شناسهٔ خبر: 64512707 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

جاروی رباتیکی که از دنیای انیمیشن آمده است!

یک جاروبرقی رباتیک جدید که توسط مهندسان سابق شرکت «گوگل نست» ابداع شده است، بیشتر از اینکه شبیه به جاروبرقی باشد، به ربات انیمیشن «وال-ئی» شباهت دارد.

صاحب‌خبر -

«متیک» (Matic) یک جاروبرقی رباتیک جدید با رویکردی متفاوت برای تمیز کردن کفپوش است. این دستگاه که توسط دو مهندس سابق شرکت «گوگل نست» (Google Nest) ساخته شده، به گونه‌ای طراحی شده است که در خانه به همان روش بیشتر انسان‌ها حرکت می‌کند و به جای پردازش فضایی، اشیا را به صورت بصری مورد پردازش قرار می‌دهد. به جای حسگرها، ضربه‌گیر‌ها و فناوری لیدار که در بیشتر ربات‌های امروزی وجود دارند، متیک از پنج دوربین RGB برای پیمایش استفاده می‌کند.

به گزارش ایسنا، این توانایی باعث می‌شود که ربات کمتر در معرض خطرات رایج مانند فرش‌های پر از پرز، سیم‌ها و فضا‌های تنگ قرار بگیرد، زیرا در واقع به جای تکیه کردن بر نقشه‌های از پیش برنامه‌ریزی‌شده می‌تواند در لحظه ببیند که به کجا می‌رود.

همچنین، متیک به صورت محلی و بدون هیچ مولفه فضای ابری کار می‌کند. نقشه‌برداری روی دستگاه انجام می‌شود و برای اجرا نیازی به اتصال اینترنت ندارد. بنابراین، داده‌های کاربر هرگز از خانه بیرون نمی‌روند.

متیک شش سال در حال توسعه بوده است؛ یعنی از زمانی که «مهول ناریاوالا» (Mehul Nariyawala) و «نونیت دلال» (Navneet Dalal) بنیان‌گذاران آن، گوگل نست را ترک کردند تا تجربه خود را در توسعه فناوری تشخیص چهره و تشخیص حرکات، در استارتاپ «فلاتر» (Flutter) برای ابداع یک جاروبرقی رباتیک خانگی مستقل به کار بگیرند.

به گفته ناریاوالا که در گوگل نست با نونیت دلال روی دوربین‌های «کم آی‌کیو» (Cam IQ) و زنگ درب «نست هلو» (Nest Hello) کار می‌کرد، تفاوت کلیدی این است که متیک یک نقشه را با قدرت سه‌بعدی و نمای خیابان از خانه کاربر ایجاد می‌کند که با دید رایانه‌ای روی دستگاه ترکیب می‌شود.

این کار به آن امکان می‌دهد تا به همان روشی مانور دهد که یک خودروی خودران ممکن است از یک شهر با کمک نقشه گوگل عبور کند.

متیک به جای برخورد کردن با پایه‌های صندلی مانند بسیاری از جاروبرقی‌های رباتیک امروزی، در حالی که زباله‌ها را جارو می‌کند، از اطراف وسایلی که روی زمین گذاشته شده‌اند، می‌چرخد.

متیک شبیه به ربات‌های دایره‌ای نیست که به آن‌ها عادت کرده‌ایم. این ربات با بدنه سفید مربعی و چرخ‌های بزرگ خود، بیشتر شبیه به ربات انیمیشن «وال-ئی» (Wall-E) است. دلال گفت: این ربات می‌تواند از طریق دوربین‌ها و شبکه‌های عصبی که به تشخیص تصویر، تصمیم‌گیری و نقشه‌برداری سه‌بعدی کمک می‌کنند، به تقلید از درک انسان و خودآموزی بپردازد.

برچسب‌ها: