شناسهٔ خبر: 64365415 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: پارس نیوز | لینک خبر

خوراک پای مرغ یک غذای مقوی برای همه

خوراک پای مرغ یکی از غذاهای پرخاصیت و مفید برای همه آدم هاست و خواص بسیار زیادی برای سلامتی به خصوص ترمیم شکستگی های استخوان دارد.

صاحب‌خبر -

خوراک پای مرغ یک غذای ساده اما مقوی برای تمام سنین است و خواص بسیار زیادی برای بدن دارد.در این مطلب از پارس نیوز شما با طرز تهیه یک خوراک پای مرغ عالی آشنا میشوید.

پای مرغ یکی از خوراک های بسیار خوشمزه و سالم می باشد که برای بدن بسیار مفید است و شما می توانید به سادگی آن را بپزید و بسته بندی کنید و در فریزر قرار دهید و برای تهیه سوپ و آش خود استفاده کنید و از خواص خوب پای مرغ نیز بهرمند شیود. مصرف پای مرغ به افزایش کلاژن طبیعی بدن کمک می کند و شاید برای شما جالب باشد که سرشار از هیالورنیک اسید می باشد و برای درمان سریع زخم ها و کاهش درد مفاصل مناسب است. پای مرغ حاوی آلبومین است که می توانید برای بهبود زخم و سوهتگی و زخم بستر موثر باشد و همچنین به دلیل داشتن کلاژن می تواند برای بهبود جای زخم و بخیه نیز گزینه خوبی باشد. اگر دچار آرتروز و دیسک کمر هستید حتما از پای مرغ استفاده کنید زیرا باعث تسکین درد مفاصل می شود. 

همچنین در پارس نیوز بخوانید : پای مرغ چه معجزه ای در بدن می کند

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه

و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .

خوراک پای مرغ را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

اگر به پای مرغ توجه کنید، در بیشتر قسمت‌های آن بافت‌های همبند، غضروف، تاندون، استخوان و پوست را خواهید دید. بنابراین نمی‌توان آن را یک بخش پر از گوشت دانست؛ اما همین قسمت نیز دارای مواد مغذی بوده که در جدول زیر مشخص شده است:

پای مرغ سرشار از پروتئین، کلسیم، اسید چرب امگا 3 و 6، فولات و ویتامین E است و برای تقویت مفاصل، شکستگی استخوان‌ها، بازسازی سلول‌های پوستی، کنترل قند خون، دیسک کمر و زانو درد از آن کمک می‌گیرند. همچنین، خواص پای مرغ در دوره بارداری و برای لاغری و بدنسازی نیز مورد توجه است. در ادامه در رابطه با فواید پای مرغ به طور مفصل صحبت کرده‌ایم. البته، به خاطر داشته باشید که پای مرغ خواص مختلفی دارد، اما با توجه به اینکه داری چربی و کلسترول بالایی است، باید در مصرف آن دقت کنید.

پای مرغ را می‌توانید در بسیاری از رژیم‌های لاغری نیز ببینید، چراکه دارای گروه بزرگی از ویتامین‌های  B9و A و مواد معدنی پتاسیم، کلسیم و غیره است. با وجود این ترکیبات، افرادی که به دنبال تناسب اندام و لاغری هستند، برای تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن از آن استفاده می‌کنند. در این میان بیشترین مصرف‌کنندگان پای مرغ افرادی هستند که رژیم کتوژنیک را در پیش گرفته‌‌اند.

در میان خواص و اثراتی که پای مرغ برای بدن دارد، می‌توانیم به تامین کلسیم اشاره کنیم. مصرف پای مرغ باعث می‌شود تا احتمال شکنندگی استخوان‌ها در بدن کمتر شده و مفاصل به مرور قوی‌تر شوند. برای افرادی که در سنین بالاتر هستند، این خاصیت پای مرغ بیشتر مورد توجه خواهد بود.

