شناسهٔ خبر: 64532357 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

این درختان ایستاده می‌میرند!

درختان نخل عمری بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال دارند و تا ۲۰ سالگی به ثمر می‌رسند و چیزی که معمول است درختان نخل را بعد از صد سالگی قطع می‌کنند؛ چرا که بعد از آن میوه هایش به قدری کم می‌شود که نگهداری از این نخل‌های پیر بی فایده است.

صاحب‌خبر -

کوچه باغ‌های خاوران دیگر سکوت دلنشین همیشگی را ندارند و روزی نیست که صدای اره برقی از باغ‌های آن به گوش نرسد؛ درخت‌هایی که ایستاده می‌میرند و جای آن‌ها درختی کاشته نمی‌شود.

باغ‌های خاوران که انباشته شده از درخت‌های نخل و مرکبات بود چند سالی است طعمه برخی سودجویان شده که به جان درختان افتاده و تیشه به ریشه آن‌ها می‌زنند.

به گزارش فارس، درختان نخل عمری بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال دارند و تا ۲۰ سالگی به ثمر می‌رسند و چیزی که معمول است درختان نخل را بعد از صد سالگی قطع می‌کنند؛ چرا که بعد از آن میوه هایش به قدری کم می‌شود که نگهداری از این نخل‌های پیر بی فایده است.

آینده طبیعت خاوران همراه این درخت‌ها می‌سوزد

اما چیزی که مبرهن است درختانی که این روز‌ها در خاوران قطع می‌شود، عمری زیر ۱۰۰ سال دارند؛ این موضوع برای فعالان کشاورزی و دوست‌داران محیط زیست نگران کننده است.

دیگر درختانی مانند چنار، گردو و اکالیپتوس که از درختان سردسیری محسوب می‌شوند، اما در خاوران با آب و هوایی گرمسیری رشد می‌کنند که نشان از منحصر به فرد بودن منطقه آب و هوایی این شهر دارد، طعمه برخی سودجویان شده است.

آن نخل ناخلف که تبر شد، ز ما نبود

تنه درختان معمولا برای مصارف مختلف مثل تبدیل به ذغال، سایه بان، ساخت میز و صندلی و سازه‌های چوبی و... به کار گرفته می‌شود.

تکرار این داستان برای خاورانی‌ها تلخ و درد آور است، در گذشته جنگل شدید خاوران انباشته از درختان بادام کوهی و بنه بود که آن گیاهان ارزشمند نیز دچار همین سرنوشت شدند.

گاهی قطع درختان به منظور ساخت و ساز در باغات است که باید طبق قانون و با حداقل قطع صورت گیرد.

کم بودن بازدید‌های گشت اراضی جهاد کشاورزی در این منطقه، خاطر سودجویان را آسوده کرده است. برای پیگیری این موضوع به ریاست جهاد کشاورزی شهرستان خفر مراجعه کردیم، اما پاسخی دریافت نشد.

برچسب‌ها: