شناسهٔ خبر: 64315014 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

سیاست داخلی

واکنش‌ها به افزایش قیمت اینترنت/ رشیدی کوچی: به همه کسانی که به دنبال افزایش نارضایتی مردم می‌باشند تبریک عرض می‌کنم

افزایش قیمت اینترنت منجر به واکنش چهره های سیاسی شد.

صاحب‌خبر -

یک روز پس از جلسه افزایش قیمت اینترنت در کشور، تغییراتی در بسته‌های اینترنتی موبایل همراه اول و ایرانسل اعمال شده است. بسته‌های حجیم و بلندمدت با قیمت بیشتر برگشته‌اند و برخی بسته‌های محبوب کاربران نیز افزایش قیمت داشته‌اند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد بسته یک گیگابایت - یک ماهه در ایرانسل و همراه اول از ۱۰۵۰۰ تومان به ۱۴۱۰۰ تومان رسیده و ۳۴ درصد افزایش قیمت داشته است. پیشتر اپراتورها در نامه درخواست خود جهت تغییر تعرفه، اعلام کرده بودند بسته‌های یک و دو گیگابایت نیازی به تغییر قیمت ندارند.

بسته‌ اینترنت پنج گیگابایت - یک ماهه ایرانسل نیز از ۲۳۶۰۰ به ۳۷۱۰۰ تومان رسیده که این رقم نیز حکایت از افزایش حدوداً ۳۰ درصدی دارد.

بررسی‌های دیجیاتو همچنین نشان می‌دهد در بسته‌های چهارماهه ایرانسل و همراه اول نیز تغییرات قیمتی و حجمی اعمال شده است. بسته ۱۵ گیگابایت در روزهای گذشته با قیمت ۶۲ هزار تومان به فروش می‌رسید و حالا این رقم به ۱۱۸ هزار تومان رسیده است. این عدد فراتر از ۳۴ درصدی است که پیشتر اعلام شده بود.

بسته‌های سه ماهه جدیدی نیز در اپراتورهای ایرانسل و همراه اول تعریف شده است. با این حال قیمت بسته‌های اینترنتی ایرانسل در وبسایت این اپراتور همچنان مثل قبل است و به‌نظر می‌رسد قرار است تمامی بسته‌ها و قیمت‌های جدید به‌تدریج به تمام بسترهای فروش این اپراتور اضافه شوند اما تغییرات قیمتی در فروشگاه همراه اول هم اعمال شده‌اند.

همچنین بسته‌های بلندمدت به سبد محصولات برگشته‌اند و حالا اپراتورهای همراه اول و ایرانسل بسته‌های شش ماهه را نیز با قیمت بین ۱۵۰ تا حدود ۵۰۰ هزار تومان اضافه کرده‌اند.

در زمان انتشار این خبر، تغییر قیمتی در بسته‌های اپراتور رایتل به چشم نمی‌خورد اما شاتل موبایل نیز در برخی بسته‌های خود افزایش ۳۴ درصدی را لحاظ کرده است. به عنوان مثال بسته یک ماهه ۷۰ گیگابایت این اپراتور مجازی از ۲۳۸ هزار تومان به ۳۱۹ هزار‌ تومان رسیده است. برخی بسته‌های این شرکت مثل شش ماهه و یکساله نیز هنوز تغییر قیمتی نداشته‌اند.

در روزهای گذشته کاربران حساسیت‌های بسیاری به افزایش قیمت اینترنت نشان داده‌اند. استدلال اصلی شهروندان این است که برای دسترسی به اینترنت، هزینه‌های جانبی دیگری هم دارند. از سوی دیگر اپراتورهای موبایل اعلام می‌کنند که قیمت اینترنت که در سال‌های اخیر افزایشی نداشته و این اتفاق باعث کندی توسعه شبکه در کشور شده است.

این افزایش قیمت باعث واکنش چهره های سیاسی شد که در ادامه مشاهده می‌کنید:

نماینده مجلس: به همه کسانی که به‌دنبال افزایش نارضایتی و کاهش مشارکت مردم هستند تبریک می‌گویم

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی به افزایش تعرفه اینترنت واکنش نشان داد.

جلال رشیدی کوچی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی در شبکه اجتماعی ایکس و با طعنه نسبت به افزایش تعرفه اینترنت نوشت: افزایش ۳۰ درصد تعرفه اینترنت (فیلتر شده) در سالروز حماسه ۹‌دی و در آستانه انتخابات را به همه کسانی که به دنبال افزایش نارضایتی و کاهش مشارکت مردم می‌باشند تبریک عرض نموده و از زحمات همه عزیزانی که بر سر ملت منت گذاشته و مقتدرانه با افزایش ۱۰۰ درصد تعرفه‌ مخالفت کردند صمیمانه تشکر می‌کنم.

افزایش قیمت اینترنت,واکنش‌ها به افزایش قیمت اینترنت

واکنش آذری جهرمی به گران شدن اینترنت: ایلان ماسک را ناجی ملت ایران نکنید!  

عصرایران | آذری جهرمی، در کانال تلگرامی خود نوشت: دو پیامد مهم و بارز فیلترینگ گسترده عبارتند از:  افزایش نارضایتی اجتماعی و کاهش درآمد اقتصادی صنعتگران.

نارضایتی اجتماعی در کوتاه مدت و بلند مدت منجر به بروز دو نتیجه می شود: اول بزرگ شدن بازار سیاه فیلترشکن فروشی و دوم کاهش سرمایه اجتماعی نظام؛ روشن است که بزرگ شدن اولی باعث تشدید دومی می شود. 

صنعتگران هم که سرمایه خود را در این بخش مورد استفاده قرار داده اند، با فشار بر سیاستگذار به دنبال افزایش تعرفه خواهند رفت. اقدامی که در دو سال اخیر پنهان و آشکار دنبال و اجرایی شده و در آخرین مورد، اینترنت ظاهرا ۳۴ درصد افزایش تعرفه داشته است (باطنا بیش از ۳۴ درصد است).  

نتیجه این افزایش تعرفه نیز دو پیامد اجتناب ناپذیر است. اول کاهش استفاده مردم و بویژه مستضعفین از فناوری و در نتیجه افزایش شکاف دیجیتال و افزایش ناعدالتی که همه اینها خود را در افزایش بیشتر نارضایتی اجتماعی نشان خواهد داد و دوم اقتصادی تر شدن راه حلهای اتصال آزاد به اینترنت مثل استارلینک.

هنوز بین تعرفه امروز استارلینک با اینترنت ایران فاصله معناداری است، اما اولا این مارپیچ سیاستگذاری همین جا متوقف نخواهد شد و افزایش تعرفه ها اجتناب ناپذیر و در راهند و دوم هم اینکه کاهش تعرفه استارلینک با فراگیری بیشتر، بسیار محتمل است.

نتیجه ظاهرا واضح است، انتهای این مارپیچ به تامین منافع اقتصادی اینترنت های ماهواره ای و ایجاد فاصله بیشتر بین مردم و نظام ختم خواهد شد.

جناب آقای رییس جمهور: ایلان ماسک را ناجی مردم ایران نکنید. ملت خود را دریابید!

انتقاد عباس عبدی از افزایش قیمت اینترنت

جماران | عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی اجتماعی نوشت: ‏ روز گذشته مدیران عامل اپراتورهای ارتباطی در رگولاتوری حاضر شدند و پس از تعهد به افزایش کیفیت خدمات خود، سازمان تنظیم مقررات با افزایش ۳۰٪ تعرفه‌ها موافقت کرد.

حتی نمی‌توانند یا نمی‌خواهند قیمت را صادقانه افزایش دهند. می‌گردند توجیهی یا وعده سرخرمنی برای این کار پیدا کنند.

افزایش قیمت اینترنت,واکنش‌ها به افزایش قیمت اینترنت

سهراب مرادی بیوگرافی سهراب مرادی