قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به برگزاری سیامین اجلاس سراسری نماز در زنجان گفت: ۸۰ هزار مسجد برای جمعیت ۹۰ میلیونی کم است.
به گزارش تسنیم، سیداحمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران ضمن محکوم کردن حادثه تروریستی کرمان و ادای احترام به شهدای والامقام کشورمان اظهار داشت: ستاد اقامه نماز در امتداد رهنمودهای مقام معظم رهبری با همراهی امام جمعه و استاندار زنجان، سیامین اجلاس سراسری نماز را به میزبانی زنجان برگزار میکند.
وی با اشاره به اینکه اجلاس سراسری نماز با هدف ایجاد زمینههای فرهنگی و اجتماعی مناسب برای ترغیب نسل نو به اقامه نماز و بر اساس معرفت، بصیرت و بینش اسلامی برگزار میشود، تصریح کرد: بر این اساس برنامهریزی شده است تا دستگاههای ذیربط در تعلیم و تربیت و پرورش فکری نسل نو به سه سؤال مهم پاسخ دهند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور هدف از برگزاری این اجلاس را مطالعات و آسیبشناسی در نماز نسل نو با تمرکز بر مدرسه، مسجد و دانشگاه توصیف کرد و گفت: هدف هم این است دستگاههایی که در زمینه نماز وظیفه دارند آسیبشناسی شود که با چه مشکلاتی مواجه هستند و افق آینده آنها چیست.
وی با اشاره به اینکه طبق هماهنگی روز شنبه تعدادی از برنامههای دستگاههای مختلف اجرایی و فرهنگی در قالب اجلاس نماز رونمایی خواهد شد، گفت: برای این کار 13 دستگاه از آبان ماه کمیته ملی و استانی تشکیل داده و چالشهای مربوطه را ارزیایی کردهاند که در روز اجلاس گزارشها ارائه خواهد شد؛ همچنین مقرر شده است که نمایشگاه کتاب در حاشیه اجلاس نماز در مصلی خاتمالانبیاء نیز دایر شود.
زرهانی در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس همین مطالعات بالغ بر 2 هزار و 700 نمازخانه در راههای مواصلاتی کشور ایجاد شده است، گفت: این نهضت ساخت همچنان ادامه دارد و خوشبختانه به توفیقات خوبی هم رسیدهایم.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه ما معتقد نیستیم که 100 درصد اقدامات در حوزه نماز در کشور انجام شده است، گفت: ما به دنبال ارتقای فعالیتها هستیم و هرگز از وضعیت موجود راضی نیستیم چون در آن صورت باید منحل شویم؛ ستاد اقامه نماز یک دستگاه ناظر است و متناسب با آن هم ارزیابی لازم انجام میشود که در قالب دریافت گزارش از دستگاهها و مردم صورت میگیرد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در ادامه گفت:کسانی که در جهان اسلام به جایی رسیدهاند در پرتو اقامه نماز و ذکر خدا به آن جایگاه دست یافتهاند، علم و ایمان به صورت توأمان سازنده است ما به عنوان کسانی که نام مسلمان و عنوان توحید را سرلوحه زندگی خود قرار دادهایم باید بیش از هر چیزی مراقب نمازمان باشیم.
زرهانی تصریح کرد: اساساً تمدن با فرهنگ حیات پیدا میکند و تمدن اسلامی با فرهنگ اسلامی و همچنین فرهنگ اسلامی با عبادت نماز و سایر عبادات استمرار مییابد، این اساس مهمترین رسالت حاکمان اسلامی است؛ امروزه در جامعه اسلامی ضمن پایبندی اکثریت مردم به دین و توحید و یکتاپرستی، اقامه نماز و انجام سایر عبادات، کاستیهایی نیز وجود دارد که باید علت آن را یافت، چرا که هر رفتاری در انسان معلول علت یا علل است.
کمبود مساجد در کشور
وی در ادامه به یکی از آسیبهای جدی در حوزه نماز در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 80 هزار مسجد در سطح کشور وجود دارد که این تعداد برای 90 میلیون جمعیت کم است؛ توزیع مساجد در شهرها نامتوازن است و در برخی از شهرها مساجد در مناطق قدیمی بیشتر از مناطق جدیدالاحداث است؛ همینطور در ساخت قدیم مساجد مشکلاتی برای ورودی خواهران وجود داشت که معتقد هستیم خواهران باید با سهولت وارد مسجد شوند و امیدواریم در طرحهای جدید ساخت مسجد این مورد اصلاح شود.