شناسهٔ خبر: 64697579 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزیاتو | لینک خبر

۶ رفتار افراد فریبکار و دروغین بر اساس علم روانشناسی

چطور تشخیص بدهیم که فردی که با او سر و کار داریم صادق است یا در حال فریب ما؟ روانشناسان نشانه‌های افراد فریبکار را توضیح داده‌اند.

صاحب‌خبر -

در مواجهه و ارتباط با افراد فریبکار، اطمینان پیدا کردن از اصیل و حقیقی بودن رفتار و گفته‌های آنها در موقعیت‌های متفاوت دشوار است. ما نمی‌دانیم کدام‌‌ کار واقعی است و کدام دروغین. نمی‌دانیم آیا اصلاً می‌توانیم به آن شخص اعتماد کنیم یا نه؟

پس چطور تشخیص بدهیم که فردی که با او سر و کار داریم صادق است یا در حال فریب ما؟

محققان مطالعات زیادی در مورد نحوه رفتار افراد غیرصادق انجام داده‌اند و به نتایج بسیار جالبی رسیده‌اند. آنچه در ادامه می‌خوانید نشانه‌های افراد فریبکار بر اساس علم روانشناسی است.

با نشانه های عشق دروغین آشنا شوید

۱. آدم‌های فریبکار رفتارهای ساختگی دارند

۶ رفتار افراد دروغین و فریبکار بر اساس علم روانشناسی

افراد فریبکار در هر شرایطی با فریب دادن دیگران راحت هستند. آنها به راحتی و بسته به موقعیتی که در آن حضور دارند به چیزی که نیستند وانمود می‌کنند.

بر اساس تحقیقات، افراد بسته به توانایی‌ها، انگیزه‌ها و فرصت‌ها، انواع رفتارها را جعل می‌کنند. آنها می‌توانند در فعالیت‌های مختلف وانمود کنند که خوب و بااخلاق، یا بد و ناخوش‌احوال هستند.

اما همه این اعمال عامدانه فریبنده هستند و وقتی در موقعیتی متوجه آن می‌شوید می‌دانید که با فردی فریبکار طرف هستید.

۲. همیشه تلاش می‌کنند تنها ویژگی‌های مثبتی از خود نشان دهند

۶ رفتار افراد دروغین و فریبکار بر اساس علم روانشناسی

این چیزی است که در شبکه‌ های اجتماعی به وفور شاهد آن هستیم. اغلب افراد در شبکه‌های اجتماعی زندگی عمدتاً بی‌نقصی دارند؛ همه چیز شیک و پر زرق و برق است، آدم‌ها فوق‌العاده خوش‌اندامند و زندگی سرشار از ماجراجویی‌های هیجان‌انگیز است.

اما زندگی این آدم‌ها چطور تا این اندازه ایده‌آل است؟

امروز فیلترها و ابزارهای هوش مصنوعی همه‌‌چیزی را ممکن می‌سازند اما حتی اگر محتوای آنها جعلی نباشد، به این معنا نیست که شیوه‌‌ای که برای ارائه و نمایش بیرونی خود در نظر گرفته‌اند دروغین نیست.

و البته این مورد تنها به شبکه های اجتماعی محدود نمی‌شود.

آنچه این رفتار را فریبکارانه می‌کند این است که شما تنها یک سوی داستان را می‌بینید و آن سمت مثبت ماجراست.

۳. احساسات دروغینی از خود بروز می‌دهند

۶ رفتار افراد دروغین و فریبکار بر اساس علم روانشناسی

افراد دروغین احساسات دروغینی ابراز می‌کنند زیرا به‌طور کلی احساساتی را نشان می‌دهند که فکر می‌کنند دیگران می‌خواهند ببینند. آنها می‌خواهند به عنوان عضوی از گروه پذیرفته و دیده شوند، بنابراین با احساس عمومی که گروه در آن زمان ابراز می‌کند همراهی می‌کنند.

اما قضیه اینجاست که جعل کردن احساسات به‌شیوه‌ای بی‌نقص و غیرقابل تشخیص از بیرون، کار دشواری است. یک لبخند واقعی چیزی بیش از نشان دادن دندان‌هاست و بدون آن چین‌های ریز واقعی اطراف چشم، مردم می‌توانند بفهمند که یک جای کار می‌لنگد.

