یک زن بازنشسته که کلیهاش ۱۰۸ سال دارد، پنجاهمین سالگرد عمل پیوند نجاتبخشش را جشن گرفت. این در حالی است که کلیه پیوندی معمولاً تنها ۲۰ سال دوارم میآورد.
سو وستهد ۷۵ ساله ۲۵ ساله بود که مادرش کلیه خود را به او اهدا کرد. سو از ۱۲ سالگی دچار مشکل شد و تا زمانی که عمل پیوند سرنوشتسازش را در سال ۱۹۷۳ انجام دهد، تحت دیالیز بود.
طول عمر این عضو اهدایی پزشکان را حیرتزده کرده زیرا کلیه پیوندی معمولاً تنها ۲۰ سال دوارم میآورد.
برای اولین بار در تاریخ؛ پیوند کلیه خوک به انسان در آمریکا
سو میگوید: «وقتی این پیوند را انجام دادم فکر میکردم اگر خیلی خوش شانس باشم پنج سال دیگر عمر خواهم کرد. این ۵۰ سال را به لطف بنیاد NHS (خدمات سلامت ملی)، مادرم و ژنهایش دارم. مادرم اگر زنده بود از دیدن اینکه کلیهاش اینهمه سال بعد از مرگ او به من زندگی بخشیده حقیقتاً شگفتزده میشد.»
او گفت: «وقتی میگویم همیشه بخش کوچکی از او را با خود حمل میکنم منظورم همین است. ممنون مامان!»
سو قبل از این عمل به سختی میتوانست راه برود و به دلیل نارسایی عملکر کلیههایش پوستش زرد شده بود. او از حامیان یک مرکز اهدای عضو است و میگوید: «اگر عزیزانتان در فکر اهدای عضو هستند، اگر شرایط مناسب است، این کار را بکنید.»
او میگوید: «به همه کسانی که از امضای برگه اهدای عضو طفره میروند میگویم وقتی از دنیا رفتی کلیههایت دیگر برایت فایدهای ندارند. تنها به شادمانی فکر کنید که با این کار به انسانی وابسته به دیالیز و خانوادهاش میبخشید. آنها برای همیشه مدیون شما خواهند بود.»
دکتر ریچل دیویسون پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری گفت: «داستان سو و مادرش واقعاً شگفتانگیز است. نشان میدهد که پزشکی و پیوند عضو چطور میتواند زندگی فردی را که دچار مشکل است دگرگون کند. برای برخی پیوند کلیه شانس بازگشت به زندگی تقریباً عادی را فراهم میکند. پیوند کلیه به افراد کمک میکند که بیشتر و بهتر زندگی کنند.»
رابرت هیوز نیز فرد دیگری است که پنجاهمین سالگرد پیوند کلیه خود را جشن گرفته است. او در سال ۱۹۷۴ کلیه برادرش را دریافت کرد.
به همین خاطر واحد کلیوی بنیاد NHS جشنی برای سو و رابرت برگزار کرد و در آنجا گواهی و لوح تقدیر به آنها اهدا شد.