در پای مرغ مقدار زیادی غضروف وجود دارد که باعث تقویت مفاصل می‌شود. در واقع، شاید بتوان اصلی‌ترین تاثیر پای مرغ را خواص آن برای غضروف‌ها دانست. بنابراین برای افرادی که دچار مشکلاتی نظیر روماتیسم هستند، پای مرغ بهترین انتخاب است. همچنین اضافه کردن این بخش از مرغ به غذای سالمندان یا کودکان در بهبود و تقویت غضروف‌های بدن آن‌ها موثر خواهد بود. برای بهره‌مندی از خواص این ماده غذایی می‌توانید از سوپ پای مرغ استفاده کنید.

بیشترین قسمت در پای مرغ بافت همبندی، پوست، غضروف، تاندون و استخوان‌ها است. بنابراین عصاره آن سرشار از ویتامین‌های مختلفی است که در میان آن‌ها می‌توانیم به ویتامین A و B9 اشاره کنیم. همچنین پای مرغ حاوی کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم و اسیدهای چرب اشباع است که اغلب بدنسازان پای مرغ را با روغن و چربی کم پخته و میل می‌کنند.

در داخل پای مرغ مقادیر زیادی کلاژن وجود دارد. کلاژن یک ماده ضروری برای جلوگیری از چروکیدگی، سلامت و زیبایی پوست است. مصرف پای مرغ باعث می‌شود تا بازسازی سلول‌های پوست بیشتر شده، انعطاف‌پذیری پوست افزایش یافته و در نتیجه از پیری زودرس پوست جلوگیری شود.

همچنین اگر پوست ترک خورده و خشکی دارید و نگران چین چروک‌های دور چشم و پیشانی هستید، می‌توانید با مصرف پای مرغ، آن‌ها را کاهش دهید. پای مرغ به از بین رفتن جای آکنه نیز کمک خواهد کرد. از دیگر اثرات پای مرغ نیز، تسریع درمان زخم‌های بدن و کمک به رفع آسیب‌های سلولی است. پس، شما می‌توانید در هنگام خرید آنلاین گوشت مرغ ، پای مرغ را نیز سفارش داده و به سلامت پوست خود کمک کنید.

یکی دیگر از خواص پای مرغ، کنترل قند خون است. پای مرغ حاوی ماده‌ای به نام گلوکزامین بوده که این ماده می‌تواند سطح قند خون در بدن را تنظیم کند. مصرف سوپ پای مرغ می‌توانید تولید گلوکز در کبد را کاهش دهد و از سوی دیگر بر حساسیت بدن نسبت به انسولین تاثیرگذار باشد؛ بدین طریق احتمال ابتلا به دیابت کاهش می‌یابد. مصرف پای مرغ می‌تواند برای بیماران مبتلا به دیابت هم سودمند باشد، اما این بیماران پیش از مصرف پای مرغ یا هر ماده غذایی دیگری، ابتدا باید با پزشک خود مشورت کنند.

امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی، مشکلات و دردهای مفاصل و استخوان‌ها مانند دیسک کمر بسیار شایع است. دیسک کمر عارضه دردناکی بوده که گاهی اوقات حتی انجام فعالیت‌های روزانه را سخت می‌کند. وجود کلسیم و ترکیبات غضروف‌ساز در پای مرغ موجب می‌شود تا این ماده غذایی در کاهش درد ناشی از دیسک کمر و دیگر مشکلات کمردرد موثر باشد.

خوراک پای مرغ , همانطور که در بخش قبل گفتیم، مواد معدنی و ترکیبات موجود در پای مرغ می‌تواند در کاهش دردهای مفاصل و استخوان‌ها موثر باشد. یکی از دیگر دردهای شایع نیز زانو درد بوده که می‌توان با تغییر سبک زندگی و مصرف مواد غذایی مفید به کاهش این درد کمک کرد. پس برای بهبود زانودرد پای مرغ را در رژیم غذایی خود جای دهید.

خوراک پای مرغ , وجود پروتئین‌ها و مواد معدنی در پای مرغ، آن را به یک ماده غذایی مفید برای مادران باردار تبدیل کرده است. پای مرغ می‌تواند در تشکیل استخوان‌ها و غضروف‌های جنین موثر بوده و با تامین کلسیم، خطر ابتلا به پوکی استخوان را در مادران باردار کاهش دهد. البته با توجه به اینکه پای مرغ چربی زیادی دارد، باید مقدار کمی از آن را مصرف کرد و برای خانم‌های باردار مضرات احتمالی پای مرغ را نیز باید در نظر گرفت.

اگرچه فواید زیادی برای پای مرغ عنوان شد، اما این ماده غذایی مضراتی هم دارد که باید با آن‌ها آشنا شوید. در ادامه به چند مورد از مضرات پای مرغ برای بدن اشاره کرده‌ایم:

یکی از روش‌هایی که برای پرورش مرغ استفاده می‌شود، تزریق هورمون است. این تزریق‌ها از قسمت پای مرغ انجام شده و مقادیر زیادی از هورمون‌ها در همین قسمت باقی می‌ماند. این هورمون‌ها شامل ترکیبات شیمیایی و سموم بوده که در نهایت باعث بروز سرطان و بیماری‌های مختلف می‌شود.

خوراک پای مرغ , اغلب مراکز پرورش مرغ بسیار آلوده هستند و این ویژگی باعث می‌شود تا آلودگی‌ها روی پای مرغ باقی بماند. بهتر است قبل از پخت مرغ، آن را بجوشانید و به خوبی ضدعفونی کنید تا این آلودگی‌ها از بین برود.

خوراک پای مرغ , در هر وعده غذایی که پای مرغ را مصرف می‌کنید، میزان 84 میلی‌گرم کلسترول وارد بدنتان خواهد شد. به همین دلیل است که مصرف زیاد این بخش از مرغ، ممکن است باعث ایجاد بیماری‌های قلبی شود.

خوراک پای مرغ , میزان چربی پای مرغ بسیار بیشتر از آن چیزی است که فکرش را بکنید. به همین دلیل برای افرادی که کلسترول بالا یا چربی خون بالایی دارند، مصرف پای مرغ اصلا مناسب نیست. حتی افراد سالم نیز نباید در مصرف پای مرغ زیاده‌روی کنند. بهتر است پای مرغ را به همراه آب لیمو ترش یا آبغوره مصرف کنید تا چربی‌های آن حل شود. البته، افرادی که به دلیل چربی موجود در پای مرغ تمایلی به استفاده از آن ندارند، می‌توانند به جای آن از خواص گوشت مرغ بهره ببرند.

خوراک پای مرغ , اصولا مواد غذایی که سرشار از اسیدهای چرب هستند، برای بیماری کبد چرب مضر خواهند بود. همانطور که گفته شد، پای مرغ حاوی مقادیر زیادی چربی‌های اشباع بوده و به همین دلیل مصرف آن به افراد مبتلا به بیماری کبد چرب به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. همچنین کسانی که در معرض بیماری کبد چرب هستند، باید در مصرف پای مرغ دقت داشته و زیاده‌روی نکنند.

بر طبق برخی نظرات گفته می‌شود که پای مرغ سرشار از ویتامین D است و مصرف آن می‌تواند کمبود این ویتامین در بدن را جبران کند؛ اما این ادعا صحیح نیست! مصرف پای مرغ در جذب ویتامین D تاثیر چندانی ندارد. پس اگر دچار کمبود ویتامین D شده‌اید، باید طبق نظر پزشک قرص ویتامین D مصرف کنید و به روش‌های صحیح جذب ویتامین D مانند قرار گرفتن در معرض نور خورشید توجه بیشتری داشته باشید.