تقی عسگری پیشکسوت شیرجه ایران ۵۸ سال پس از کنارهگیری از این ورزش، روز گذشته در آستانه ۱۰۰ سالگی دوباره درخشید. عسگری در اولین بازیهای آسیایی در سال ۱۳۳۰ دو مدال گرفت و در سال ۱۳۴۴ به عنوان قهرمان ملی ایران بازنشسته شد.
تقی عسگری به عنوان اسطوره شیرجه ایران در دوحه پایتخت قطر و در حضور حسین المسلم، رئیس فدراسیون ورزشهای آبی جهان به صورت افتخاری در مسابقات جهانی ورزشهای آبی در «مرکز آبی حمدان» قبل فینال ۳ متر زنان شیرجه زد و به خاطر این دستاورد از مسئولان مسابقه مدال دریافت کرد.
حسین المسلم، رئیس فدراسیون ورزشهای آبی جهان از تقی عسگری اسطوره تمام نشدنی شیرجه ایران تقدیر و او را به عنوان سفیر فدراسیون جهانی در رشته شیرجه انتخاب کرد.
زندگی حرفهای تقی عسگری ۷۳ سال پیش به اوج خود رسید. در آن سال او در افتتاحیه بازی های آسیایی دهلی نو در شش رویداد دو مدال به دست آورد. از آن زمان تعداد شرکتکنندگان قاره آسیا در این رشته ورزشی از ۴۸۹ به ۱۱۹۳۵ در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است.
عسگری به worldaquatics.com گفت: «اولین باری که سال ۱۳۳۰ در مسابقات شرکت کردم سطح غواصی در ایران بسیار بالا بود. اما در سال ۱۳۵۳ که بازیها در تهران برگزار شد شناگران چینی وارد این ورزش زیبا شدند و پیشرفت زیادی کردند. ما نتوانستیم آنها را بگیریم چون در همان سطحی که شروع کرده بودیم باقی ماندیم.»
او در نهایت در ۴۱ سالگی ورزش را حداقل به صورت رقابتی کنار گذاشت.
او گفت: «در رده ملی به مدال طلا رسیدم و پس از آن از ورزش خداحافظی کردم، اما حداقل با مدال طلا این کار را کردم.»
او در مورد بازگشت به این ورزش در چنین صحنه بزرگی گفت: «من از نوجوانی تا امروز به شیرجه عشق داشتم. همیشه عاشق شیرجه بودم. در این سالها هیچچیز به غیر از عملکردم تغییر نکرده است.»
تقی عسگری کیست؟
تقی عسگری متولد بهمن ماه ۱۳۰۳ است. او در سن ۲۰ سالگی نایب قهرمان رشته شیرجه کشور شد و سپس تا سال ۱۳۴۴ به طور متناوب در ۱۱ دوره مسابقات شیرجه قهرمانی کشور شرکت کرد و ۹ بار به مقام قهرمانی و ۲ بار هم به عنوان نایبقهرمانی این رقابتها رسید.
او در بخش بینالملل هم با حضور در بازیهای آسیایی دهلی نو در سال ۱۳۳۰ موفق شد در دو رشته شیرجه از سکو و تخته برای اولین بار در تاریخ ورزش شیرجه کشور و در میدان مهم بازیهای آسیایی به روی سکو برود و دو مدال ارزشمند را از آن خود کند.
او ۵۸ سال پیش، پس از کسب مقام نخست با دنیای قهرمانی خداحافظی کرد و از آن پس به دلیل سوابق درخشان و تکرارنشدنی خود با لقب «پدر شیرجه ایران» شناخته میشود.
∎