شناسهٔ خبر: 64439468 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

«شیعه کشی» در افغانستان و ایران؛ «از درد مشترک مردم تا هدف مشترک تروریستان» / گزارش شفقنا

صاحب‌خبر -

شفقنا افغانستان – حملات تروریستی در شهر کرمان ایران با واکنش های گسترده گروه ها و جناح های سیاسی و مردم افغانستان مواجه شد و اظهار همدردی و همبستگی وسیع مردمی را با مردم ایران و خانواده های قربانیان در پی داشت.

به گزارش خبرگزاری شفقنا افغانستان، ماهیت این حمله تروریستی مرگبار با حملاتی که سالها مردم بی گناه افغانستان، به ویژه شیعیان را در این کشور هدف قرار داده است، مشابه بود و به همین دلیل نیز بسیاری از مردم افغانستان در واکنش خود نوشتند که «عمیقا رنج و درد امروز مردم ایران را درک می کنند.»

گروهها و چهره های سیاسی افغانستان نیز با اشاره به حملات مشابه در سالهای قبل در افغانستان، نوشتند که درد و رنج مردم ایران را مردم افغانستان به خوبی درک می کنند.

از جمله محمد کریم خلیلی، رهبر  حزب وحدت اسلامی افغانستان در واکنش خود به حمله تروریستی در کرمان نوشته است که «مردم مظلوم افغانستان که خود سال‌ ها و بارها آماج قبیح‌ترین حملات تروریستی از آموزشگاه و زایشگاه گرفته تا مساجد و مراسم شهدای خویش بوده‌اند، رنج و درد چنین حملاتی را بهتر از هر کسی درک می ‌کنند، و لذا در این فاجعه‌ی دهشتناک با برادران و خواهران ایرانی خود همدرد و غم‌شریک می ‌باشند.»

جبهه آزادی افغانستان نیز در پیام خود نوشته است که «مردم افغانستان به عنوان قربانیان ردۀ نخست مبارزه با تروریزم و افراط گرایی که اکنون بد ترین روز های تاریخ خود را در زیر سلطۀ گروه تروریستی طالبان سپری می کنند، درد و رنج قربانیان حملات تروریستی در کشور ایران و هرجای دیگری از جهان را با تمام وجود احساس می کنند.»

عبدالرشید دوستم، رهبر حزب جنبش ملی افغانستان نیز نوشته است که: «‏مردم افغانستان که سال ‌ها شاهد حملات وحشیانه‌ طالبان جنایت‌کار بوده ‌اند بیشتر از هرکس درد ملت بزرگ ایران را حس می ‌کنند.»

بسیاری از مردم افغانستان در واکنش های خود به این مسئله اشاره کرده اند که مردم افغانستان و ایران علاوه بر اینکه زبان، فرهنگ، دین، مذهب و سنت های مشترک دارند، اکنون «درد مشترک» نیز دارند و نیاز است که برای این درد مشترک، درمان مشترک جستجو شود.

«اهداف مشترک گروه های تروریستی در افغانستان و ایران»

مسئولیت حمله مرگبار در شهر کرمان ایران را گروه تروریستی داعش به عهده گرفته است؛ گروهی که گفته است که قربانیان را فقط به دلیل «شیعه بودن» کشته اند.

این گروه تروریستی در اعلامیه خود نوشته است که حملات کرمان، بخشی از «غزوه» و «هرکجا یافتید بکشید» این گروه است و هدف آن این است که شیعیان را در هرکجا، هدف قرار دهید.

با توجه به سابقه حملات گروه تروریستی داعش بر شیعیان در افغانستان، بیانیه این گروه در مورد حملات کرمان نشان می دهد که اهداف آنها در افغانستان و ایران یک چیز است و آن «شیعه کشی» است.

داعش در افغانستان شیعیان را در «هرکجا» هدف قرار داده است؛ از مساجد، تکایا، آموزشگاه ها، زایشگاه ها، ورزشگاه ها، تالارهای عروسی و خیابان ها گرفته تا اتوبوس های شهری.

عاملان حملات این گروه تروریستی نیز در اغلب مواقع «افراد انتحاری» بوده اند و با «انتحار» ده ها نفر را به خاک و خون نشانده اند.

همانگونه که در اعلامیه این گروه تروریستی، شیعیان «مشرک» خوانده شده است، در اعلامیه های این گروه در مورد حملات بر شیعیان افغانستان نیز از کلمه «رافضی» استفاده می شد.

با توجه به این نکات، اهداف گروه های تروریستی از حملات در ایران و افغانستان، شباهت های زیادی دارد و به نظر می رسد که ریشه در یک روایت مشترک علیه شیعیان در این دو کشور دارد.

«جستجوی درمان مشترک برای درد مشترک»

در افغانستان، بجز گروه طالبان، سایر گروه ها و چهره های سیاسی افغانستان حمله در شهر کرمان را «تروریستی» خواندن و به شدت محکوم و با مردم ایران همدردی کردند.

علاوه بر این، با توجه به اهداف مشترک تروریستان در دو کشور، بسیاری از گروه ها و چهره های سیاسی بر مبارزه مشترک در مقابل گروه های تروریستی در دو کشور تأکید کردند.

جبهه مقاومت ملی افغانستان در واکنش خود به حملات تروریستی کرمان نوشته است که «تروریسم و افراطیت ثابت کرده است که در دشمنی با امنیت، آرامش و ارزش‌های انسانی هیچ خط و مرزی را به رسمیت نمی‌ شناسد.»

این جبهه افزوده است: «جهانیان، به ‌ویژه کشورهای منطقه و همسایگان ما برای نجات از فجایع و تراژدی‌های برخاسته از تروریسم و افراطیت نیاز به همکاری و هماهنگی‌های استراتژیک دارند.»

عبدالرشید دوستم، رهبر حزب جنبش ملی افغانستان نیز نوشته است که «طالبان تروریست چتر همه‌ تروریستان منطقه‌ای هستند. برای نابودی تروریسم باید چتر تروریسم فروریخته شود و کشورهای منطقه نیاز است تا مردم افغانستان را در این راستا همکاری کنند.»

صلاح الدین ربانی، رهبر حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز گفته است که « «بی‌تردید تروریسم نمی ‌تواند در مقابل جامعه‌ و دولتی که در راستای مبارزه علیه این پدیده در میدان فکر و عمل پیش ‌قدم بوده‌ است به اهدافش نایل آید، با آن ‌هم خطر این پدیده‌ زشت جدی است و نیاز است در مسیر ریشه‌کنی آن اقدام صورت گیرد.»

بسیاری از کارشناسان و گروه های سیاسی افغانستان به این باور هستند که اقدام مشترک علیه تروریستان و هدف قرار دادن ریشه های آن، می تواند دو کشور را از شر تروریسم نجات دهد و به درد و رنج مردم ناشی از این پدیده شوم، پایان دهد.