شناسهٔ خبر: 64564624 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

واکنش تشکیلات خودگردان به محاکمه رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه

تشکیلات خودگردان فلسطین به برگزاری جلسه دیوان دادگستری‌بین‌المللی درباره جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه واکنش نشان داد.

صاحب‌خبر -

تشکیلات خودگردان فلسطین به برگزاری جلسه دیوان دادگستری‌بین‌المللی درباره جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه واکنش نشان داد.

وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد، بازخواست رژیم صهیونیستی از طریق نهادهای حقوقی بین‌المللی، محور اصلی حقوقی فلسطین است.

براساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، این وزارتخانه همچنین اعلام کرد، بی‌تفاوتی جامعه جهانی و عدم بازخواست رژیم صهیونیستی، این رژیم را به ارتکاب جنایت‌های کشتارجمعی ترغیب کرده است.

وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین اعلام کرد: «ما از کشورهای برادر و دوست می‌خواهیم که از آفریقای جنوبی و اقدامات آن در دیوان دادگستری بین‌المللی در راستای حمایت از عدالت و ممانعت از کشتارجمعی ملت فلسطین حمایت کنند.»

در همین راستا، محمد اشتیه، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در واکنش به برگزاری دادگاه لاهه درخصوص جنایت‌های رژیم اشغالگر علیه غزه، خاطرنشان کرد: «امروز اسرائیل متهم به ارتکاب جنایت نسل‌کشی در حق ساکنان غزه شده است و ما از آفریقای جنوبی به خاطر اقدامش علیه ارتکاب جنایت‌های اسرائیل در دادگاه دادگستری بین‌المللی تشکر و قدردانی می‌کنیم.»

وی در ادامه افزود: «جهانی که نمی‌خواهد نسل‌کشی علیه ملت ما را ببیند، جنایتکار است.»

نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین گفت، آیا کشتن ۲۳ هزار نفر در غزه و قطع آب و برق و عدم دسترسی به دارو نسل‌کشی نیست؟

این اظهارات پس از آن بیان شد که جلسه رسیدگی به پرونده نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه امروز (پنج‌شنبه) در لاهه آغاز شد. در متن شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی خواسته شده فوراً عملیات نظامی خود در نوار غزه را متوقف کند.

در شکایت ۸۴ صفحه‌ای آفریقای جنوبی از تل‌آویو استدلال شده که جنگ رژیم صهیونیستی در غزه ناقض الزامات و تعهدات بر اساس کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ است. این کنوانسیون نسل‌کشی را اقدامی با هدف تخریب به صورت کلی یا جزئی، در سطح ملی، نژادی، قومی یا مذهبی معنا کرده‌ است. آفریقای جنوبی، اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه را نسل‌کشی می‌داند چون با هدف تخریب بخش قابل توجهی از جمعیت این باریکه است.

در صورت محکومیت، رهبران نظامی و سیاسی  رژیم صهیونیستی در معرض حبس و پیگرد قرار می‌گیرند.

این پرونده ممکن است چندین سال ادامه یابد اما در درخواست آفریقای جنوبی از این دیوان آمده است که حکمی را به صورت فوری و الزام‌آور برای رژیم صهیونیستی صادر کند تا سریعا عملیات نظامی خود را در غزه و علیه آن متوقف کند./ایسنا

برچسب‌ها: