شناسهٔ خبر: 65226106 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

همسر آسانژ: اگر موسس ویکی‌لیکس به آمریکا مسترد شود، می‌میرد

همسر موسس ویکی لیکس گفت اگر دیوان عالی لندن درخواست آسانژ را رد کند، او از دادگاه حقوق بشر اروپا درخواست خواهد کرد تا طبق قانون ۳۹ دستور توقف استرداد را در حالی که پرونده او را بررسی می‌کند، صادر کند.

صاحب‌خبر -

همسر موسس ویکی لیکس گفت: وضعیت سلامت همسرم رو به افول است و اگر آسانژ به آمریکا مسترد شود حتما می‌میرد.

به گزارش ایسنا، جولیان آسانژ موسس ویکی لیکس که اکنون در زندانی در انگلیس به سر می‌برد منتظر جلسه تجدیدنظر نهایی است که ۲۰ و ۲۱ فوریه سال جاری میلادی در دیوان عالی لندن و علیه حکم استردادش به آمریکا به اتهام جاسوسی برگزار خواهد شد.

 به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «استلا آسانژ» همسر موسس ویکی لیکس گفت: وضعیت سلامت همسرم رو به افول است و او از نظر جسمانی و روانی خوب نیست. هر قدر که ماندنش در زندان طول بکشد، سلامتی‌اش به خطر می‌افتد و اگر به آمریکا مسترد شود، می‌میرد.

روزنامه ایندیپندنت نیز نوشت، همسر آسانژ به وضعیت جدی سلامت او اشاره کرد و گفته که جولیان آسانژ شاید در روزهای آتی به آمریکا مسترد شود.

استلا آسانژ همچنین افزود شوهرش از اول نباید هرگز به زندان می‌افتاد و این پرونده را یک پرونده با انگیزه سیاسی خواند و گفت: این موضوع ناقض معاهده استرداد انگلیس و ایالات متحده است که استرداد را به دلایل سیاسی ممنوع می‌کند.

او همچنین گفت که درخواست جعلی استرداد اگر توسط هر کشوری غیر از ایالات متحده مطرح می‌شد، توسط لندن کنار گذاشته می‌شد.

همسر موسس ویکی لیکس گفت اگر دیوان عالی لندن درخواست آسانژ را رد کند، او از دادگاه حقوق بشر اروپا درخواست خواهد کرد تا طبق قانون ۳۹ دستور توقف استرداد را در حالی که پرونده او را بررسی می‌کند، صادر کند.

آسانژ که یک شهروند استرالیایی است در آوریل ۲۰۱۹ به اتهام نقض وثیقه به زندان امنیتی بلمارش لندن منتقل شد. در ایالات متحده، او به دلیل به دست آوردن اطلاعات محرمانه و انتشار آن در حوزه عمومی تحت پیگرد قانونی جاسوسی قرار دارد. در صورت محکومیت، موسس ویکی لیکس ممکن است با ۱۷۵ سال زندان روبه‌رو شود. درخواست تجدیدنظر قبلی آسانژ در دیوان عالی انگلیس در ژوئن گذشته میلادی شکست خورد.

ویکی لیکس توسط آسانژ در سال ۲۰۰۶ تاسیس شد، اما در سال ۲۰۱۰ زمانی که شروع به انتشار اطلاعات محرمانه دولتی در مقیاس وسیع از جمله از ایالات متحده کرد، به شهرت رسید.

برچسب‌ها: