به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از خبرگزاری فارس، محمدعلی زلفیگل در همایش دانشگاه تراز انقلاب اسلامی که با حضور رئیس جمهوری در دانشگاه جامع امام حسین(ع) برگزار شد، گفت: دانشگاه جامع امام حسین(ع) به عنوان یک دانشگاه مأموریتگرا و مأموریتمحور دستاوردهای ارزشمندی به دست آورده که باعث افتخار نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
وی اظهار داشت: عمدهترین موفقیت این دانشگاهها به خاطر این است که بستر عملی کار در اختیار آنها است. در وزارت بهداشت استاد با دانشجو میتواند بر تخت بیمار حضور پیدا کند و عملاً آموختههای کلاس درس را در میدان عمل هم تجربه کنند.
وزیر علوم تصریح کرد: در دانشگاه امام حسین(ع) نیز به واسطه اتصال با صنایع مختلفی که وجود دارد و اعتمادی که به اساتید و دانشجویان این دانشگاه است، صنایع مختلف امکانات را در اختیار آنها قرار میدهند و صنایع از آنها حمایت مالی و تجهیزاتی میکنند؛ به همین دلیل آنها توانستهاند الگوآفرین و کارآفرین باشند.
زلفیگل با طرح این سوال که در وزارت علوم چه نقصی داریم که نمیتوانیم آنگونه که دوست داریم مهارتمحور شویم، گفت: علت این است که صنایع در دست ما نیست. وزارت نفت، راه وشهرسازی و صنعت در دست ما نیست. بنابراین دانش آموختگان رشته مهندسی شیمی، پلیمر، نفت وزارت علوم نمیتوانند کاربینی و کارآموزی داشته باشند و آنگونه که باید، وزارتخانهها دانشآموزان ما را نمیپذیرند که در میدان عمل حضور پیدا کنند.
وی با اشاره به وجود این مشکلات در وزارت علوم عنوان کرد: توسعه با توصیه نمیشود. جوامع با قانون مدیریت میشوند. ما باید از ظرفیت قانون استفاده کنیم.
وزیر علوم با بیان اینکه جراحیها و اصلاحات باعث دوام و قوام جمهوری اسلامی است، گفت: وزارت علوم تحقیقات و فناوری هم یک جراحی جدی لازم دارد که البته سعی کرده ایم از ظرفیت قانون برنامه توسعه هفتم استفاده کنیم.
وی افزود: در برنامه توسعه هفتم حکمی را آوردهایم که وزارت بهداشت را برای رشتههای غیربالینی و وزارت علوم را برای کل رشتهها مکلف کرده است دستورالعملی بنویسند که بر اساس آن آموزشهای دانشگاهی مهارتمحور شوند. البته این دستورالعمل باید به تصویب هیئت وزیران برسد.
زلفی گل درباره ضرورت این دستورالعمل اظهار داشت: به دلیل اینکه وزارتخانهها بر اساس تکلیفی که دولت مشخص میکند دانشجویان را بپذیرند و ایاب و ذهاب و خوابگاه آنها را تامین کنند.
وزیر علوم تاکید کرد: باید منافع صنایع خصوصی و دولتی را با منافع پذیرش دانشجو گره بزنیم. با اجبار نمیتوان این کار را انجام داد، باید در این دستورالعمل مشخص کنیم به ازای پذیرش هر دانشجوی دانشگاه در صنایع مختلف، معافیت مالیاتی و امتیازاتی داشته باشند و بتوانیم از این ظرفیت مانند وزارت بهداشت و دانشگاه امام حسین(ع) استفاده کنیم.
زلفیگل، گفت: اگر امروز حرفی برای گفتن داریم و در زمین و فضا توانمند هستیم، این موفقیت ها بدون شک وابسته به وزارتخانههای متولی آموزش، پژوهش، علم و فناوری و دانشگاهها است.