شناسهٔ خبر: 64864646 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

وال استریت ژورنال: قاهره به طور جدی در حال بررسی خروج سفیر خود از تل‌ آویو است

در حال حاضر روابط بین دو طرف قاهره و تل آویو -یکی از محوری‌ترین نقاط خاورمیانه - شاهد یک وضعیت تنش است که به نقطه شکست رسیده است، زیرا مصر به اسرائیل درباره اخراج تعداد زیادی از فلسطینی‌ها از غزه به شبه جزیره سینا در حالی که جنگ آن علیه حماس ادمه دارد و کاهش ترافیک ترانزیتی در کانال سوئز وضعیت را تشدید کرده، هشدار می‌دهد.

صاحب‌خبر -
وال استریت ژورنال به نقل از مقامات مصری خبر داد: قاهره به طور جدی در حال بررسی خروج سفیر خود از اسرائیل است.
 
به گزارش ایسنا، روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات مصری نوشت که قاهره به تل‌آویو نسبت به هرگونه حمله به محور فیلادلفیا و هرگونه موج آوارگی فلسطینیان هشدار داده است.
 
این روزنامه آمریکایی روز شنبه گزارش داد که رهبران مصر همواره مایلند حمایت کامل خود را از فلسطینی‌ها و تشکیل کشور مستقل فلسطینی نشان دهند و علاوه بر هشدار دائم قاهره نسبت به آواره کردن فلسطینی‌ها از سرزمین خود، ابراز نگرانی کردند.
 
این روزنامه گزارش داد که قاهره به طور جدی به خروج سفیر خود از تل‌آویو فکر می‌کند و عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر چندین تلاش نتانیاهو برای گفت‌وگو با او را رد کرده است.
 
وال استریت ژورنال همچنین افزود که روابط مصر و اسرائیل در پایین‌ترین سطح خود در دو دهه اخیر قرار دارد.
 
در این گزارش آمده است: مصر اولین کشور عربی بود که اسرائیل را در سال ۱۹۷۹ پس از یک شکست بزرگ نظامی به رسمیت شناخت. روابط به ندرت دوستانه است، شهروندان به ندرت در خارج از استراحتگاه‌های دریای سرخ با هم ملاقات می‌کنند و رهبران مصر اغلب مایلند حمایت خود را از یک کشور مستقل فلسطینی نشان دهند.
 
در حال حاضر روابط بین دو طرف -یکی از محوری‌ترین نقاط خاورمیانه - شاهد یک وضعیت تنش است که به نقطه شکست رسیده است، زیرا مصر به اسرائیل درباره اخراج تعداد زیادی از فلسطینی‌ها از غزه به شبه جزیره سینا در حالی که جنگ آن علیه حماس ادمه دارد و کاهش ترافیک ترانزیتی در کانال سوئز وضعیت را تشدید کرده، هشدار می‌دهد.
 
مصر چندین بار احتمال سرازیر شدن فلسطینی‌ها به مرزهایش را مطرح کرد، در حالی که مقامات اسرائیلی و مصری برای مهار تنش‌های ناشی از عملیات ۷ اکتبر تلاش کردند اما مقامات مصری و سایر آگاهان از اوضاع می‌گویند که روابط بین دو طرف به پایین‌ترین سطح خود در حداقل ۲ دهه گذشته رسیده است، زمانی که انتفاضه فلسطینی‌ها در اوایل دهه ۲۰۰۰ نیز تهدید به انتقال موجی از پناهندگان به مصر از جمله رهبران اسلام‌گرا کرد درحالیکه مصری‌ها با سوء ظن به آنها نگاه می‌کنند.
 
یک سردی عمیق می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای داشته باشد. با وجود روابط سیاسی آشفته بین دو طرف، مصر شریک امنیتی مهمی برای اسرائیل است. مصر در ماه نوامبر به توافقی برای آزادی اسیران صهیونیست در ازای آزادی اسرای فلسطینی و آتش‌بس در جریان درگیری‌ها کمک کرد.

برچسب‌ها: