پرده اول: داستان از کجا شروع شد؟
از زمان شهادت سید رضی موسوی، از مستشاران نظامی برجسته و مسئول پشتیبانی و لجستیک نیروی قدس در سوریه، توسط رژیم صهیونیستی حرف و حدیثهایی درباره انتقام مطرح شد. هرچند برخی همان زمان از کشته شدن مأمور تدارکات رژیم صهیونیستی خبر دادند، اما بعدها معلوم شد انتظارات مردم بسیار بیشتر از این حرفهاست. همه چیز به این جا ختم نشد. مدت کوتاهی از این داغ سنگین نگذشته بود که این داغ با داغ دیگری تازه شد. ساعت 14:45 دقیقه روز چهارشنبه 13 دی در مراسم بزرگداشت سردار سلیمانی نیز حادثه خونین رقم خورد که در آن 93 نفر از مردم بی گناه به شهادت رسیدند. این دو حادثه سنگین فضا را به حدی ملتهب کرد که بسیاری خواهان انتقام جدی کشور از جنایتکاران بینالمللی شدند.
پرده دوم: پاسخ سپاه با چه موشکهایی انجام شد؟
بامداد روز گذشته بود که سپاه پاسداران در سه بیانیه مجزا اعلام کرد در پاسخ به «شرارتهای اخیر رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن فرماندهان سپاه و جبهه مقاومت»، مناطقی در عراق و سوریه را تحت موشکباران خود قرار داده است.
موشکهایی که به ادلب سوریه شلیک شد، چهار فروند موشک بالستیک «خیبرشکن» با سوخت جامد بود که مقر شبهنظامیان حزب اسلامی ترکستان در جبلالسماق مورد هدف قرار گرفت.
در اربیل عراق نیز موشکهایی مقر جاسوسی موساد در اقلیم کردستان عراق را منهدم کرد.
این حمله از چند جهت متفاوت بود:
مراکز تروریستها از فاصله بیش از هزارو200 کیلومتری (منطقه تلتیتا) هدف قرار گرفت.
دوربردترین عملیات موشکی موفق اجرا شد.
از سه نقطه همزمان در ایران چند پایگاه تروریستها مورد حمله قرار گرفت.
در عملیات سپاه دامنه هدف گسترده بود و از گروههای افراطی منشعب از اویغورهای چین در منطقه تلتیتا در پنج کیلومتری مرز ترکیه گرفته تا موساد مورد هدف واقع شد. این حملات با توجه به نقاط اصابت شده در کنار تذکر به رژیم صهیونیستی، به نوعی هشداری به ترکیه و آذربایجان نیز محسوب میشد که اجازه عبور و مرور به مخالفان جمهوری اسلامی در مرزهای خود را میدهند.
فرمانده هوافضای سپاه اعلام کرد چهار فروند خیبرشکن از جنوب خوزستان، چهار فروند از کرمانشاه و هفت فروند از آذربایجان شرقی شلیک شده است.
شاهماهی در دام فاتح
بزرگترین دستاورد این عملیات علاوه بر انهدام پایگاه موساد و داعش؛ شکار شاه مهرهای به نام «پیشرو دیزهیی» بود که رابط اصلی موساد برای انجام مأموریتهای اطلاعاتی و تروریستی در ایران بوده است. دیزهیی از دوستان نزدیک بارزانیهاست. گفته میشود او مدیرعامل گروه فالکون و توسعهدهنده شرکت Empire World است و بخش مهمی از صادرات نفت به رژیم صهیونیستی از اقلیم کردستان نیز غالباً به واسطه او صورت میگرفت. او همچنین حامی اصلی مالی موساد در مرز غربی است. بهجز وی سه نفر از مسئولان ارشد موساد و چند فرمانده ارشد داعش هم به هلاکت رسیدند.
پرده سوم: واکنشها به این حملات موشکی چه بود؟
«در دفاع از امنیت شهروندان خود و «تنبیه جنایتکاران» تردید نخواهیم کرد». این را سخنگوی وزارت امور خارجه ناصر کنعانی دیروز در پی عملیاتهای نظامی سپاه در اربیل و ادلب بیان کرد.
وی بر حق مشروع و قانونی ایران برای برخورد بازدارنده با منابع تهدیدکننده امنیت ملی تأکید کرد و گفت در عزم خود برای مبارزه با تروریسم در چارچوب همکاریهای مشترک منطقهای و بینالمللی مصمم هستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا دوشنبه شب به وقت محلی در واکنش به حملات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در اقلیم کردستان با موشکهای بالستیک مدعی شد: مخالف حملات موشکی ایران هستیم که ثبات عراق را تضعیف میکند. متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا دوشنبه شب به وقت محلی در واکنش به حملات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به مقر جاسوسی رژیم اسرائیل در اقلیم کردستان با موشکهای بالستیک گفت: ایالات متحده حملات امروز ایران در اربیل را بهشدت محکوم میکند و به خانوادههای کشتهشدگان تسلیت میگوید.
پیش از این، شبکه خبری ای بی سی نیوز آمریکا به نقل از یک مقام آمریکایی درباره هدف قرار گرفتن هشت موقعیت در اربیل عراق و در نزدیکی کنسولگری واشنگتن در این شهر ادعا کرد، به هیچ یک از تأسیسات آمریکایی آسیبی نرسیده است.
وزارت خارجه عراق نیز در نخستین اظهارنظر رسمی خود درباره حملات موشکی به اربیل، اعلام کرد دولت عراق این رفتار را تجاوز به حاکمیت کشور و امنیت مردم عراق و سوءاستفاده از حسن همجواری میداند.
وزارت خارجه عراق در بیانیهای اعلام کرد: «دولت جمهوری عراق حمله ایران به شهر اربیل را بهعنوان بمباران اماکن مسکونی امن با موشکهای بالستیک که منجر به تلفات غیرنظامی شد، بهشدت محکوم میکند». در این بیانیه آمده است: «دولت جمهوری عراق این رفتار را تجاوز به حاکمیت عراق و امنیت مردم عراق میداند. چنین اقدامی به حسن همجواری و امنیت منطقه لطمه میزند. بغداد تأیید میکند تمامی اقدامات قانونی از جمله شکایت به شورای امنیت را انجام خواهد داد». در واکنش به این حملات وزارت خارجه عراق در بیانیهای اعلام کرد این وزارتخانه، «نصیر عبدالمحسن» سفیر عراق در تهران را فراخوانده است.
این وزارتخانه اضافه کرده است هدف از این فراخوانی، «رایزنی و مشورت در پی حملات اخیر ایران به اربیل» بوده است. وزارت خارجه عراق همچنین روز سهشنبه ابوالفضل عزیزی کاردار ایران در بغداد را برای اعتراض در خصوص همین موضوع احضار کرده است.
تاکنون واکنش رسمی و جدی از جانب رژیم اسرائیل مشاهده نشده است، اما رسانههای صهیونیستی گزارش دادهاند موشکهای بالستیکی که ایران به سمت شمال غرب سوریه شلیک کرده است مسافتی هزار و ۲۳۰ کیلومتری را درنوردیدند.
این رسانهها اضافه کردند: این نخستین باری است که ایران موشکهای عملیاتی خود را تا این مسافت شلیک میکند.
شورای امنیت اقلیم کردستان با انتشار بیانیهای حمله به اربیل را «جنایت» توصیف کرد و گفت در آن دستکم چهار غیرنظامی کشته و 6 نفر زخمی شدهاند. دفتر مسرور بارزانی، نخستوزیر کردستان عراق نیز حمله به اربیل را «جنایت علیه مردم کرد» خواند و خواستار واکنش بینالمللی شد .بارزانی در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) با ابراز همدردی با آسیبدیدگان این حمله نوشت: «من این حمله بزدلانه به مردم اقلیم کردستان را به شدیدترین وجه محکوم میکنم».
برای دختر کاپشن صورتی با گوشوارههای قلبی
ریحانه سلطانینژاد یا همان دختر کاپشن صورتی با گوشوارههای قلبی، با یک سال سن، خردسالترین شهید حادثه کرمان بود. اما او در فاجعه کرمان تمام نشد. از اولین دقایق خبری شدن عملیات دیشب، دختر کاپشنصورتی در همه صحنهها حاضر بود. حتی سربازان سپاه پیش از شلیک، روی موشکها عبارت «کاپشن صورتی» و «حریفت منم» درج کردند. از همان نخستین ساعات روز گذشته، طرحهای گرافیکی مرتبط با دختر کاپشن صورتی هم وایرال شد. سلطانی نژاد (پدرِ دختر کاپشنصورتی) هم با انتشار ویدئویی گفت: قلبمان از حمله موشکی سپاه به تروریستها آرام شد. دشمن باید بداند این تازه اول کار است و انتقام سخت تا نابودی کامل اسرائیل و استکبار جهانی ادامه خواهد داشت.
خبرنگار: زینب اصغریان