۴. چیزی را می‌گویند که فکر می‌کنند مردم می‌خواهند بشنوند

۶ رفتار افراد دروغین و فریبکار بر اساس علم روانشناسی

راه دیگری که افراد متظاهر برای همراه شدن با دیگران در پیش می‌گیرند گفتن چیزهای است که تصور می‌کنند دیگران می‌خواهند بشنوند.

آنها اغلب منتظر می‌مانند تا ابتدا دیگران صحبت کنند و بعد همان نظرات را تکرار می‌کنند. یا اگر خودشان ابتدا صحبت کنند دائماً آنچه را می‌گویند تغییر می‌دهند تا مطابق با نظر سایر افراد باشد.

این رفتار دوم بسیار فریبنده تلقی می‌شود و آن را با «خودکنترلی» مرتبط می‌دانند. در کمال تعجب، افرادی که خودکنترلی بیشتری دارند، نسبت به افرادی که خودکنترلی پایینی دارند، می‌توانند خود را به صورت واقعی‌تری بیان کنند و کمتر فریبکاری انجام دهند.

گفتن چیزی که مردم می‌خواهد بشنوند ممکن است صرفاً به دلیل تمایل فرد برای خوب جلوه دادن خود به دیگران باشد. اما دروغ گفتن یا پنهان کردن جزئیات همچنان فریب تلقی می‌شود.

۵. سعی می‌کنند در آن واحد همه را راضی نگه دارند

۶ رفتار افراد دروغین و فریبکار بر اساس علم روانشناسی

شما نمی‌توانید همیشه همه مردم را راضی نگه دارید.

اگر فکر می‌کنید که خوشایندِ مردم بودن به معنای مقبولیت بالاست، که یک ویژگی اجتماعی مثبت تلقی می‌شود، بهتر است بدانید چیزهای دیگری نیز اهمیت دارند.

افرادی که می‌خواهند مردم را راضی نگه دارند انرژی و زمان زیادی صرف این کار می‌کنند. آنها اغلب این کارها را به این خاطر انجام می‌دهند که می‌خواهند مورد پسند دیگران باشند، فرد خوبی به نظر برسند و عموماً به دنبال تایید بیرونی هستند.

اما بعضی از رفتارهای خوشایندشان به سمت فریبکاری گرایش پیدا می‌کند. آنها می‌توانند به دیگران چیزی را بگویند که آن فرد مایل است بشنود تا او را راضی نگه دارند و این رفتاری فریبنده است. چنین افرادی با تلاش برای راضی نگه داشتن همه، اغلب مجبور به قربانی کردن خودِ واقعی‌شان می‌شوند.

۶. نسبت به خودشان احساس بدی دارند

۶ رفتار افراد دروغین و فریبکار بر اساس علم روانشناسی

جعلی بودنِ همیشگی با آدم چه می‌کند؟

محققان دریافته‌اند که افراد برای به دست آوردن مزیت‌ها یا سازگار شدن به شیوه‌های ساختگی رفتار می‌کنند تا احساس کنند پذیرفته شده‌اند. با این حال، آنها دائماً با بی‌اصالت بودن، افکار و عقاید واقعی خود را سرکوب می‌کنند و این می‌تواند منجر به احساس خودتحقیری شود.

فردی را تصور کنید که برای آنکه جایی امتیازی به دست بیاورد وانمود می‌کند کسی را دوست دارد که درواقع در عمق وجودش از او متنفر است. یا کسی که برای یافتن یک شغل در مورد مهارت‌هایش دروغ می‌گوید.

این افراد ممکن است در کوتاه‌مدت سود ببرند، اما غیر‌اصیل بودن می‌تواند منجر به آسیب‌های طولانی‌مدتی شود. احساس ناامنی، عدم اعتماد به نفس و اضطراب ازجمله مشکلاتی است که می‌تواند درنتیجه فریبکاری مداوم به سراغ افراد بیاید.

برچسب‌ها
روانشناسی

برچسب‌ها: