شناسهٔ خبر: 64803279 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

واکنش وزیر کشور به محدودیت فروش نان در تهران | سهمیه بندی نان واقعیت دارد؟

وزیر کشور در رابطه با ادعای نانواها در خصوص محدودیت فروش بیش از سه عدد نان، گفت: این خبر غلط است و چنین مصوبه‌ای وجود ندارد.

صاحب‌خبر -

احمد وحیدی وزیر کشور پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیأت وزیران در جمع خبرنگاران در رابطه با ادعای نانواها در خصوص محدودیت فروش بیش از سه عدد نان، اظهار داشت: این خبر غلط است و چنین مصوبه‌ای وجود ندارد. میزان آرد بر اساس میزان مصرف ارزیابی می‌شود./ مهر

آخرین خبر درباره وضعیت نان

رئیس پیشین اتحادیه نانوایان سنگکی تهران گفت: از هر کیسه آرد باکیفیت ۱۱۰ تا ۱۱۵ عدد نان سنگک به دست می‌آید. حالا نانوا موظف شده این مقدار نان را به ۴۰ مشتری بفروشد که به هر نفر حداکثر سه نان می‌رسد. اگر هم نانوا بخواهد نان بیشتری بدهد گفته می‌شود که فروشش غیرمتعارف است و سهمیه آرد واحد نانوایی کم می‌شود.

به گزارش ایلنا، اصغر پابرجا، رئیس پیشین اتحادیه نانوایان سنگکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا از کاهش چشمگیر سهمیه آرد نانوایی‌ها خبر داد و گفت: شرکت نانی‌نو (ارائه‌دهنده دستگاه‌های هوشمند نانوایی) با این استدلال که نانوایان الگوی پخت نان را رعایت نکرده‌اند سهمیه آرد آنها را به طور قابل‌توجهی کاهش داده است.

وی افزود: من در هر ۱۰ روز ۱۶ کیسه آرد دریافت می‌کردم اما حالا سهمیه‌ام به ۷.۵ کیسه کاهش پیدا کرده است؛ دیگر نانوایان نیز شرایطی مشابه من را دارند.

پابرجا ادامه داد: نانی‌نو با قرار دادن یک دستگاه پوز در نانوایی‌ها تعداد نانی را که نانوا می‌پزد و در اختیار مردم قرار می‌دهد کنترل می‌کند اما نمی‌داند که نانوا نمی‌تواند از تعدادی که مشتری می‌خواهد نان کمتری به او بدهد.

رئیس پیشین اتحادیه نانوایان سنگکی تهران اظهار کرد: از هر کیسه آرد باکیفیت ۱۱۰ تا ۱۱۵ عدد نان سنگک به دست می‌آید. حالا نانوا موظف شده این مقدار نان را به ۴۰ مشتری بفروشد که به هر نفر حداکثر سه نان می‌رسد. اگر هم نانوا بخواهد نان بیشتری بدهد گفته می‌شود که فروشش غیرمتعارف است و سهمیه آرد واحد نانوایی کم می‌شود.

وی تصریح کرد: استدلالی که برای کاهش سهمیه آرد نانوایی‌ها آورده شده این است که تعداد نان‌هایی که واحدهای نانوایی می‌پزند و می‌فروشند بیش‌تر از میزان واقعی است، در حالی که یک کاسب می‌تواند به دلیل کیفیت نانش مشتری بیشتری داشته باشد.

پابرجا گفت: این محدودیت از حدود ۱۰ روز پیش اتفاق افتاده و در درازمدت می‌تواند به تعطیلی واحدهای نانوایی بینجامد و معیشت نانوا و کارگران نانوایی را به خطر می‌اندازد، اگر سهمیه آرد من تنها ۷.۵ کیسه بماند، باید ظهر در مغازه را ببندم.

وی از بی‌ثمر بودن اعتراض‌ها واحدهای نانوایی به رویه جدید سهمیه‌بندی آرد خبر داد و خاطرنشان کرد: فعلا نانوایی‌ها با ذخیره آردی که برایشان مانده نان موردنیاز مردم را می‌پزند اما تداوم این جریان می‌تواند مردم را در تامین نان به عنوان قوت غالب آنها با مشکل روبه‌رو کند.

رئیس پیشین اتحادیه نانوایان سنگکی تهران یادآور شد: قیمت آرد آزاد ۶۰۰ هزار تومان در هر کیسه است در حالی که قیمت هر کیسه آرد یارانه‌ای حدود ۵۰ هزار تومان است، بنابراین اگر نانوا مجبور باشد آرد را به طور آزاد تامین کند قیمت نان حداقل سه برابر می‌شود./ ایلنا

 

 

برچسب‌ها:

نظر شما