی به قطعیت بدهی داشته باشد اقدام کند ولی اگر یک ماه گذشت و فرد اعتراضی نداشته و یا اعتراض وی رد شد و فرد اقدام به پرداخت نکند سازمان امور مالیاتی اجازه برداشت از حساب و وصول بدهی را خواهد داشت.
 
وی ادامه داد: تا به حال فرآیندهای امکان شناسایی سیستمی حساب‌های بانکی کسانی‌که بدهکار مالیاتی بودند میسر نبود و این اطلاعات از سامانه‌های خود سازمان امور مالیاتی اخذ می‌شد تا با بانک و شعبه مربوطه مکاتبه کنیم و با رعایت آیین نامه ماده ۲۱۸ قانون مالیات‌های مستقیم نسبت مسدودی حساب و برداشت و پرداخت آن به سازمان امور مالیاتی اقدام شود.