شناسهٔ خبر: 64908025 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نامه‌نیوز | لینک خبر

«نامه نیوز» گزارش می‌دهد

سرنوشت اعتدال و توسعه در گرو ائتلاف

اعتدال و توسعه با حزب کارگزاران سازندگی، اعتمادملی، ندای ایرانیان و خانه کارگر و مجموعه اصولگرایان معتدل نزدیک به علی لاریجانی و نمایندگان ادوار به مدیریت منصور حقیقت‌پور جلسه دارد.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

نامه نیوز - هرچه به انتخابات نزدیک می‌شویم، تکاپو در فضای سیاسی نیز بیشتر شده و نیروهای سیاسی در جریان‌های مختلف برای شکل دادن به آرایش انتخاباتی خود تلاش بیشتری می‌کنند. هر یک از گروه‌های سیاسی اما با موانع و مشکلات مختص به خود مواجه هستند. 

از جمله گروه‌های سیاسی فعال در این انتخابات اعتدال‌گراها هستند که به نظر می‌رسد بدون ائتلاف با سایرین شانس چندانی برای موفقیت نداشته باشند. خاصه آنکه عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم چنان یاسی به جان جامعه ریخته که حتی اصلاح‌طلبان نیز به عنوان جریان حامی آن دچار ریزش سرمایه اجتماعی شدند، چه رسد به اعتدال و توسعه که برآمده از همان دولت است. 

سیاسیون در این حزب اما به رغم همه موانعی که در جلب اعتماد عمومی دارند، همچنین موضوعاتی مثل رد صلاحیت حسن روحانی که وضعیت آنها را تحت تاثیر قرار داد؛ برای افزایش شانس خود در رقابت‌های پیش رو می‌کوشند. آنها البته می‌دانند که به تنهایی نه توان ارائه لیست دارند و نه شانسی برای موفقیت؛ همین است که ائتلاف با سایر احزاب را هدف قرار داده و فرقی هم برایشان ندارند که نظر اصلاح‌طلبان محافظه‌کارتر را جلب کنند یا اصولگرایان میانه‌روتر را. 

شاهد آنکه جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه با بیان این‌که «با برخی احزاب اصلاح‌طلب و اصولگرایان معتدل جلسه داریم»، گفته: ایجاد ائتلاف یک ضرورت سیاسی است.

او گفته: تلاش ما این بوده است که برای ارائه لیست با این احزاب به توافق برسیم اما ردصلاحیت‌ها و کاهش داوطلبان موجب ایجاد خللی در توافقات شد.

طبق اطلاعاتی که هروی داده، اعتدال و توسعه با حزب کارگزاران سازندگی، اعتمادملی، ندای ایرانیان و خانه کارگر و مجموعه اصولگرایان معتدل نزدیک به علی لاریجانی و نمایندگان ادوار به مدیریت منصور حقیقت‌پور جلسه دارد.

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه البته تنها کسی نیست که بر ضرورت ائتلاف این گروه سیاسی و تلاش‌هایشان در این راستا تاکید دارد. پیش از او نیز محمدباقر نوبخت، دبیرکل این حزب گفته بود: «حزب اعتدال و توسعه به عنوان یک حزب مستقل نظر خود را نسبت به انتخابات صریحا بیان کرده است. با این حال ما قرار شد تا با هماهنگی‌ها و جلساتی که داشتیم، در هر حوزه اگر احزاب همسو فرد مطمئنی به‌عنوان کاندیدا داشته باشند، از آنها حمایت خواهیم کرد».

نوبخت که درحال حاضر سرشناس و شاخص‌ترین مهره اعتدال‌گراها در انتخابات آتی است و این روزها به خاطر احتمال تغییر حوزه انتخابیه‌اش حاشیه‌ساز شده، همچنین گفته است: «ما نه تنها برای تهران بلکه برای سایر حوزه‌ها نیز هنوز به جمع‌بندی نرسیده‌ایم و جمع‌بندی‌ها درباره جزئیات بستن لیست را منوط به اعلام نهایی تایید صلاحیت کرده‌ایم.»

اینکه اعتدال‌گراها در ائتلاف با احزاب و گروه‌هایی که اکنون مشغول رایزنی‌ با آنها هستند، چقدر موفق خواهند بود یا خیر به زودی معلوم خواهد شد. آنچه از همین حالا اما مشخص است؛ نیاز این طیف سیاسی به ائتلاف است. حتی می‌توان گفت که سرنوشت اعتدال و توسعه در گروه ائتلاف است. آنها بدون همراهی سایر گروه‌ها شانس چندانی در این انتخابات نخواهند داشت و در صورت ناکامی در این رقابت‌ها نیز با توجه به وضعیت کلی روحانی و حامیانش در مسیر افول قرار خواهند گرفت.

 

نظر شما